Ukens film (Bully)

  • 22.02.2015 kl.17:15 i Ukens film
  • 2 kommentarer

Ukens film er Bully, en dokumentar om mobbing fra 2011, regissert av Lee Hirsch.

Bully er en veldig god film om et veldig viktig tema. Vi kjenner alle noen som har blitt mobbet, kanskje har vi selv vært ofre for mobbing, eller vært den personen som mobbet. Alle burde uansett se denne filmen, uavhengig av deres erfaring med temaet.

I Bully følger vi barn/ungdommer som blir mobbet. Det er sjokkerende å se hvor lite som blir gjort for å hjelpe disse barna, og i hvor stor grad autoritetsfigurer som lærere, rektorer, politi, og foreldre skyver unna problemet, og skylder på at "barn er onde i den alderen, det er ingenting å gjøre med det". Filmen har flere sjokkerende scener med mobbing på nært hold, og Bully er en film man blir sint, frustert og lei seg over. Men den er en utrolig viktig film! Selv om filmen ikke kommer med et svar på mobbing, skaper den oppmerksomhet rundt temaet, og dette er viktigere enn noe annet. Se Bully, det er en veldig givende film, som kommer til å røre deg, og gjøre deg sint og frustrert på samme tid.

Bully er tilgjengelig på Netflix.

Tidligere i uken skrev jeg om denne filmen i mitt innlegg "filmtips: dokumentarer" som du kan lese HER.

Har du sett Bully?

 I natt skal jeg se The Academy Awards, og gleder meg som en liten unge! Jeg har skrevet et innlegg om hvem jeg tror/håper kommer til å vinne i natt, innlegget kan du lese HER. Prisutdelingen vises på TV6  i natt 02.30 for de som er interessert i å se den. I morgen kommet et blogginnlegg om vinnerne, og mine tanker om prisutdelingen.

Skal du se The Academy Awards?

#film #mobbing #bully #netflix #academyawards #tv6 #prisutdeling

2 kommentarer

Hanne Sophie

23.02.2015 kl.22:53

Jeg har hørt om filmen, men ikke sett den. Ett utrolig viktig tema som aldri må blir for "kjedelig" og snakke om. Supert at du trekker frem disse littt mer seriøse filmene, for de blir ofte ikke promotert nok i mine øyne.

Stina Ueland

24.02.2015 kl.10:50

Hanne Sophie: Da bør du se den :) Ja, det er viktig at slike viktige filmen blir trukket mer frem, altfor få som vet om de dessverre..

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits