Filmanmeldelse: Dracula Untold

  • 10.11.2014 kl.19:09 i Anmeldelser
  • 7 kommentarerDracula Untold, 2014

Regi: Gary Shore

Med: Luke Evens, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Charles Dance

http://www.imdb.com/title/tt0829150/?ref_=nv_sr_1

 

Det er mange år siden sist det ble laget en film om Dracula med stort budsjett og kjente skuespillere, og jeg var derfor nysgjerrig på hvordan denne filmen kom til å bli.

Dracula Untold er en film som tar seg selv altfor seriøst. Handlingen i filmen har et potensial til å være utrolig underholdende, morsomt og rett og slett en gøy opplevelse for seeren, men filmen tar seg selv altfor seriøst, og det hele ender opp med å bli dumt og kjedelig der det kunne vært kjempekult! En film som handler om en mann som blir til en vampyr og slåss mot en hær, med hjelp av flaggermuser, skal høre til å være en gøy og underholdende.  Men det hele blir kjedelig og uinteressant.

På den annen side er det en ganske ok film å se på. Bildene er bra, og spesialeffektene er til tider ganske bra, selv om de er altfor overdrevne. Jeg liker Luke Evens, han er flink i Hobbiten filmene, og han er ikke dårlig i denne filmen heller. Sarah Gadon som  spiller hovedkarakterens kone gjør også en god jobb i filmen.

Filmen fikk 11 års grense i Norge, og i min mening er det helt idiotisk å lage en film med "Dracula" i tittelen med tanken om at 11 åringen skal kunne se den. Det hele føles som et forsøk på å trekke mer folk til kinoene. I hver kampscene i filmen er kamera så shaky, og klippingen så rask, at man får ikke med seg noe av det som skjer. Og man skulle jo tro at en vampyrfilm hadde stort innhold av blod, eller hva? Men neida, filmen lider, som Birger Vestmo så fint sa det i sin anmeldelse av filmen, av "akutt blodmangel". En vampyrfilm uten blod: FY! Denne filmen burde blitt laget med utgangspunkt i 15 års grense, i min mening ville bedre kampscener, der man faktisk kunne se hva som skjedde, og mer blod, løftet filmen kraftig.

Filmen er kun 92 minutter lang, noe som er ganske kort til å være en action/drama/fantasy film. Men filmen føltes utrolig lang! Det er alltid et dårlig tegn når man tenker "nå må den vel snart være ferdig" om en film som ikke engang varer i to timer.

Terningkast 2Har du sett Dracula Untold? Hva syns du om filmen? Hva er din favoritt vampyrfilm?

#film #vampyr #dracula #filmanmeldelse #filmtips #kino

7 kommentarer

KARINE - feit til fit

10.11.2014 kl.21:33

Jeg syns faktisk denne filmen var ganske bra jeg! Men så er jeg utrolig svak for alt av filmer som denne, så jeg syns igrunn det meste er bra, hehe. Men helt enig i at den byrde blitt laget med 15 årsgrense som utgangspunkt og ikke 11, tror det kunne løfta filmen mye!

Stina Ueland

10.11.2014 kl.21:46

KARINE: Ja, ikke sant! :) Hehe forstår at folk kan like filmen ja, jeg er bare utrolig kresen selv :P

Renathe

10.11.2014 kl.22:52

Hadde tenkt å se den, men hørtes ikke så særlig bra ut..så revurderer kanskje den tanken. Blade er uten tvil den beste vampyrfilmen i mine øyne <3

Stina Ueland

10.11.2014 kl.23:02

Renathe: Ja, Blade er kul :)

ME

22.11.2014 kl.01:51

Jeg likte filmen veldig godt. Spesielt siden de har blandet historien til Dracula av Bram Stoker og Vlad the Impalor.

Litt kjærlighets kliss, men ellers var den ganske bra. De kunne godt ha gjort selve hovedvampyren ennå mer ekkel, og kanskje gjort Vlad litt ekklere også. Men pluss for at de drar sjangeren mer mot An interview with a Vampire, enn moderne vampyrer^^

VestlandsPappa

05.01.2015 kl.01:40

Må bare si her med engang at jeg synes filmen er verdi terningkast 4. Men det er smak og behag. Du synes den var lang, men jeg synes faktisk at den var kort. Slutt scenene ble så rushet, og plutselig kom rulleteksten. For min del kunne dem utdypet filmen litt mer, og laget litt større scener. Men noe nytt som dem tok med, som jeg virkelig likte var original vinkelen med Vlad the Impaler. Å ta det orginale utgangspunktet som inspirerte Bram Stoker til å lage karakteren Dracula og bruke dette gir en stor tommel opp. Den kunne vært bedre, den kunne vært episk, så den er ikke verdi *sukk* terningkast 5 eller 6. Hadde store forventninger til denne. Luke Evans! Presenterer bedre og bedre, satser på han får meget og mange gode stor filmer fremover. Han kommer sterkt frem med roller i Fast & Furious og Hobbiten de siste årene utenom denne.

Stina Ueland

05.01.2015 kl.01:47

VestlandsPappa: Har hørt fra flere personer at min "slakt" av filmen er for streng, og at de selv likte filmer. Og selvfølgelig har de lov til å syns det. Tenk hvor kjedelig om alle hadde hatt lik filmsmak :) Luke Evans som skuespiller liker jeg godt, og han er kjempeflink i Hobitten. Håper å se mer til han fremover (noe jeg tror vi vil).

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits