Filmtips: Komedie 2000-2014

  • 09.12.2014 kl.15:16 i Filmtips
  • 8 kommentarer

Jeg er veldig glad i komedier, men også veldig kresen. Det er mange komedier jeg ikke liker, og ganske få jeg virkelig liker. Her er mine favoritt komedier fra 2000 frem til i dag:

Bruce Almighty

Jim Carrey, Jennifer Aniston og Morgan Freeman sammen i en film: ustoppelig! Utrolig morsom film, med en fantastisk Jim Carrey i hovedrollen. Les mitt innlegg "Topp 10: Jim Carrey" HER (åpnes i ny fane).

 

Yes Man

Jim Carrey hadde nok en suksess i 2008 med Yes Man, en film jeg falt pladask for. Carrey er en fantastisk underholder, og perfekt for komedier, noe han igjen viste i denne filmen. 

 The Hangover

Utrolig morsom film som fikk meg til å le høyt flere ganger. Dessverre (men forventet) var oppfølgerne ikke i nærheten like bra som den første, og Hangover III er en av de dårligste filmene jeg så i 2013. Se den første, og hold deg unna oppfølgerne..

 

Wedding Crashers

En film som kunne feilet totalt, men som ender opp med å bli en kjempemorsom og smart komedie. I 2013 spilte Owen Wilson og Vince Vaughn sammen igjen i The Internship, en film som ikke var mer enn helt grei. Se heller Wedding Crashers.

 


21 Jump Street og 22 Jump Street

Jeg likte disse filmene kjempegodt, og syns faktisk oppfølgeren 22 Jump Street var enda bedre enn 21 Jump Street. Jonah Hill og Channing Tatum har en bra kjemi som gjenspeiles i filmen. 

 

Juno

Ellen Page er stjernen i denne filmen, der hun har hovedrollen som en gravid 16 åring. En film som klarer å ta opp et følsomt og vanskelig tema og gjøre det om til en morsom og underholdende film. Filmen vant en Oscar for beste originale manus.

 

Zombieland

En zombieapocalypse-komedie. Veldig morsom film og bra skuespillerprestasjoner, med en fantastisk Bill Murray i en gjesterolle.

 Shaun of the Dead

En original og morsom britisk komedie med Simon Pegg og Nick Frost. Pegg, Frost og regissøren Edgar Wright fortsatte samarbeidet, og lagde to andre komedier; Hot Fuzz fra 2007 og The World's End fra 2013. Alle tre er verdt å se!

 

Superbad

En film som får deg til å ville synke ned i jorden av skam samtidig som du ikke klarer slutte å le. Om to gutters vennskap, og utfordringene med å komme seg gjennom high school.

Les mitt innlegg "Topp 10: Pinligste filmøyeblikk" HER (åpnes i ny fane).

 

Bridesmaids

En film som en gang for alle viser at også komedier med kvinner kan være morsomme! Kristen Wiig gjør en bra jobb med hovedrollen, i tillegg skrev hun manuset til filmen, som ble nominert til en Oscar for beste originale manus. Melissa McCarthy fikk en Oscarnominasjon for beste kvinnelige birolle.

 

Andre komedier jeg liker godt fra denne tiden:

- Knocked Up 

- Pineapple Express

- Harold and Kumar Go To White Castle

- The Hot Chick

- Keeping Mum

- Along Came Polly

- Meet the Parents

Og mange, mange andre...

 

Trykk HER for å få flere filmtips

 

Hva er dine favoritt komedier?

#film #blogg #filmblogg #filmtips #kino #tv #komedie #2014

8 kommentarer

Snippen

09.12.2014 kl.17:51

Hei! Digger bloggen din, men for å komme med litt konstruktiv kritikk, så er designet litt mørkt... Jeg liker alt med design og kan godt hjelpe deg, om du vil er det bare å ta kontakt ;) god jul!

Stina Ueland

09.12.2014 kl.17:55

snippen: Takk for kritikken, setter pris på det. Faktisk så liker jeg veldig godt det mørke designet, og har fått mange gode tilbakemeldinger på det (folk ser ut til å være litt lei av alt det hvite som dominerer bloggdesign for tiden), men takk for tilbakemelding, og om jeg trenger hjelp til å endre på designet en dag skal jeg tenke på deg :)

Nerdinnen

09.12.2014 kl.19:50

Måtte gå inn her bare for å sjekke om du hadde tatt med Shaun of the Dead, hehe.

Karlis

09.12.2014 kl.20:19

Mange bra tips! Har sett noen av de :D

Stina Ueland

10.12.2014 kl.01:28

Nerdinnen: Hehe, ja Shaun of the Dead måtte med :) Kjempemorsom, elsker britisk humor!

Stina Ueland

10.12.2014 kl.01:29

Karlis: Så bra! Håper du vil se flere av de :)

Therese Bråthen<3

10.12.2014 kl.01:45

Kjempe bra tips! Men selv liker jeg ikke komedie, er få filmer jeg liker :) Liker bedre skrekk og action, det får meg til å le :)

Stina Ueland

11.12.2014 kl.22:37

Therese: Er veldig kresen på komedier selv egentlig, de aller fleste liker jeg ikke. Veldig glad i skrekk og action jeg og, men favorittsjangrene er drama og thriller :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits