Filmanmeldelse: Whiplash

  • 17.01.2015 kl.14:36 i Anmeldelser
  • 5 kommentarer

Whiplash

Sjanger: Drama, musikk

Regi:Damien Chazelle

Med: Miles Teller, J.K Simmon


Har du noen gang hatt en drøm om å være den beste i noe? Den beste i klassen, den beste gitarspilleren, den beste fotballspilleren? Kanskje har du nå gitt opp denne drømmen, og fått en mer realistisk "drøm" om penger, stabilitet, familie og venner. I denne filmen følger vi Andrew som studerer ved musikkonservatoriet i Manhattan. Han ønsker å være den beste i trommer. Men suksess kommer ikke uten øving. Og Andrew øver, han øver til hendene blør. Hans læremester, Fletcher, er en lærer som presser studentene sine til det ekstreme for å få dem til å yte det aller beste, ofte i form av fornærminger, fysisk kontakt, og kraftig undertrykking. Whiplash er en film om det å presse deg selv for å oppnå dine mål, og aldri slå deg selv til ro med at "det er godt nok", for det kan alltid bli enda bedre.

Whiplash er nominert til fem Academy Awards; beste lydmiksing, beste manus, beste klipping, beste mannlige birolle og beste film. Musikken i filmen er veldig bra og passer perfekt inn i filmen. Jazz er ikke for alle, men til og med jeg, som ikke er spesielt glad i jazz, ble helt fanget inn i denne filmen, og fikk lyst å dra på en jazzkonsert etterpå. Det er en film som appellerer til alle, selv om man ikke driver med musikk. Alle har en hobby, interesse eller en karriere der man strever etter suksess. Alle kan kjenne seg igjen i det ønsket om å være best i noe, og i denne filmen tar de det til det ekstreme.

Miles Teller gjør en veldig bra jobb i hovedrollen som Andrew, og han er en av de virkelig gode unge skuespillerne i Hollywood for tiden. J.K Simmons vant en Golden Globe for rollen sin som dirigenten Fletcher, og er nå nominert til en Oscar. Han er formidabel i denne filmen, han er laget for denne rollen! Nå vet jeg hvem min favoritt til å vinne Oscar for beste mannlige biroller er, og jeg er ganske sikker på at han vinner. Klippingen i filmen er veldig bra, og Tom Cross har fått en velfortjent Oscar nominasjon for dette.Dette er en av de sjeldne filmene der man sitter anspent gjennom hele filmen, og når filmen er over er man sliten, både fysisk og psykisk. Det er få filmer jeg får den reaksjonen av, men når jeg først får den, vet jeg at dette har vært en bra film! En film som har gjort inntrykk på meg, der jeg aldri mistet fokus eller interesse. Sist jeg fikk en slik reaksjon av en film var når jeg så Gone Girl.

Man trenger ikke å være glad i trommer eller jazzmusikk for å se denne filmen. Du må bare være glad i god film. For dette er god film, en veldig god film. En av de beste jeg har sett på lenge.

Whiplash går på kino nå, og jeg anbefaler alle å se denne filmen.

 

Terningkast 6

Har du sett filmen? Hva syns du? Har du tenkt å se den?

#film #filmanmeldelse #filmtips #kino #filmblogg #blogg #helg #lørdag

5 kommentarer

scorsese86

17.01.2015 kl.19:12

Så flott at du likte den :) Og så bra at vi har et nytt medlem av Team Simmons for Oscar :)

"You think I'm fucking stupid? I know it was you."

Stina Ueland

18.01.2015 kl.00:24

scorsese86: Hehe ja, om Simmons ikke vinner, så blir jeg litt sint kjenner jeg.. Må se alle de andre nominerte filmene for å ha en klar mening om det, men holder en knapp på han allerede nå ;)

denfaktiskevirkelighet

18.01.2015 kl.14:42

jeg har desverre ikke sett den, men jeg skal helt klart det nå pga din gode og veldig kunnskapsrike anmeldelse av filmen. Tusen takk for dette flotte tipset

Stina Ueland

18.01.2015 kl.15:05

denfaktiskevirkelighet: Så gøy at du likte anmeldelsen, og nå har lyst å se filmen :) Du vil ikke angre!

denfaktiskevirkelighet

18.01.2015 kl.15:06

Tror på deg når du sier dette :)

Lyst til å ta en tur innom bloggen min og se på det siste innlegget jeg har skrivet.. Dette er på ingen måte ment som en promosjon eller spamming av min blogg fra min side.. Det er et spesielt innlegg jeg har lagt ut forstår du.. derfor jeg spurte.

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits