Filmanmeldelse: Gone Girl

  • 19.10.2014 kl.18:56 i Anmeldelser
  • 6 kommentarer

http://www.imdb.com/title/tt2267998/?ref_=nv_sr_1

I går fikk jeg endelig sett en film jeg har hatt store forventninger til, David Finchers Gone Girl. Seven og Figh Club er to av mine favorittfilmer, jeg er en stor fan av Finchers arbeid, og Gone Girl var en film jeg gledet meg stort til å se. Og for å komme til konklusjonen fort: for en utrolig imponerende film! 

Filmens to hovedroller er fantastisk spilt av Ben Affleck og Rosamund Pike. Jeg har ikke alltid likt Ben Afflecks skuespillerroller, men i rollen som Nick Dunne imponerer han kraftig. Dette er en av hans beste skuespillerprestasjon hittil. Rosamund Pike er også fantastisk i rollen som Amy Dunne, og er en skuespillerinne jeg håper å få ser mer av fremover (noe jeg tror vi absolutt vil etter denne flotte prestasjonen).De har gjort en utrolig bra jobb med promoteringen av filmen. Traileren og informasjon som har kommet om filmen har ikke røpet mye, noe trailere ofte gjør, og som er hovedgrunnen til at jeg ofte unngår å se trailere for å ikke få røpet store delen av filmen på forhånd. Jeg satt meg ned i kinosalen uten å vite særlig mye om denne filmen, annet enn at den handlet om en mann som opplever at kona blir kidnappet. Jeg er så glad for at jeg visste så lite som mulig om filmen på forhånd. Filmen blir gradvis dystrere og dystrere og tar flere overraskende vendinger som vi ikke kunne gjettet oss fram til ut fra traileren.

Neil Patrick Harris har en mindre rolle i denne filmen, og hans prestasjon var noe jeg var veldig skeptisk til. Og om jeg skal si noe negativt om filmen må det være rollen hans. Han er en kjempeflink komiker og underholder, men til denne veldig intense thrilleren stakk han seg veldig ut, og han føltes rett og slett ikke ut som den rette personen til rollen. Men dette er bare en liten detalj, og utenom dette har jeg ingenting negativt å si om filmen.

Filmen tar også i bruk litt mørk humor, og dette syns jeg var et flott tillegg til en ellers ganske dyster film, uten at det gjorde filmen mindre seriøs eller intens på noen måte. Filmen har et utrolig bra manus, en imponerende regi, og dyktige skuespillere i hovedrollene, og jeg blir ikke overrasket om filmen får flere oscarnominasjon når den tid kommer. 

Gone Girl varer i to og en halv time, men den føles overhode ikke lang. Jeg satt på kanten av stolen gjennom store deler av filmen, og når slutten kom ble jeg bare sittende målløs en stund. Kom dere på kino og se Gone Girl med en gang, for en film!

 

I slutten av året tenkte jeg å lage en oversikt over mine topp 10 og bunn 10 filmer fra 2014, og jeg er 100% sikker på at Gone Girl kommer til å være blant topp 10 filmene :) 

 

Terningkast 6, uten tvil!


Har du sett filmen, og hva syns du? Er en topp 10 og bunn 10 liste over 2014 filmer noe du hadde vært interessert i å lese? Legg gjerne igjen en kommentar i feltet nedenfor :)

#blogg #film #filmblogg #filmanmeldelse #gonegirl #davidfincher #benaffleck #kino #trondheim #student

6 kommentarer

jentamedkamera

19.10.2014 kl.20:53

Den skal eg se ;) takk for annbefalingen :)

Stina Ueland

19.10.2014 kl.21:45

jentamedkamera: Bare hyggelig :)

scorsese86

19.10.2014 kl.22:35

Gleder meg til å se denne. En gang i tiden mislikte jeg Ben Affleck, nå er han mancrushen min :p

Fincher er en fantastisk regissør, (han står også bak "House of Cards"), og han skaper alltid en dyster stemning som jeg liker. Har forøvrig lest boken "Gone Girl", som er utrolig bra, utenom slutten. Jeg har hørt at slutten i filmen er annerledes enn den i boken, og håper den er bedre.

Stina Ueland

19.10.2014 kl.23:08

scorsese86: Hehe har selv hatt min periode med misliking av Affleck, men har fått en ny respekt for han de siste årene :)

House of Cards er en serie jeg har hatt planer om å se lenge, satt faktisk senest i dag og vurderte å starte på det! Dårlig timing nå med eksamener rett rundt hjørnet (aldri en god tid å starte på ny serie har jeg erfart), men kanskje i juleferien :)

Har ikke lest boka selv, men jeg likte slutten veldig godt :)

EmAlTi

04.01.2015 kl.17:04

Nå gleder jeg meg enda mer til å se den, dumt neil patrick harris sin opptreden i filmen ikke var så bra, men gleder meg likevel!

Stina Ueland

04.01.2015 kl.17:13

EmAlTi: Hans rolle i filmen er ganske liten, så det gjør egentlig ikke så mye. Kos deg med filmen i kveld, du har mye å glede deg til! :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits