Filmtips på en lat sommerkveld

  • 08.08.2014 kl.14:46 i Filmtips
  • Ingen kommentarer

Om sommeren ser jeg mye film og går mye på kino. Det er bare herlig å sette seg ned i et avkjølt rom, i en komfortabel sofa eller et kinosetet, på kvelden etter å ha vært ute i sola hele dagen.

Jeg er en selverklært Netflixavhengig, og kan sitte i timevis og se serier og filmer. Selv om Netflix kanskje ikke har det beste utvalget av nyere utgivelser, har de enormt mange bra eldre filmer tilgjengelig, og selvfølgelig blir nyere titler tilgjengelig i blant. Den store streamingkonkurrenten til Netflix i Norge er Viaplay, og selv om de fokuserer mer på nyere utgivelser, syns jeg personlig de mangler mye av utvalget jeg ønsker fra en streamingtjeneste.

Om man bruker Netflix på pc/nettbrett/mobil kan man i tillegg endre fra den norske versjonen til f.eks den amerikanske versjonen når man vil, ved hjelp av add ons som Media Hint og Hola, og dette gir et bedre utvalg av titler og velge mellom. På den norske versjonen har du for eksempel tilgang til tv serier under sjangeren "skandinavisk", mens på den amerikanske er det bedre utvalg av mer spesielle typer film og serier, som koreanske tvserier og anime.

For 79 kroner i måneden (blir snart 89 for nye medlemmer) er det er kupp spør du meg!

Jeg har plukket ut tre filmer som er tilgjengelig på Netflix for tiden, som jeg syns er perfekte filmer og sette seg ned med en sommerkveld eller en overskya sommersdag. (Tatt utgangspunkt i den norske versjonen av Netflix)

 

1. Pacific Rim 

År: 2013. Regissør: Guillermo Del Toro.

Plottet har kanskje et par hull og historien er sånn passe, men Pacific Rim er en utrolig underholdende film med imponerende visuelle effekter og action scener.

Regissøren Guillermo Del Toro imponerte allerede i 2006 med den fantastiske Pans Labyrint, El laberinto del fauno (som også er tilgjengelig på Netflix), og imponerer igjen med Pacific Rim. En oppfølger er allerede annonsert, og det blir morsomt å se hvordan de fører historien videre.

En skikkelig effektfilm som absolutt er verdt og se om du føler for å se en film med mye, mye action og kule visuelle effekter! En skikkelig summer blockbuster.

 

2. The Truman Show


År: 1998. Regissør: Peter Weir

Jim Carrey er fantastisk i denne filmen! En morsom og tankevekkende film med fantastiske skuespillere og en spesiell og gjennomført historie. 

Det er ikke en typisk Jim Carrey komedie, langt ifra, men Carrey får virkelig vist fram skuespillertalentet sitt i denne filmen, og det er herlig å se han gjøre noe annerledes.

Legg også merke til musikken i denne filmen. Kjempebra!

 

3. The Hobbit: An Unexpected Journey


År: 2012. Regissør: Peter Jackson

Jeg har alltid likt Peter Jackson. Han er en skikkelig Tolkien nerd, og det vises så bra igjen i filmene han har regissert som er satt til Tolkien universet. Ringene Herre triologien er fantastiske filmer, og Hobbiten triologien lover veldig bra. 

Hobbiten var første filmen som ble filmet med 48 bilder i sekundet i stedet for de vanlige 24, og det resulterer i krystallklare bilder og en kjempegod flyt i bildet.

An Unexpected Journey lar oss bli kjent med historien og karakterene, og jeg likte denne filmen veldig godt. Film nummer to, Desolation of Smaug, fører historien videre med mer action og spenning, og er om mulig enda bedre enn den første. Nå er det bare å vente tålmodig til desember, og avslutningen, med The Battle of Five Armies. 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits