Pulp Fiction 20års jubileum

  • 15.10.2014 kl.18:04 i Filmtips
  • Ingen kommentarer

I går var det 20 år siden Quentin Tarantinos Pulp Fiction hadde premiere på kino i USA. Tarantino er en av mine favorittregissører, og Pulp Fiction er en av mine favorittfilmer. En film full av fantastisk dialog og gode skuespillere!Så utrolig mange filmer har så kjedelig og dårlig dialog, at de er avhengig av masse action og spesialeffekter for å trekke oppmerksomheten til publikum. I slike filmer blir dialog kun brukt for å forklare eller bygge videre på handlingen. Slike filmer dominerer Hollywood, og personlig syns jeg slike filmer blir veldig fort kjedelige og oppbrukte. Derfor blir jeg så glad når jeg kan se en film som Pulp Fiction! En film der dialogen bærer hele filmen, og ingenting som sies føles unødvendig eller kjedelig. Dialogene i filmen er morsomme, interessante, intense, ekle, men alle er utrolig underholdende!

Musikken i filmen er fantastisk, som i de fleste filmene til Tarantino. Etter jeg så Pulp Fiction for første gang hørte jeg på Son of a Preacher Man og Girl, You'll be a Woman Soon i flere uker etterpå. Hver sang passer så utrolig godt inn i filmen.

Pulp Fiction ligger på 5. plass på IMDB's top 250 liste, og ble nominert til Academy Award i hele 7 kategorier, der den vant best screenplay.

Dette en er film de aller fleste har sett, men det er helt sikkert flere der ute som ikke har fått gleden enda.. Og til dere anbefaler jeg på det sterkeste å se Pulp Fiction så fort dere har muligheten, for dette er en helt fantastisk film som alle med interesse for film MÅ se! Og til dere andre.. se den igjen! Det skal hvertfall jeg :)http://www.miramax.com/subscript/pulp-fiction-celebrating-20th-anniversary/?utm_source=facebook.com&utm_medium=miramax&utm_content=copy%20and%20meta%20data&utm_campaign=Blog

Klikk gjerne inn på linken ovenfor, for å komme til Miramax sin hjemmeside, der det står litt om filmen, og du kan blant annet se videklipp av de 20 beste øyeblikkene i filmen, og få tilgang til en Spotify spilleliste av musikken i filmen.

 

Har du sett Pulp Fiction? Hva syns du om filmen?

#film #quentintarantino #pulpfiction #filmblogg #kino #gonegirl #davidfincher #filmtips

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits