Leonardo DiCaprio 40 år! Mine DiCaprio favorittfilmer

  • 11.11.2014 kl.13:26 i Filmtips
  • 7 kommentarer

I dag blir Leonardo DiCaprio 40 år. Gratulerer med dagen! Han er en fantastisk skuespiller, som han vært med i utrolig mange bra filmer. I anledning bursdagen hans har jeg laget en liste over mine favorittfilmer med han i hoved- eller birollen. Listen er i tilfeldig rekkefølge.

 Titanic, 1997

Regi: James Cameron

Med: Leonardo DiCaprio, Cate Winslet, Billy Zane

http://www.imdb.com/title/tt0120338/?ref_=nv_sr_1

Man kan ikke ha en liste over DiCaprio filmer uten å nevne Titanic. Jeg har alltid elsket Titanic, den er romantisk, underholdende, morsom og actionfylt. Og en ung DiCaprio gjør en kjempejobb i rollen som Jack! En flott film jeg ser igjen og igjen.

 Romeo and Juliet, 1996

Regi: Baz Luhrman

Med: Leonardo DiCaprio, Claire Danes

http://www.imdb.com/title/tt0117509/?ref_=nv_sr_1

Året før Titanic kom Baz Luhrmans film om Shakespears Romeo og Julie. Jeg har alltid likt Baz Luhrman, hans filmer er alltid litt spesielle, men fremdeles utrolig underholdende og gripende (Moulin Rouge er min favoritt fra Luhrman). Denne versjonen av Romeo og Julie er satt til et moderne Verona, men fremdeles med den orginale Shakespare dialogen, og det hele er veldig kult og bra utført. 

 Inception, 2010

Regi: Christopher Nolan

Med: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon Levitt, Ellen Page

http://www.imdb.com/title/tt1375666/?ref_=nv_sr_1

Christopher Nolan er en stor favoritt hos meg, og han imponerte kraftig med Inception i 2010. En utrolig vellaget og orginal film, som er noe helt utenom det vanlige. Og DiCaprio er som vanlig fantastisk.

 The Wolf of Wall Street, 2013

Regi: Martin Scorsese 

Med: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

http://www.imdb.com/title/tt0993846/?ref_=nv_sr_1

En utrolig underholdende og morsom film som imponerte meg kraftig. Den varer i hele tre timer, men ble aldri kjedelig eller føltes for lang. Noen likte ikke denne filmen, flere mente den var for voldsom med flere sjokkerende scener, men jeg elsket den! DiCaprio gjør en fantastisk jobb som hovedrollen, dette er den villeste rollen han noensinne har hatt, og det er utrolig gøy å se han i en slik rolle. Han fikk en velfortjent Oscar nominasjon for denne rollen.

 

What's Eating Gilbert Grape, 1993

Regi: Lasse Hallström

Med: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis

http://www.imdb.com/title/tt0108550/?ref_=nv_sr_1

Leonardo er helt fantastisk i denne filmen. Han spiller en mentalt vanskeligstilt gutt, og Johnny Depp spiller storebroren som prøver så godt han kan å passe på han. En kjempebra film som er både rørende, gripende og morsom. Manuset og regien er kjempebra, og DiCaprio fikk en Oscar nominasjon for rollen sin som Arnie. En film du aldri kommer til å glemme etter du ser den.

 Django Unchained, 2012

Regi: Quentin Tarantino

Med: Christoph Waltz, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson

http://www.imdb.com/title/tt1853728/?ref_=nv_sr_1

De aller fleste som kjenner meg vet at jeg er en stor Tarantino fan. Så når Django Unchained kom på kino gikk jeg naturlig nok for å se denne filmen. Og for en film! Tarantino kan det å lage utrolig underholdende og bra filmer, med mye kule referanser (veldig gøy for oss filmgeeks), med flinke skuespillere. Django Unchained er morsom, blodig, og utrolig underholdende; altså, den oser av Tarantino. Filmen vant Oscar for "best screenplay" og Christoph Waltz fikk statuetten for "beste mannlige birolle", begge velfortjent. DiCaprio spiller rollen som en sadistisk plantasjeeier, og gir en helt fantastisk prestasjon i denne filmen. At han ikke fikk en Oscar nominasjon for denne rollen er helt tragisk, spør du meg.

 

Dette er mine favoritter med Leonardo DiCaprio, hva er dine? 

#film #blogg #filmtips #leonardodicaprio #titanic #shakespear #tarantino #christophernolan

7 kommentarer

Eva

11.11.2014 kl.13:58

Leonardo er ikke en av mine favoritter, men jeg liker godt navnet hans ;) Visste ikke at han var så gammel allerede. Ser ut som at jeg tror jeg er den eneste som eldes :P Av filmene du hadde på lista her, har jeg kun sett Titanic. Og den er en av mine favoritter også, uavhengig av skuespillere ;)

Men gratulerer så mye til Leonardo :)

Og en fortsatt fin dag til deg :)

Jone

11.11.2014 kl.15:01

Har du sett "Shutter Island", "The Beach", " The Departed" eller "Catch me if you can"? Skuffet over å ikke se noen av disse på listen

Stina Ueland

11.11.2014 kl.15:10

Jone: Ja, har sett alle, og de er kjempebra alle sammen, men jeg liker rett og slett de jeg har på listen bedre :) Om jeg skulle hatt 10 filmer på listen i stedet for 6, hadde alle kommet på listen ;)

scorsese86

11.11.2014 kl.18:30

Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island og The Wolf of Wall Street, sier jeg. Det er mange andre jeg også liker, men når jeg sier akkurat de filmene, og du ser bloggnavnet mitt, så skjønner du :p

Stina Ueland

11.11.2014 kl.18:32

scorsese86: Veldig bra filmer alle sammen. Forstår godt du liker Scorsese, han kan det å lage film! :)

FanGirlAlone

11.11.2014 kl.23:02

Har sett Titanic, Romeo & Juliet, men ikke de andre. Så Blood Diamond på skolen for bare noen uker siden og synes han var veldig flink der ^^

Stina Ueland

11.11.2014 kl.23:21

FanGirlAlone: Ja, Blood Diamond er kjempebra :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits