Filmanmeldelse: Big Hero 6

  • 31.01.2015 kl.14:44 i Anmeldelser
  • 6 kommentarerBig Hero 6

Regi: Don Hall, Chris Williams

Med: Ryan Potter, Scott Adsit, Jamie Chung

KINOAKTUELL

Disney har blitt en del av Marvel Comic- universet, og resultatet er Big Hero 6, en morsom, underholdende og innovativ animasjonsfilm. Filmen er flott laget, med veldig bra animasjon, action og spennende karakterer.

Filmen tar for seg temaet teknologi, der ingenting er umulig, og fremtiden er spennende. Vi ser hvordan ny teknologi kan være veldig positivt og innovativt, men også hvordan det kan bli farlig når mennesker bruker teknologi til sin egen fordel, og det går negativt ut over andre.

Det eneste negative med Big Hero 6 er skurken. Han er en svak karakter, og jeg skulle ønske at han fikk en større, og sterkere rolle i filmen. Forholdet mellom hovedkarakteren Hiro og Baymax er filmens sterkeste faktor, og Baymax, den store, hvite, myke helseroboten, er den beste karakteren i filmen, og veldig morsom. Han er snill og omsorgsfull, det stikk motsatte av hvordan vi er vandt til at en robot skal være.


Dette er en animasjonsfilm, men ikke nødvendigvis en barnefilm. Humoren, oppfinnsomheten og temaene i filmen appellerer for både barn og voksne, og jeg er sikker på at jeg koste meg like mye med denne filmen som en 10-åring ville gjort. Jeg storkoste meg med denne filmen, og anbefaler alle å se den.

Har du med deg barn på kino er det selvfølgelig lurt å se filmen på norsk, men jeg anbefaler alle å se den på originalspråket engelsk, en dubbet film er alltid dårligere enn originalen.

 

Terningkast: 5 (svak)


Har du sett Big Hero 6, hva syns du om den? Har du tenkt å se filmen?

I morgen kommet en filmanmeldese av Nightcrawler, en annen film som hadde premiere i helgen.

#film #filmblogg #blogg #kino #filmtips #anbefaling #disney #bighero6

6 kommentarer

Caroline

31.01.2015 kl.15:24

skal se filmen med broren min :D

Stina Ueland

31.01.2015 kl.15:50

Caroline: Kos deg :)

Mohammed

31.01.2015 kl.16:57

Er ikke alltid at animasjonsfilmer faller i smak, men skal se om denne kan være et av unntakene. Har hørt en del bra ting. Har du skrevet et innlegg om dine favorittanimasjonsfilmer?

Stina Ueland

31.01.2015 kl.17:14

Mohammed: Nei, det har jeg ikke, men det var en god ide! :)

Ida marie nilsen

03.04.2015 kl.20:11

Har også sett filmen, storkoste meg! Anmeldelsen din var spot on! 😊

Stina Ueland

03.04.2015 kl.21:24

Ida marie nilsen: Så bra at du var enig :) Kjempekoselig film!

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits