Ikoniske filmskapere: del 3

  • 10.01.2015 kl.13:19 i Diverse
  • Én kommentar

I går ble en travel dag, og jeg fikk ikke tid til å legge ut dette innlegget, som planlagt. Men nå er det her, til slutt!

Brian De Palma (1940-)

Best kjent for sine spennings- og krimthriller filmer. De Palma er kjent for å bruke sitater og referanser fra andre filmskaperes arbeid i sine filmer. Han bruker ofte teknikker som slow motion, split screen, lange takninger, og 360 graders kamera rotasjoner, for å bygge spenning og understreke det dramatiske.


David Fincher (1962-)

Kjent for sine mørke filmer om menneskelig natur. Fincher er en av mine favoritt regissører. Hans filmer handler ofte om mennesker med dårlige sosiale ferdigheter og få venner, og de har ofte en tragisk og pessimistisk slutt.

Tim Burton (1958-)

Tim Burtons filmer er orginale og noe helt for seg selv. Filmene har ofte et gotisk preg, der handlingen fokuserer på en misforstått, utstøtt person. Burton har et nært samarbeid med komponister Danny Elfman, og skuespillere som Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Jeffrey Jones og Micheal Keaton. Jeg har tidligere skrevet om mine fire favorittfilmer av Burton, som du kan lese om her.Clint Eastwood (1930-)

I tillegg til å være en suksessfull skuespiller, er Clint Eastwood også en velkjent filmskaper med flere store filmer bak seg. I slutten av denne måneden kommer American Sniper, hans siste film, på norske kinoer.

Jeg fortsetter med denne "serien" fremover, det er så mange filmskapere jeg ønsker å skrive om! Mest sannsynlig kommer det minst to nye innlegg på bloggen i morgen, ett i denne serien og ett annet.

Hva er din favoritt filmskaper? Har du sett noen av disse filmene?

#film #filmtips #filmblogg #blogg #januar #helg #2015

Én kommentar

denfaktiskevirkelighet

10.01.2015 kl.16:45

her var det mange gode filmer å velge og vrake mellom

jeg vil anbefale filmen med clint eastwood - gran torino. det er en meget sterk, og følelsesladende film. fikk frem noe godt i meg som person og det er det ikke mange filmer som klarer..

jeg vil også anbefale filmen carrie som du anbefaler her + den nye versjonen fra 2012 eller 2013. kansje det er 2014. husker ikke.. mange gode filmer du har skrivd om her

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits