Filmanmeldelse: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

  • 15.12.2014 kl.15:21 i Anmeldelser
  • 5 kommentarer

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

År: 2014

Regi: Peter Jackson

Med: Martin Freeman, Luke Evans, Ian McKellen, Richard Armitage, Orlando Bloom, Evangeline Lilly

http://www.imdb.com/title/tt2310332/?ref_=nm_flmg_dr_2

The Hobbit: The Battle of the Five Armies er den tredje, og siste filmen i The Hobbit triologien, regissert av Peter Jackson, mannen bak The Lord of the Rings filmene.

Filmen starter rett på der den avsluttet i sist film, Desolations of Smaug, og det er action fra første scene. Åpningsscenen i filmen er utrolig bra!

Rent teknisk er filmen, som de andre to, kjempebra utført, selv om de digitale effektene til tider kan fremstå som litt overdrevne og litt for tydelige i denne filmen, mye på grunn av den store mengden actionscener og krigsscener som gjør det enklere å legge merke til de digitale effektene. Men actionsekvensene er så bra at det er ikke noe man henger seg opp i.

Actionssekvensene i denne filmen (noe det er mange av) er veldig bra utført, og av og til får man en liten The Lord of the Kings: The Return of the King følelse, men det jeg virkelig likte med denne filmen er hvordan Jackson fokuserer på karakterene, og gir dem masse dybde og plass i filmen. Spesielt er det lagt stor vekt på karakteren Thorin, på forholdet mellom han og Bilbo, og det hele er veldig bra utført. Fokuset på karakterutvikling gir et bra avbrekk fra den store mengden action i filmen, og skaper en god balanse, slik at filmen er "mer enn bare krig".

Også i denne filmen er det fokus på et kjærlighetsforhold mellom to av karakterene, og det hele føles som et tvunget forsøk på å skape drama i filmen, og er i min mening egentlig helt unødvendig.

I denne filmen ser vi lite av "The Hobbit" Bilbo Baggins, noe som er litt synd, men egentlig ganske forventet siden denne filmen har et stort spekter av karakterer og handling, og Biblo fungerer heller som en link mellom det hele.

 Filmen er 144 minutter, men føles faktisk litt kort. Det er den korteste av de tre filmene, og det merkes. Når man har en film med tittelen The Hobbit: The Battle of the Five Armies, forventer man en storslått og lang film, ala The Lord of the Rings: The Return of the King. Ikke misforstå meg, filmen er absolutt storslått og kjempebra laget, men det hele føles litt hastet og fort unnagjort i denne siste filmen. Jeg skulle gjerne sett at de to første filmene var hakket kortere, og at denne var litt lenger.

Jeg hadde håpet på flere gåsehud øyeblikk, noe jeg desverre syns det var mye mindre av i forhold til sist film. Men det skal sies at jeg likte filmen, faktisk likte jeg den veldig godt! Jeg syns bare at den var hakket svakere enn de to første, og spesielt da Desolation of Smaug, som jeg likte utrolig godt. Men The Hobbit: The Battle of Five Armies er absolutt en verdig avslutningen på Hobbiten filmene.

Jeg så filmen i 3D.

Terningkast: 5Har du sett The Hobbit: The Battle of the Five Armies? Hva syns du om filmen? Har du tenkt å se den?

#film #kino #filmblogg #filmanmeldelse #anmeldelse #hobbiten #peterjackson #terningkast5 #desember

5 kommentarer

Connie

15.12.2014 kl.22:32

har ikke sett den, men bra anmeldelse :)

Stina Ueland

15.12.2014 kl.22:34

Connie: Takk :) Håper du fikk lyst til å se den da :)

Ruben

17.12.2014 kl.16:11

Har ikke sett den, men tenker å se den.. har prøvd hele dagen å finne noen som kan værme meg på kino, men ingen kan. Hva er dine tanker om å gå på kino alene ?

Stina Ueland

17.12.2014 kl.16:33

Ruben: Ser ingen problem i å gå på kino alene :) Du prater jo ikke med sidemannen under filmen uansett. Så om du har lyst å se en film, men ikke får med deg noen: dra alene, og kos deg!

denfaktiskevirkelighet

04.01.2015 kl.21:53

En flott og meget bra film anmeldelse av en meget bra og innholdsrik film :)

jeg liker disse filmene utrolig godt, og jeg ble absolutt ikke skuffet på noen som helst måte.. kan godt være enig med deg i at den kunne vært litt lenger

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits