Filmanmeldelse: Interstellar

  • 14.11.2014 kl.15:49 i Anmeldelser
  • 8 kommentarer

    

http://www.imdb.com/title/tt0816692/?ref_=nv_sr_1

Interstellar, 2014

Regi: Chistopher Nolan

Med: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine


Nå har jeg endelig fått sett en av de filmene jeg hadde mest forventninger til for hele året, Interstellar. Christopher Nolan, er i min mening, en av de beste regissørene som jobber i dag. Filmene hans er spennende, nytenkene, underholdende, og ikke minst, veldig bra!

Bare så det er sagt, Interstellar er ingen perfekt film. Manuset har et par problemer, der det blir litt rotete til tider, og vanskelig å følge med i handlingen. Inception, en annen film av Nolan, tar også for seg et temmelig komplisert tema, men der ble alt veldig bra forklart gjennom hele filmen, og det var ingen problem å følge med. Dette fikk de ikke helt til i Interstellar, MEN bare så det er sagt så likte jeg denne filmen veldig godt. For på andre måter er denne filmen fantastisk. Musikken av Hans Zimmer, er som vanlig kjempebra, han er min favoritt filmkomponist, og har samarbeidet mye med Nolan opp gjennom årene. Visuelt er filmen fantastisk, vi kan se at det er lagt mye arbeid i filmen, og at budsjettet har vært høyt.

Skuespillerprestasjonene er for det meste veldig bra. Matthew McConaughey gjør en bra jobb i denne filmen, selv om jeg har sett han bedre. MacKenzie Foy som spiller datteren til McConaughey er også veldig flink, og kjemien mellom dem er veldig god. Anne Hathaway var helt grei i filmen, selv om det noen ganger føltes litt teatralsk og overdrevet. Filmen gjør en bra jobb i å få oss, som tilskuere, til å bry oss om karakterene, og da spesielt hovedkarakteren, spilt av McConaughey, og hans tanker om å reise ut i verdensrommet, og forlate familien sin igjen på jorden.

Filmen er 2 timer og 49 minutter lang, og det føles helt passelig. Det kommer et punkt mot slutten av filmen der man tror filmen er ferdig, for så å fortsette 10-15 min til, og jeg tror kanskje jeg hadde likt filmen bedre om den faktisk sluttet på det tidligere punktet. Det føltes som om filmen forsøkte for hardt å gi en forklaring på alt, men i en slik film med en sånn handling er det kanskje ikke nødvendig å vite alt. 

Jeg likte Interstellar veldig godt, men skal innrømme at jeg hadde nok litt for høye forventninger til denne filmen. Men det er en utrolig vellaget film, med et spennende tema og bra skuespillerprestasjoner, så jeg velger å overse de små problemene jeg hadde med filmen, og konkludere med at Interstellar er en veldig bra film, som mest sannsynlig, og velfortjent, kommer til å få mange filmpris-nominasjoner når den tid kommer.

Om du er fan av Christopher Nolan eller/og sci-fi sjangeren, anbefaler jeg deg å se denne filmen, du vil ikke angre!

Terningkast 5Har du sett filmen, hva syns du? Har du tenkt å se den? Kommenter nedenfor :)

#film #blogg #filmblogg #filmtips #filmanmeldelse #interstellar #christophernolan #terningkast #kino 

8 kommentarer

The Apocalyptic Doll

14.11.2014 kl.16:27

Interstellar var en flott film. Deilig å se en film som får en til å filosofere skikkelig etter man har sett den. :)

Stina Ueland

14.11.2014 kl.16:52

The Apocalyptic Doll: Ja, ikke sant :) Sånne filmer finner man ikke mange av lenger!

Malin Amalie

14.11.2014 kl.18:16

God helg :)

Loner

14.11.2014 kl.20:41

Hvis du begynner å filosofere etter interstellar er det noe galt med deg.

Dette var nok en gang en film med potensial som ble ødelagt for at idioter skal kunne like filmen.

Stina Ueland

14.11.2014 kl.22:02

Loner: Personangrep og negative kommentarer er jeg ikke interessert i å ha på min blogg! Jeg har dette kommentarfeltet for at folk skal kunne legge igjen saklige og seriøse kommentarer, noe jeg ser lite av fra deg.

Jeg tror de aller fleste som ser denne filmen er smarte nok til å stille spørsmål ved troverdigheten og sannsynligheten over visse ting, men det er vel opp til dem om de mener dette er et tema å filosofere over?

Ha en fin kveld videre!

Lene P ♥

16.11.2014 kl.11:43

Fine blogg :)

Stina Ueland

16.11.2014 kl.13:44

Lene P: Takk :)

Carina

19.11.2014 kl.12:17

Har ikke sett filmen, men mange av vennene mine som har sett den :) Så burde kanskje få ut fingeren selv, snart :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits