Kosmorama: onsdag

  • 06.03.2015 kl.15:28 i Diverse
  • Ingen kommentarer

Dette er de filmene jeg så på Kosmorama på onsdag:

 Stonehearst Asylum/ Eliza Graves (2014)

USA

Thriller

Regi: Brad Anderson

Stonehearst Asylum er en film satt til et asylum i 1899, og filmen er basert på en novelle av Edgar Allan Poe. Jeg har sett denne filmen tidligere, og fikk muligheten til å se den igjen på Kosmorama. Filmen har et mørkt preg som passer godt til handlingen, og selv om den i bunn og grunn er ren underholdning, utgir den et kritisk syn på hvordan mental sykdom ble taklet før i tiden, og hvordan "syke" kan fungere i samfunnet. Jeg likte Stonehearst Asylum; den er underholdende, til tider morsom, og med gode skuespillerprestasjoner.

 Om Tilla (1963)

Norge

Drama

Regi: Arne Skouen

Toralv Maurstad er årets hedersgjest på Kosmorama, og det blir derfor vist tre forskjellige filmer han har vært involvert i. Om Tilla er en av de. Om Tilla er den første filmen i en triologi av Arne Skouen om psykiske skadde barn. Om Tilla skal visstnok være den mest spennende og rørende av de tre. Jeg syns denne filmen var helt ok. Jeg er ikke den største tilhengeren av gamle norske filmer, men denne var faktisk ikke så aller verst. Filmen en del detektivhistorie, del drama, og jeg liker spenningen og mysteriet bak historien. Det er også morsomt å se kjente skuespillere som Wenche Foss og Toralf Maurstad i så gamle filmer.

 Far From Men/ Loin Des Hommes (2014)

Frankrike

Drama

Regi: David Oelhoffen

Far From Men er en film satt til Algerie på 50-tallet, i en tid med krig og opprør. Viggo Mortensen spiller en fransk lærer som knytter et uventet bånd med en mann, som han blir beordret til å gi over til myndighetene. Dette er en god film, selv om den kanskje er litt lang.

 Sangen Reddet Mitt Liv (2014)

Norge

Dokumentar

Regi: Morten Conradi

Sangen Reddet Mitt Liv er en veldig sterk dokumentar om Igor Trapitsin, en mann som overlevde ti år som krigsfange under andre verdenskrig. Regissørens far møtte Igor etter frigjøringen i 1945 i Brønnøysund, og de ble gode venner. I 2009 dro Morten Conradi til Moskva for å møte Igor, høre hans historie, og dokumentere den. Denne filmen er om Igors historie, og om hvordan han overlevde krigen ved å bruke sang og musikk. En film om en fantastisk mann med en utrolig historie. Igor Trapitsin døde i 2014, og denne filmen ble vist for første gang under filmfestivalen i Tromsø januar 2015.

 

Skal du se noen av disse filmene?

#film #filmtips #festival #kosmorama #trondheim

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits