Serietips: krim

  • 10.02.2015 kl.13:11 i Serietips
  • 5 kommentarerCriminal Minds (2005-)

Denne serien startet jeg å følge med på for mange, mange år siden, og jeg sitter fremdeles klar for å se hver episode når den kommer ut. Selv om Criminal Minds har mistet litt av kvaliteten de siste årene (serien er tross alt i sin tiende sesong), er det fremdeles en veldig god serie, med et veldig spennende og interessant konsept. De to første sesongene er best, og jeg anbefaler alle som ikke har sett serien, eller de som bare har sett en episode her og der, og se Criminal Minds fra begynnelsen.

 Sherlock (2010-)

En serie om Sherlock Holmes er ingenting nytt, men i denne serien er den satt til moderne London, med en fantastisk Benedict Cumberbatch i rollen som Sherlock, og Martin Freeman som Dr. Watson. Sherlock er spennende, blir aldri kjedelig, og Cumberbatch gjør en flott jobb som Sherlock Holmes.

De tre første sesongene er tilgjengelig på Netflix.

 Top of the Lake (2013)

Denne serien har jeg nevnt her på bloggen før, men den er så bra, og så lite kjent her til lands, at jeg kan ikke unngå å anbefale den igjen og igjen. Top of the Lake er en utrolig bra miniserie med en flott Elisabeth Moss i hovedrollen, og utrolig flott natur (serien er satt til New Zealand, som er kjent for sin flotte natur, der mange kjente filmer har blitt spilt inn, blant annet The Lord of the Rings filmene, The Hobbit filmene, og Narnia filmene).

Hele serien er tilgjengelig på Netflix (1 sesong).


Law and Order: Special Victims Unit (1999-)

Law and Order: Special Victims Unit er en serie som følger en elite patrulje i New York som jobber med seksualforbrytelser. Serien er spennende, med en ny sak hver episode, og Mariska Hargitay gjør en flott jobb i hovedrollen.

Flere sesonger av Law and Order: Special Victims Unit finnes på amerikanske Netflix.

 

Fargo (2014-)

En av fjorårets beste serier, med Martin Freeman og Billy Bob Thornton i hovedrollene. Sistnevnte vant en Golden Globe for rollen sin i serien. Fargo er inspirert av Coen brødrenes film med samme navn fra 1996 (som nå er tilgjengelig på Netflix, se den!). Serien er satt til en liten bygd i sjarmerende Minnesota. Jeg vil ikke røpe for mye om serien, men vil absolutt anbefale alle å se den. En ny sesong starter i løpet av 2015, men dato er enda ikke annonsert.
True Detective (2014-)

Fjorårets beste serie! En fantastisk mørk serie satt til Louisiana med utrolig god dialog, en spennende historie, og fantastiske skuespillerprestasjoner fra Woody Harrelson og Matthew McConaughey (begge ble Golden Globe nominert for rollene sine i serien). Et lite tips: Første sesongen av True Detective er for tiden en del av et veldig bra tilbud på Platekompaniet; et utvalg filmer og serier på BluRay 2 for 200. Jeg utnyttet dette gode tilbudet, og kjøpte True Detective og Prisoners, en utrolig god thriller fra 2013. Løp og kjøp! Om det er en serie fra 2014 du burde ha i samlingen din er det True Detective!

 

Andre krimserier jeg vil anbefale:The Wire (2002-2008)

Prison Break (2005-2009)

Hele serien er tilgjengelig på NetflixLilyhammer (2012-)

De første to sesongene er tilgjengelig på Netflix

Twin Peaks (1990-1991)

Hele serien er tilgjengelig på NetflixBroen (2011-)

De første to sesongene er tilgjengelig på Netflix

Mankell's Wallander (2005-2009)

De første to sesongene er tilgjengelig på Netflix

 

Hva er din favoritt krimserie?

#film #serie #tv #krim #netflix #anbefaling

5 kommentarer

Charlotte

10.02.2015 kl.13:16

Hei:) ramlet innom og ville bare si at du hadde en fin blogg. Hadde settet pris på om du vil titte innom min også:) blir veldig glad om du velger å legge igjen ett lite spor etter deg;)

Www.pourfemme.blogg.no

Klem!:))

Stina Ueland

10.02.2015 kl.13:33

Charlotte: Det er veldig tydelig at du ikke en gang har lest dette innlegget, men kun bruker bloggen min til å spamme og reklamere for din egen blogg (som jeg forresten kan se at du har gjort med mange andre innlegg lagt ut på samme tid som mitt). Om du vil ha besøkende på bloggen din, er det lurt å kommentere på andre sine blogginnlegg, med da skrive en skikkelig tilbakemelding, eller svare på spørsmålet bloggeren faktisk spør om. Hadde du giddet å bruke 10 sekund på å skrive noe skikkelig, hadde jeg garantert tittet innom bloggen din, men det skjer ikke nå. Useriøst!

Veronica S

10.02.2015 kl.20:45

SVU er jo awsome..men det er også Chicago PD ;) Og Revenge.

Kajsa

07.11.2015 kl.19:15

Prøv deg på Johan Falk, ligger på Netflix, er flere kortfilmer i en serie, sann historie om noe som har skjedd i Svergie

Stina Ueland

08.11.2015 kl.15:09

Kajsa: Det må jeg sjekke ut ja, hørtes spennende ut. Takk for tipset! :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits