Filmanmeldelse: The Theory of Everything

  • 07.02.2015 kl.16:41 i Anmeldelser
  • 3 kommentarer


The Theory of Everything

Regi: James Marsh

Med: Eddie Redmayne, Felicity Jones, David Thewlis

KINOAKTUELL

The Theory of Everything er en film om den legendariske vitenskapsmannen Stephen Hawking, men mer enn noe annet er det er film om kjærlighet og forpliktelse.

Filmen er nominert til fem Academy Awards; beste film, beste kvinnelige- og mannlige skuespiller, beste musikk, og beste adapterte manus. Jeg tror Michael Keaton vinner beste mannlige hovedrolle for Birdman, men om Eddie Redmayne får statuetten for sin rolle som Stephen Hawking blir jeg ikke lei meg. For en fantastisk skuespillerprestasjon! Felicity Jones gjør også en god jobb i filmen, og kjemien mellom henne og Redmayne er utrolig god. De jobber bra sammen, og det går ikke lenge før man ser på dem som Jane og Stephen, i stedet for skuespillerne Felicity og Eddie.

Jóhann Jóhannsson har gjort en veldig bra jobb med musikken i filmen, og jeg blir ikke overrasket om han vinner denne kategorien (noe han gjorde under Golden Globes).

Filmen handler om historien til Stephen og Jane, om hvordan de traff hverandre på Cambridge i 1963, hvordan de ble forelsket og giftet seg, og hvordan de taklet og levde med sykdommen Stephen ble diagnosert med, Lou Gehrigs sykdom, også kjent som ASL.Flere av hendelsene i Stephen og Janes forhold er delikate og vanskelige, og kunne veldig lett blitt vist med mindre respekt og sympati, men det hele blir veldig respektfullt fremstått. Det er flere kontroversielle elementer ved Stephen of Janes historie, men Marsh gjør bra i å ikke ta med disse i filmen.

Mange har argumentert for at filmen har for stor respekt for Hawking, og at den ikke tørr å gå inn på de mer kontroversielle punktene i hans og Janes historie, men dette hadde ingenting å si for meg, og hva jeg syns om filmen. Filmen lykkes veldig bra med å være nettopp det den er; en trygg dramafilm om to personer som elsket hverandre, og deres kamp om å holde sammen uansett hva.

Stephen Hawking er en eksepsjonell person, og det var på tide at noen laget en film om hans historie. Historien er interessant, og filmen blir aldri kjedelig. Og Eddie Redmayne gjør en fantastisk jobb i rollen som Hawking. The Theory of Everything er en god dramafilm, som jeg er helt sikker på at veldig mange kommer til å like.

Terningkast: 5 (svak)The Theory of Everything går for tiden på kino, se den!

Har du sett The Theory of Everything? Har du tenkt å se den?

#film #kino #filmtips #filmblogg

3 kommentarer

Iselin Renée

07.02.2015 kl.17:41

Den har jeg utrolig lyst til å se, har hatt det lenge :)

Stina Ueland

07.02.2015 kl.18:05

Iselin Renée: Samme her :) Var gøy å endelig få sett den, og den var veldig bra :)

Veronica S

07.02.2015 kl.20:39

Har ikke sett den, men har lest og hørt masse bra om den.

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits