Filmanmeldelse: Into the Woods

  • 25.03.2015 kl.09:15 i Anmeldelser
  • 31 kommentarer



Into the Woods (2014)

Regi: Rob Marshall

Med: Meryl Street, Emily Blunt. Chris Pine, Anna Kendrick

Sjanger: Musikal, fantasi, eventyr

Norgespremiere: 27.03.15


Into The Woods er en moderne tvist p brdrene Grimm's forskjellige eventyr i et musikalsk format. Vi flger historiene om Askepott, Lille Rdhette, Jack og Bnnestengelen, og Rapunzel, der alle de forskjellige historiene er knyttet sammen til et stort eventyr.

Nominert til tre Academy Awards; beste kvinnelige birolle (Meryl Streep), beste kostymedesign, og beste produksjonsdesign. Jeg elsker Meryl Streep, hun er en av de beste skuespillerinnene som finnes, men n begynner jeg syns at The Academy nominerer henne kun fordi hun er Meryl Streep. Hun gjorde en god jobb i Into The Woods, men jeg kan nevne flere andre kvinnelige skuespillere som heller burde ftt en Oscar nominasjon i stedet for henne. Emily Blunt er en skuespillerinne jeg har likt helt siden jeg s The Devil Wears Prada, og det er veldig gy se henne i en rolle der hun fr mye oppmerksomhet, og virkelig fr vist hva hun kan.



Rob Mashall har tidligere regissert musikalen Chicago (2002), som vant Academy Award for beste film, og vi ser at regissren har peiling p hvordan man lager en musikal. Det er et spennende konsept, det kombinere flere kjente eventyr og gjre det om til en musikal, og p mange mter lykkes Marshall med dette prosjektet. De to frste aktene av Into The Woods er underholdende, lekne, ofte morsomme, og med gode skuespillerprestasjoner. Dessverre mistet jeg mye av interessen nr siste delen av filmen kom. Into The Woods er i overkant lang, p hele 125 minutter. Den nr et punkt der man fler at den er ferdig, og alt har falt p plass, men etter dette fortsetter den en halvtime til, og det hele fles plutselig veldig langtrukkent og undvendig. Om filmen hadde stoppet p det tidligere tidspunktet, hadde mitt helhetsinntrykk av filmen vrt mye bedre.



Jeg liker musikaler, men jeg er nok litt kresen nr det gjelder denne sjanger. Om en musikal er for lang, kjeder jeg meg ofte fort, og det hele blitt litt "for mye av det gode". Dette skjedde nr jeg s Les Misrable fra 2012, og The Sound of Music fra 1965. To flotte filmer begge to, men litt for lange. Det samme skjedde med Into The Woods. Den starter opp veldig bra, og har et godt og spennende konsept, men taper seg veldig mot slutten. Jeg er redd at jeg hadde litt for store forventninger for denne filmen etter alle Academy Award nominasjonene, og den generelle "buzzen" som var rundt denne filmen nr den kom ut i fjor i USA. Into the Woods levde dessverre ikke opp til forventningene mine. Men dette er ikke en drlig film, det var bare ikke en like god film som jeg hpte og trodde den skulle vre.

Into The Woods har premiere p kinoer over hele landet n p fredag. Om du er glad i musikaler og/eller eventyr anbefaler jeg deg se den, men ikke ha for store forventninger.

Terningkast: 3

Skal du se Into The Woods? Liker du musikaler?

#film #filmtips #anmeldelse #filmanmeldelse #anbefaling #kino

31 kommentarer

Karoline Johannesen

25.03.2015 kl.09:44

Jeg venter p at denne skal komme p DVD. Veldig lyst til se den da jeg er fan av flere av skuespillerne og elsker musikaler. S veldig nysgjerrig p denne.

Emma Olsen

25.03.2015 kl.10:42

Elsket filmen! Men jeg liker musikal filmer da ;)

Stina Ueland

25.03.2015 kl.11:17

Emma Olsen: Som jeg skriver i innlegget liker jeg musikaler jeg ogs, men ofte faller de i den fellen at de blir for lange og litt kjedelige, noe jeg syns Into the Woods gjorde. Jeg liker veldig godt blant annet Moulin Rouge, Grease, og Chicago, som alle er musikaler :)

Stina Ueland

25.03.2015 kl.11:18

Karoline Johannesen: Satser p at du likte den bedre enn meg da :)

Madeleine

25.03.2015 kl.14:15

jeg er s spent p denne! Elsker musikaler og gleder meg til se denne ogs. =) Ha en fin dag =)

Jon

28.03.2015 kl.13:15

Hmm, Skremmende lese denne anmeldelsen siden jeg har store forventninger til denne filmen. Jeg er filmnerd og musikaler er favorittsjangeren min. Etter ha sett denne filmen selv syntes jeg nok terningkastet ikke stemmer helt, men anmeldelsen er bra! Den var riktignok litt lang, men spiller liten rolle. Sceneversjonen er like lang. Ville gitt denne en sterk firer (4).

Stina Ueland

28.03.2015 kl.13:28

Jon: S bra at du syns anmeldelsen var god da :) Vet om mange som likte den, s du er nok ikke den eneste som er uenig med karakteren min ;)

Jon

28.03.2015 kl.14:41

Jeg syntes det er rart at musikaler alltid fr drlig terningkast. Inkludert de som er fantastiske som Les miserables. Hvorfor tror du det er snn? Liker du musikaler har jeg mange anbefale, har over 70 forskjellige i hylla.

Stina Ueland

28.03.2015 kl.14:55

Jon: Jeg likte Les Miserable, men ogs den ble litt for lang for meg. Har et par musikaler jeg liker veldig godt, blant annet Moulin Rouge, Singin' in the Rain, Grease, The Wizard of Oz, The Sound of Music, og Annie (ikke den nye, den var helt forferdelig). Er flere kjente muskaler jeg ikke har sett enda, men har planer om det.

Jeg skal innrmme at jeg blir litt lei av at folk bryter ut i sang hele tiden om det foregr i over 2 timer... De fleste som ser film er ute etter lett underholdning, og musikaler kan nok ofte bli litt for "spesielt" for dem. Alle har jo forskjellig filmsmak :) Musikaler kan jeg gjerne se, men da m jeg vre i humr til det.

Grunnen til at musikaler fr drlig terningkast tror jeg rett og slett er fordi det ikke har kommet s veldig mange virkelig gode musikaler de siste rene. Klassikere som West Side Story, Mary Poppins og Singin' In the Rain ble jo skrytt opp i skyene i sin tid, men det var p en tid der musikaler var populrt, og filmene hadde et strre kvalitetspreg enn n, fordi de ble etterspurt og elsket. Man kan ikke sammenligne en film som The Wizard of Oz med Into the Woods, frstnevnte er rett og slett s utrolig mye bedre p alle mter. S jeg tror nok gullalderen til musikalene er over for n, men kanskje kommer den tilbake etterhvert ;) Hva tror du om dette?

Jon

28.03.2015 kl.15:19

Jeg tror nok du er inne p noe. De eldste musikalene er best. Personlig er jeg ikke veldig fan av West Side Story eller Singin' in the Rain (Der er mange uenige med meg).

Ingen tvil om at musikaler er en spesiell sjanger, men heldigvis finnes det forskjellige sjangere innen musikal sjangeren. Som for eksempel opera musikal eller musikkdrama. Musikkdrama er jo musikaler der musikken ikke er skrevet til selve handlingen. Moulin Rouge og Mamma Mia er eksempler p dette.

Jeg kan nok si meg enig i at mange av musikalene er (for) lange, de fleste varer mellom 2 og 4 timer, men jeg mener det ofte er ndvendig at de er s lange, historien formidles p en spesiell mte.

Gullalderen til musikaler er over, det har du nok rett i.

Glad jeg fant bloggen din forresten. Liker lese andres meninger om film.

Jon

28.03.2015 kl.16:28

Kunne du anmeldt My Fair Lady og Fiddler On The Roof?

Stina Ueland

28.03.2015 kl.16:29

Jon: Det skal jeg vurdere gjre ja :)

Jon

28.03.2015 kl.16:33

Takker! Gleder meg til lese flere anmeldelser fra deg i fremtiden.

Takker for gode anmeldelser!

Stina Ueland

28.03.2015 kl.16:33

Jon: S hyggelig hre :)

~Gaiadttir~

29.03.2015 kl.13:18

h, jeg har gledet meg s masse til denne, da jeg elsker eventyrfilmer, men ble veldig skeptisk da jeg fant ut at det var en musikal... Men jeg m nok se den likevel :p

Stina Ueland

29.03.2015 kl.13:37

~Gaiadttir~: Kan jo godt vre at du liker den bedre enn meg :)

Mia

29.03.2015 kl.20:09

Oj, jeg elsker musikaler men ble litt skeptisk til se den, men nr du skrev at den ble for lang for deg ble jeg redda! Jeg er helt forelska i Les Miserables, den kunne ha vrt lengre for min del, haha ! Det finnes bare en film som jeg synes er for lang - Avatar..

Stina Ueland

29.03.2015 kl.20:20

Mia: Hehe da har vi nok veldig forskjellig filmsmak, jeg elsket Avatar :)

Jon

02.04.2015 kl.15:58

Stina: Har du noen favoritt sanger innenfor musikal sjangeren?

Stina Ueland

02.04.2015 kl.21:51

Jon: Har noen jeg liker bedre enn andre, men er ingen gigantisk musikalfan, s kunne nok hatt bedre kunnskap innen temaet ;)

De jeg liker er blant annet I Dreamed a Dream (Les Miserable), det aller meste fra The Sound of Music, Over the Rainbow (The Wizard of Oz), Don't Cry for Me Argentina (Evita), Don't Rain om my Parade (Funny Girl), Elephant Love Medley (Moulin Rouge), Moon River (Breakfast at Tiffany's), Singin' In the Rain (Singin' in the Rain)

Er ogs veldig glad i de gamle Disney filmene (og de fra 90-tallet), s de fleste sangene derfra liker jeg. Og s m jo Tiny Dancer scenen fra Almost Famous nevnes... beste scenen i hele filmen spr du meg! :)

Jon

02.04.2015 kl.22:19

Mange bra sanger du nevner.

Almost Famous, er faktisk ikke en musikal (mange tror det er det), men en musikkfilm.

Men den er bra!

Breakfast at Tiffany's er en klassiker, Har den selvflgelig i hylla; som alle de andre du ogs nevner.

Hva slags musikk innenfor musikalsjangeren liker du; Rolig, ballade?

Stina Ueland

02.04.2015 kl.22:21

Jon: Er klar over at det er en musikkfilm og ikke musikal, mtte bare nevne den :) Den scenen er s flott syns jeg. Liker egentlig det meste. Sprs helt hvilken type film det er.

Jon

02.04.2015 kl.22:25

Nr vi snakker om denne sjangeren; Fikk faktisk 5 nye musikaler i posten i gr.

S det blir mye film de kommende dagene. I tillegg m jo Into The Woods ses igjen. Hvis du liker Bollywood filmer er det utrolig mange gode musikaler.

Stina Ueland

02.04.2015 kl.22:27

Jon: Hehe har ikke sett s veldig mye Bollywood filmer, men det lille jeg har sett har egentlig ikke falt helt i smak. Det hele er litt for overdrevent og drlig utfrt... Men kan jo vr at jeg har hatt maks uflaks med de filmene jeg har sett (kan ikke huske hvilke det var engng)

Jon

02.04.2015 kl.22:41

Som alle sjangere er det selvflgelig mye elendig.

La meg anbefale 2 av mine favoritter (som selvflgelig er musikaler). Mohabbatein (Eng:Love Stories) og Kuch Kuch Hota Hai (KKHH, Eng: Some Things Happen). Har selvflgelig flere favoritter.

Er verdt nevne My Name Is Khan, Swades, We the People og 3 idiots (Ikke musikaler).

P ung.no (sk, beste musikaler) der har jeg lagt inn en del gode forslag. Hvis du finner dette interessant da ;)

Stina Ueland

02.04.2015 kl.22:43

Jon: Takk for tips :)

Jon

02.04.2015 kl.22:46

Bare hyggelig. Setter selv pris p tips.

Forresten, frkna vil se skrekkfilm (er ikke fan av denne kategorien). Har du noen gode tips?

Stina Ueland

02.04.2015 kl.22:51

Jon: Skrekk er en sjanger jeg er veldig kresen p. De aller fleste skrekkfilmer som kommer ut i dag er jeg ingen fan av. Unntakene m vel vre Cabin in the Woods, The Conjuring, Blair Witch Project, Paranormal Activity (kun den frste), og Babadook. Er ogs veldig spent p den nye skrekkfilmen som kommer snart, It Follows.

Jeg liker best litt eldre skrekkfilmer, og mine favoritter er Psycho, Rosemary's Baby, The Exorcist, og The Shining.

Anbefaler ogs American Horror Story, en veldig god serie i skrekk/thriller sjangeren. Sesong 1 og 2 er kjempebra, sesong 3 og 4 er mindre bra, men absolutt verdt en tit :)

Jon

02.04.2015 kl.22:57

Babadook har jeg ikke hrt om. De andre har jeg hrt om.

Takker for tips, filmkvelden starter straks.

Jon

26.04.2015 kl.02:59

Har du sett It Follows enn? Den var faktisk bra!

Stina Ueland

26.04.2015 kl.13:51

Jon: Har ikke sett den enda, men gleder meg til se den :) Har bare hrt gode ting om den filmen

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap p NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits