Årets 10 VERSTE filmer (2014)

  • 19.12.2014 kl.18:38 i Lister
  • 19 kommentarer

2014 har vært en bra år for film, men det har også blitt utgitt mange dårlige filmer, noen av dem katastrofale. Her er min liste over de 10 VERSTE filmene fra 2014. Jeg har tatt utgangspunkt i norsk premieredato.10. Hercules

I 2014 kom det ut to forskjellige Hercules filmer; The Legend of Hercules, og denne. Dette var den av de to jeg valgte å se, mest på grunn av de norske skuespillerne i filmen. Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann er alle med i filmen, og det er gøy å se norske skuespillere i en så stor Hollywood film. Men kvaliteten på filmen er et helt annet kapittel.

Historien er veldig forutsigbar, karakterene er kjedelige og det finnes ikke spor av karakterutvikling. Vitsene er ikke morsomme og passer ikke inn, og kampscenene er kjedelige. En veldig skuffende film. Jeg har fått inntrykk av at The Legend of Hercules er enda dårligere, og er veldig glad for at jeg ikke så den også. En film om Hercules var nok.

 9. Paranormal Activity: The Marked Ones

Den første Paranormal Activity filmen fra 2009 var bra. Den var skummel og interessant. Denne filmen, som er den femte filmen i rekken, er ikke i nærheten av  den første filmens kvalitet. I 2009 var found footage stilen relativt ny og spennende. Nå er det blitt så oppbrukt, at man får ikke lenger den realistiske, ekle følelsen som gjorde filmer som Paranormal Activity og The Blair Witch Project så bra. Det er virkelig på tide å slutte å lage disse filmene, de blir bare dårligere og dårligere.

 

8. Tammy

En gang i tiden var Melissa McCarthy morsom... det er hun ikke lenger.  Filmen har et elendig manus og en elendig regi, og jeg vil ikke anbefale noen å se denne filmen. Den er ikke morsom i det hele tatt.

 7. Into the Storm

Jeg ville så gjerne at denne filmen skulle være bra, for jeg liker katastrofefilmer. Men neida. Effektene var bra, men kunne ikke gjøre opp for de elendige skuespillerprestasjonene og manuset. Men, hva kan man forvente når filmens regissør tidligere har stått for "mesterverk" som Final Destination 5? Found footage stilen begynner virkelig å bli oppbrukt nå, vær så snill, slutt!

 

6. I, Frankenstein

Aaron Eckhart er en flink skuespiller, men hans skuespillerprestasjon kan ikke redde denne elendige filmen. CGI'en er utrolig dårlig til tider, alt ser så falskt og lite realistisk ut. Det finnes ikke karakterutvikling i filmen, sminkearbeidet er så dårlig at det er til å le av, og det føles ikke ut som om det faktisk skjer noe i løpet av filmen. Det eneste som er bra med denne filmer er at den kort.

 5. Dracula Untold

Les min anmeldelse av filmen HER

 4. Let's Be Cops

Jeg er veldig glad i serien New Girl, som begge hovedkarakterene i denne filmen spiller i, men skuffelsen var stor når jeg så denne filmen.
Kanskje har du sett traileren og tenker "Vel, dette så jo faktisk ganske morsomt ut"? Vel, flere av scenene i traileren er ikke med i selve filmen. Filmanmelder i Filmpolitiet, Rune Håkonsen, sa dette om filmen: "I løpet av ti år som filmanmelder har jeg ikke sett en dårligere film på kino". Jeg har nok sett verre filmer på kino, men denne filmen er helt elendig. Ikke se den!

 3. The Other Woman

En "veldig realistisk" film om hvordan en manns kone og hans to elskerinner møtes, blir bestevenner, og bestemmer seg for å hevne seg på mannen. Leslie Mann spiller rollen som kona til den utro mannen, spilt av Nikolaj Coster-Waldau, og elskerinnene blir spilt av Cameron Diaz og Kate Upton. Filmen inneholder alle de store klisjeene en slik "jentefilm" alltid har; dansing til Cindi Laupers Girls Just Wanna Have Fun, fletting av hverandres hår, og prøving av klær. Selve hevndelen av filmen utvikler seg til å bli en elendig slapstickfilm, med avføringsmiddel i maten, hårfjerningskrem i shampoen, og andre ting vi har sett så altfor mange ganger før, men da var det i det minste morsomt.

Filmen gir uttrykk av å handle om girl power, men ender opp med å handle om tre forskjellige kvinner som ikke klarer å leve uten enn mann i livet sitt. Alt de snakker om er menn, og alt de tenker på er menn. Leslie Mann sin karakter er direkte irriterende, i rollen som en nevrotisk, smågal kvinne som ikke vet hva hun skal gjøre med livet sitt, nå som mannen har vært utro. Kate Uptons karakter er akkuratt hva man forventer; en smådum, blond sexbombe. Og om dette er en film laget for kvinner, med masse girlpower, hvorfor må det være nødvendig å vise Kate Upton løpende i slow motion langs stranden i en liten bikini? (For det er jo helt normalt å ta seg en joggetur i bikinien, eller hva?)

Og som om alt dette ikke var nok; Nicki Minaj har også en rolle i filmen. En undertøysmodell og en musikkstjerne, det er kjennetegn på en bra film, eller?

 2. Transformers: Age of Extinction

Filmen er altfor lang, kjedelig (til tross for alle eksplosjonene og actionscenene filmen er proppfulll av), den har et elendig manus, dialogen er til å le av, og filmen har dårlige skuespillerprestasjoner i klisjefulle og kjedelige roller. Produktplassering kan være en grei måte å dekke deler av produktsjonskostnadene til en film, men den graden produktplassering som finner sted i Michael Bays nyeste effektfest, er en skam. Produkter blir slengt i trynet på deg, og jeg beundrer de som klarer å se filmen uten å irritere seg over dette. Jeg ser en film, jeg er ikke interessert i å bli overtalt til å kjøpe den bilen, den ølen eller den høytaleren!

Jeg hatet virkelig denne filmen, og syns det er direkte trist at slike filmer blir så utrolig populære på kino, mens gullkorn som Boyhood, Dallas Buyers Club og Prisoners bare får et brøkdel besøkende. Michael Bay er en regissør som står for alt det jeg misliker med film i Hollywood, der målet er å tjene mest penger i form av eksplosjoner, høye lyder, kule effekter, og halvnakne damer som løper rundt, redde og hylende, og må reddes av den store, sterke mannen. Om du vil se en underholdende film med masse action, se heller Guardians of the Galaxy, Godzilla, Pacific Rim eller The Avengers, alt annet enn dette tullet.

Jeg fant et sitat på nettet som beskriver Transformers: Age of Extinction på en perfekt måte: Imagine if instead of creating new music, a recording artist kept putting out the exact same album, just playing the songs a little louder each time. That's what it feels like watching Transformers: Age of Extinction.

Og om du lurer; Ja, det kommer enda en Transformers film. For vi blir tydeligvis aldri lei! Vel, jeg er lei. Veldig lei.

 1. Sex Tape

Og årets dårligste film er..... Sex Tape, "komedien" med Jason Segal og Cameron Diaz! Disse to skuespillerne spiller de rollene de alltid har, og ingenting er nytt eller spennende med dem. Dette har vi sett før. Men denne gangen er de sponsorer for Apple og iPaden! Ja, i denne filmen blir man gang på gang fortalt hvor fantastisk iPaden er, hvilke funksjoner den har, hva den kan gjøre, og hva skulle man vel gjort uten denne fantastiske gjenstanden? Men når sexvideoen de lager med et uhell blir delt på nettskyen, er det ingen som kommer på å bare slette videoen, selv om de tydeligvis vet alt som er å vite om denne fantastiske iPaden. Nei, i stedet løper de rundt til alle som har fått en iPad av dem, og stjeler den tilbake. Manuset har så mange hull at det er til å le av. Dette er virkelig ikke en morsom film. Ikke i det hele tatt.

Kjemiene mellom Segal og Diaz er utrolig dårlig, og det gjenspeiles i filmen. Segal, som jeg alltid har likt i komedier, bommer totalt i denne filmen, og jeg ler ikke av hans mange "morsomme" kommentarer en eneste gang.

Karakterene i filmen er så  lite realistiske. Ingen ekte personer oppfører seg på den måten, eller sier det disse karakterene sier. Alle karakterene er en typisk "filmkarakterer", og det hele føles så falskt, at vi som tilskuere har ingen mulighet til å kjenne oss igjen i karakterene eller handlingen. Man har filmer som er så dumme og dårlige at de blir morsomme, dette er ikke en slik film.

 

Så, dette er mine minst likte filmer fra dette året. Hva syns du, er det noen av disse filmene du er helt uenig med meg i? Hva er den verste filmen DU har sett i år? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor.


I morgen reiser jeg hjem til Jæren for å feire jul med familien, og jeg legger igjen pc'en her i Trondheim. Mitt neste blogginnlegget kommer den 1 januar, da er det årets 10 BESTE filmer som står for tur. Men mens du venter på det, følg gjerne med på facebooksiden til bloggen, der jeg kommer til å være aktiv i julen.

God jul til alle sammen! :)

#film #jul #filmåret2014 #kino #ferie #filmblogg #blogg

19 kommentarer

Kristine

19.12.2014 kl.19:35

enig i at sex tape filmen var dårlig :p men er sterkt uenig når det kommer til hercules filmen, jaja godt man er forskjellig! :)

Stina Ueland

19.12.2014 kl.19:46

Kristine: hehe ja, er det ikke bra at vi er forskjellige :) Hadde jeg sett flere dårlige filmen i år, kunne nok Hercules sluppet unna denne listen, men den var ikke noe favoritt hos meg nei :)

Snippen

19.12.2014 kl.21:23

Jeg har og sett The Other Woman, jeg synes ikke den var noe spesielt, kanskje mest fordi, som du sier, den er en jente-film :) God jul :D

Stina Ueland

19.12.2014 kl.22:14

snippen: Ikke den beste filmen nei.. huff! God jul! :)

scorsese86

20.12.2014 kl.13:08

"The Other Woman" ligger 'høyt' på listen min også. Om det ikke var for Kate Upton hadde jeg neppe sett den, men jeg kunne like godt bare sett på et par bilder av henne.

Einar Grude

20.12.2014 kl.15:11

The Other Woman ville trolig ha havnet på min topp ti verste filmer noen sinne liste. Det er noe av det mest smertefulle jeg har måttet sitte gjennom. Jeg har (heldigvis) ikke sett alle disse, men om jeg skulle ha laget en egen topp ti verste fra 2014 liste så ville jeg ha prøvd å finne en plass til Divergent.

Stina Ueland

20.12.2014 kl.15:28

Einar Grude: Huff ja, The Other Woman var en helt forferdelig dårlig film. Har ikke sett Divergent ennå, og har egentlig ikke noen planer om å se den heller (som sikker er like greit) :)

Stina Ueland

20.12.2014 kl.15:39

scorsese86: Hehe ja, ikke sant! Da hadde du i hvertfall sluppet å se hennes pinlige forsøk på å spille :)

Elise Røe

22.12.2014 kl.19:38

Jeg må ærlig innrømme at jeg lo godt av både The other woman og Sex tape, men påstår ikke at det er gode filmer fordet. Har ikke sett de åtte andre filmene, og bør sikkert være glad for det :)

Marian

22.12.2014 kl.22:02

Av de filmene du nevnte har jeg bare sett The Other Woman. Jeg likte den, selv om den var fylt av klisjeer :)

jannicke

22.12.2014 kl.22:16

jeg og kjæresten har sett på sex tape herregud den var creapy

Stina Ueland

22.12.2014 kl.22:33

Elise Røe: Hehe ja, det kan du være glad for :)

Stina Ueland

22.12.2014 kl.22:35

Marian: Hver sin smak :)

Stina Ueland

22.12.2014 kl.22:37

jannicke: Ikkje noe bra film det der nei! Fysj

Film- og TV-preik

26.12.2014 kl.01:04

Hehehe, merker jeg har valgt gode filmer i år da jeg har unngått de fleste av disse bevisst og ikke sett en eneste en av disse... :D

Stina Ueland

26.12.2014 kl.01:15

Film- og TV-preik: Du gjorde lurt i det! Dette er første året jeg med vilje velger å se så mange dårlige filmer. Men hva gjør man vel ikke for å underholde leserne sine :) Ha en fin jul videre.

denfaktiskevirkelighet

04.01.2015 kl.21:50

Har sett alle paranormal activity filmene og jeg er stor fan av alle filmene :)

Hercules har jeg desverre ikke sett, men vil jeg gjerne se hvis jeg får mulighet :).

Mange gode filmer du har nevnt, som jeg ønsker å se i nærmeste fremtid

VestlandsPappa

10.02.2015 kl.02:58

Å nei! The Rock sin Hercules på denne listen? :o Følte det var en av de minst forutsigbare filmene jeg har sett på lenge. Den lurte meg helt frem til en av det siste store kamp scenene. Måten dem har fortalt historien på synes jeg var helt kanon. Ideen om at overskrytete historier dem selv produserer skaper karakteren vi kjenner til i dag, var genialt. Det at dem fremstår Hercules i utgangspunktet som en halv gud som har bekjempet de 12 oppgavene sine, for så å snu hele filmen på hode og vise en mer realistisk versjon var veldig bra sammensatt. Har ikke sett dette i andre lignende filmer. Andre filmer -- Percy Jackson f.eks. med veldig mye spesial effekter og eventyr. The Legend of Hercules har ingenting med Hercules å gjøre, har nesten ikke med historie om han i det hele tatt. Snarer en dårlig twilight versjon av The Gladiator/Spartacus. Den tredje Hercules filmen som kom ut i 2014, har heller ingenting med Hercules å gjøre... Der har dem plassert en stor full mann i lite klær også løper dem litt rundt og dummer seg.

Stina Ueland

10.02.2015 kl.03:11

VestlandsPappa: Hehe du var ikke alene om å like denne filmen, jeg var bare ikke en av de. Jeg syns ikke den var noe spennende i det hele tatt, men det er jo bare meg. Jeg så egentlig veldig få dårlige filmer i 2014, så jeg er 100% sikker på at f.eks The Legend of Hercules kunne erstattet Hercules på listen om jeg hadde sett den, men den holdt jeg meg laaangt unna! Jeg ønsket at Hercules skulle være bra, men jeg ble skuffet. Men hver sin smak :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits