Serietips: skrekk/overnaturlig

  • 10.02.2015 kl.19:13 i Serietips
  • 13 kommentarerSupernatural (2005-)

Jeg har ikke sett den siste sesongen, men Supernatural er en serie jeg elsket når den kom ut, og jeg syns de tre første sesongene er spesielt gode.

De første åtte sesongene er tilgjengelig på Netflix

 American Horror Story (2011-)

American Horror Story er en serie jeg falt pladask for, og spesielt de to første sesongene (som ligger på Netflix) er utrolig bra. AHS er en antologi-serie, som vil si at historien og skuespillerne endrer seg fra sesong til sesong, men små detaljer og skuespillere går igjen fra sesong til sesong (blant annet fantastiske Jessica Lange, som har en ny rolle i hver sesong). Seriens fjerde sesong er nå ferdig, og sesong nummer fem begynner i oktober.

De to første sesongene er tilgjengelig på Netflix

 The Vampire Diaries (2010-)

En skikkelig jenteserie! Vampyrer ble igjen populært med Twilight filmene, og tv bransjen var kjappe med å utnytte dette, der resultatet var The Vampire Diaries. Serien kombinerer kjærlighet, drama og action, og er en av mine guilty pleasures.

De første fire sesongene er tilgjengelig på Netflix

 The Originals (2013-)

The Vampire Diaries ble en enorm suksess, og en spinoff serie ble laget. The Originals har et større preg av action, med litt mindre drama og kjærlighet enn The Vampire Diaries.

Første sesongen er tilgjengelig på Netflix

 Buffy (1997-2003)

En av de seriene jeg satte med ned for å se etter skolen når jeg var mindre. Jeg har ikke sett Buffy the Vampire Slayer på mange år, men hele serien er nå på Netflix, så jeg har planer om å se alt på nytt snart.

Hele serien er tilgjengelig på Netflix

 The Walking Dead (2010-)

The Walking Dead er en av dagens mest populære serien, og ikke uten grunn. Hva er vel ikke spennende og underholdende med en zombie apocolypse? Serien ble, i min mening, litt kjedelig rundt sesong 3, men har nå tatt seg veldig opp igjen.

De tre første sesongene er tilgjengelig på Netflix

 Hannibal (2013-)

The Silence of the Lambs er en av mine favorittfilmer, og jeg har alltid hatt en fascinasjon for konseptet psykopater, spesielt Hannibal. Så når denne serien startet i 2013 var jeg veldig spent, og håpte serien skulle bli en av mine favoritter. Jeg ble ikke skuffet. Mads Mikkelsen gjør en fantastisk jobb i rollen som den sjarmerende, manipulerende psykopaten Dr. Hannibal Lector, og serien er en visuell opplevelse utenom det vanlige.

De to første sesongene er tilgjengelig på Netflix

 Courage the Cowardly Dog (1999-2002)

Når jeg var liten var det vanlig å se serier som Inspector Gadget, Powerpuff Girls, Hey Arnold og Pokemon, og selv om jeg så på alle disse seriene, var min store favoritt Cartoon Network programmet Courage the Cowardly Dog. Jeg elsket den serien, og allerede som liten likte jeg å bli skremt (denne serien og Goosebumps var mine favoritter).

Sesong 3 og 4 er tilgjengelig på Netflix

 The Twilight Zone (1959-1964)

 The Wilight Zone er også en antologi-serie, denne fra 50-60 tallet, om normale mennesker som finner seg selv i unormale, ofte overnaturlige situasjoner. Jeg har ikke sett serien, men har nå etter å lest om den veldig lyst!

Hva er din favorittserie i denne sjangren?

#film #serie #tv #anbefaling #netflix #skrekk #horror #supernatural

13 kommentarer

Rikke95

10.02.2015 kl.19:28

Har faktisk ikke sett noen av dem der jeg! :P

Stina Ueland

10.02.2015 kl.19:33

Rikke95: Bare å sette i gang da! :)

Charlotte =)

10.02.2015 kl.19:40

har sett to av de=)

Stina Ueland

10.02.2015 kl.19:53

Charlotte =): Så bra :)

Charlotte =)

10.02.2015 kl.20:04

holder på Supernatural no =)

Veronica S

10.02.2015 kl.20:17

AHS har jeg lyst til å se.

Stina Ueland

10.02.2015 kl.20:27

Veronica S: Gjør det! Kjempebra serie :)

Iselin Renée

10.02.2015 kl.21:36

Fine serier det :)

MK

10.02.2015 kl.23:07

Jeg har faktisk ikke sett noen av disse seriene, til tross for at jeg er blitt anbefalt å se både den ene og den andre. Jeg synes bare ikke at skrekk / overnaturlig er den gøyeste sjangeren. Hehe! Men du har jo plukket ut mye bra, eller det bør det i hvert fall være, ettersom jeg har fått mange tips om å se de ulike seriene du har tatt med :)

Film- og TV-preik

12.02.2015 kl.00:37

HVOR ble det av Angel :)

Er tross av gamle skolen og nektet å se noe "drama"-vampyrserier etter å ha vært stortilhenger av Buffy/Angel serien :)

American Horror Story er ganske awesome laget. Akkurat ferdig med "Asylum" og gud bedre for en helt fantastisk måte å lage serie på!!

Sist men ikke minst... side supernatural er på topp må jeg kaste inn at tross serien har pågått ALT FOR LENGE... så er de siste to sesongene ganske ok - men de sliter dog litt med de store handlingslinjene :D Men må jo se på... spesielt når jeg har både endt opp på convention og med bilde av gutta :D hah

Stina Ueland

12.02.2015 kl.00:59

Film: Hehe, tenkte meg at noen kom til å savne Angel ja :) Grunnen til at den ikke er på listen, er rett og slett fordi jeg ikke har sett den serien... (fy meg, jeg vet) Så en del Buffy når jeg var mindre, men kom aldri helt inni det.. Har planer om å se alt på nytt snart da, er så greit at alt er på Netflix nå :)

AHS er utrolig kult, digger måten de har laget den serien på (og Jessica Lange er grunn nok i seg selv til å se den serien). Asylum er min favorittsesong, syns det går litt nedover etter det, men er absolutt verdt å følge med på :)

Så kult! Kunne godt tenkt meg et bilde med de gutta jeg og, hehe :) Er helt enig, Supernatural burde sluttet av rundt sesong 6-7, 10 sesonger er alt for mye! Det er så utrolig frustrerende når en i utgangspunktet god serie pågår for lenger. Man har jo investert uendelige timer på å følge med på serien, en god avslutning som ikke dras ut i det uendelige burde ikke være for mye å spør om. Har planer om å se det jeg har gått glipp av når serien avsluttes :)

scorsese86

12.02.2015 kl.02:44

Liker du "The Twilight Zone"?

Herlig :)

Trodde jeg var den eneste under 60 år som elsket den serien :D

Stina Ueland

12.02.2015 kl.11:26

scorsese86: Hehe som jeg har skrevet under serien har jeg fremdeles ikke sett The Twilight Zone.. Men jeg skal definitivt se det snart, for jeg tror jeg hadde likt det (veldig godt!) :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits