Topp 10: Steven Spielberg filmer

  • 15.02.2015 kl.18:00 i Lister
  • 8 kommentarer

Steven Spielberg er en av mine favoritt filmskapere. Med legendariske Jaws i 1975 laget han den første virkelige blockbuster filmen, og har siden den gang fortsatt å lage utrolig gode og underholdende filmer. Han er en av de mest respekterte og mektige mennene i Hollywood, og har en knapp med i de fleste store filmprosjektene som foregår. Han er executive producer for Jurassic World, en film jeg gleder meg utrolig mye til, og for ikke så lenge siden annonsert han at han kommer til å regissere den femte Indiana Jones filmen (hurra!).  Mange av hans filmer er store favoritter hos meg, og i dette innlegget skal jeg skrive om mine 10 største favorittfilmer regissert av Spielberg:

 
10. The Terminal (2004)

En koselig og morsom film med alltid fantastiske Tom Hanks i hovedrollen.9. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Den andre filmen om Indiana Jones er spennende, underholdene, og et godt eksempel på hvordan en skikkelig action/adventurefilm skal se ut.8. Catch Me If You Can (2002) tilgjengelig på Netflix

Den fascinerende sanne historien om Frank Abegnale Jr, mannen som før han var 19 år klarte å svindle til seg over 1 millioner kroner i ved å late som om han var en pilot, en doktor og en advokat. Spielberg gjør en god jobb med denne historien, og resultatet er en spennende, morsom og intens film med Leonardo DiCaprio og Tom Hanks.

 7. Saving Private Ryan (1998) tilgjengelig på Netflix

Når folk snakker om sine favoritt krigsfilmer, blir som regel alltid Saving Private Ryan nevnt. Filmer er blitt legendarisk, og ikke uten grunn. Se den!

 6. Jaws (1975)

Vår frykt for hvithaien la utgangspunkt for en av de mest effektive thrillerne som finns. Og la oss ikke glemme John Williams fantastiske jobb med musikken. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om den beste filmmusikken, der jeg nevner John Williams. Du kan lese innlegget HER. Selv om Jaws kanskje ikke er den mest realistiske filmen i dag (det er tross alt 40 år siden den kom ut), er den fremdeles spennende, intens og faktisk litt småskummel. Jeg digger Jaws!

 5. E.T The Extra Terrestrial (1982)

E.T er en film fylt av barnslig uskyldighet, håp og feel-good, men den er også spennende, morsom og utrolig underholdende. Den er en film for hele familien, og jeg er like glad i denne filmen i dag som når jeg var liten.

 4. Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Den tredje Indiana Jones filmen er minst like underholdende som de to første. Dette skulle i utgangspunktet være den siste filmen om Indiana Jones med Harrison Ford i hovedrollen, og det skulle nok også endt slik, fjerde filmen som kom ut i 2008 var ikke i nærheten av kvaliteten til de tre første.

 3. Raiders of the Lost Ark (1981)

Den første filmen om Indiana Jones fra 1981 vil alltid være min favoritt. Den var starten på en flott triologi, og Raiders of the Lost Ark er en av de mest underholdende filmene jeg vet om.

 


2. Schindler's List (1993)

 Schindler's List er en utrolig god film, men også er forferdelig film. Filmen tar opp et veldig vanskelig tema, men gjør det på en mesterlig måte. Filmen er fantastisk spilt av Ralph Finnes og Liam Neeson, manuset er veldig bra, regien av Spielberg er veldig bra, som vanlig, og vi som tilskuere vet at vi er vitne til noe helt spesielt når vi ser denne filmen. En fantastisk film.


1. Jurassic Park (1993)

Så var vi på nummer 1. Jurassic Park er, og kommer alltid til å være, min favorittfilm av Steven Spielberg. Jeg elsker denne filmen! Filmen er nytenkende, ser helt fantastisk ut, og underholdende som bare det! Det finnes få andre filmen som får meg til å sitte i sofaen med en bøtte popcorn og kose meg mer enn jeg gjør med Jurassic Park. Denne filmen har aldri et kjedelig øyeblikk. John Williams viser igjen hva han kan i denne filmen, og kommer med en av de mest fantastiske temasangene til en film noensinne. Jeg er utrolig spent på Jurassic World, som kommer i juni, og selv om jeg ikke tror den kan måle seg med klassikeren fra 1993, gleder jeg meg som en liten unge!


Honorable mentions:The Lost World: Jurassic Park (1997)

Hook (1991)Empire of the Sun (1987) tilgjengelig på Netflix

The Adventures of Tintin (2011)

 

Hva er din favorittfilm av Steven Spielberg? Gleder du deg til Jurassic World?

#film #netflix #filmtips #anbefaling #toppliste

8 kommentarer

Tine

15.02.2015 kl.18:29

jeg tenkte jeg skulle følge bloggen din, kanskje du ønsker å følge min også? du kan trykke på "legg til som venn" på bloggen min på venstre side, da kan jeg følge dine oppdateringer :)

scorsese86

15.02.2015 kl.18:38

1. Schindler's List

2. Raiders of the Lost Ark

3. Close Encounters of the Third Kind

4. Jaws

5. E.T. the Extra-Terrestrial

6. Minority Report

7. Munich

8. A.I. Artificial Intelligence

9. Saving Private Ryan

10. Catch Me If You Can

Stina Ueland

15.02.2015 kl.18:42

Tine: Legg til som venn er fjernet, og er blitt erstattet med "følg". Noe du er velkommen til å gjøre om du liker bloggen min, ved å trykke på profilbildet til høyre på toppen av bloggen! :)

Stina Ueland

15.02.2015 kl.18:43

scorsese86: Fin liste det der :)

Egeo

15.02.2015 kl.18:52

Jeg er så glad i saving pirvate ryan

Stina Ueland

15.02.2015 kl.19:01

Egeo: Forstår jeg godt. En flott film! :)

Tiril-Marie

15.02.2015 kl.21:19

Favoritten må være Jaws, med Catch Me if You Can på en tett andreplass :)

Stina Ueland

15.02.2015 kl.23:19

Tiril: :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits