Topp 10: Kvinner i film

  • 08.03.2015 kl.12:01 i Lister
  • 5 kommentarer

I dag er den internasjonale kvinnedagen, og i den anledning har jeg laget denne listen over mine topp 10 kvinnelige karakterer i film. Det som er felles med alle disse kvinnene er at de er bad-ass, sterke kvinneroller, som det er altfor lite av i Hollywoodfilm i dag.10. Black Widow, The Avengers, Captain American and the Winter Soldier

Black Widow, spilt av Scarlett Johansson er en skikkelig kul, sterk og modig dame. Hun fikk en større rolle enn hun tidligere har hatt i Captain America and the Winter Soldier, og det var gøy å se mer av henne, og lære mer om hennes historie. Jeg håper vi får se mer av henne fremover.

 9. Merida, Brave

Endelig kom det en Pixar film med en sterk kvinnerolle i hovedrollen. Brave handler om ei prinsesse, spilt av Kelly McDonald, som hater å pynte seg, og elsker å skyte pil og bue. Brave er kanskje ikke en av de beste Pixar filmene, men den viser til en positiv utvikling innen kvinnelige karakterer i animasjonsfilm, og det er veldig bra.

 8. Jessie, Toy Story

Jessie the Yodeling Cowgirl, spilt av Joan Cusack, kom inn i Toy Story universet i Toy Story 2, og ble med videre i Toy Story 3. Hun har en sterk personlighet, og er en tøff jente med sine egne meningen. John Lasseter's kone foreslo at Toy Story trengte en sterk kvinnelig karakter i film nummer to, og slik ble Jessie til.

 7. Juno, Juno

Juno er en gravid 16 årig jente, spilt av Ellen Page. Juno er ei kul og annerledes jente (på den aller beste måten), som motbeviser stereotypien om gravide tenåringer på film.

 6. Hit Girl, Kick Ass

Hit Girl, spilt av Chloe Moretz, ble oppdratt til å være et dødelig våpen, og hennes ferdigheter med kniver og andre våpen er ikke noe annet enn imponerende. Dette er ei skikkelig kul jente!

 5. Clarice Starling, Silence of the Lambs

Jodie Foster bringer Clarice Starling til live i The Silence of the Lambs. Clarice er en lovende stjerne på FBI akademiet, og en kvinne i en manns verden. Hun er intelligent, ambisiøs, og hun lykkes der andre har tapt gang på gang.

 4. Ellen Ripley, Alien

Sigourney Weaver var ukjent før Alien filmene, men har etter disse filmene blitt verdenskjent. Hun spiller rollen som en av de tøffeste kvinnelige hovedrollene i en filmserie noensinne, Ellen Ripley er en knalltøff dame, som heller ikke er redd for å vise sin menneskelige side.

 3. Lisbeth Salander, Millenium-triologien

Noomi Rapace gjør en fantastisk jobb i rollen som Lisbeth Salander, og bringer den smarte, knalltøffe, men fremdeles sårbare karakteren vi kjenner igjen fra bøkene til live på skjermen.

 2. Hermione, Harry Potter

Hvem hadde vel Harry Potter vært uten Hermione? Hun er veldig smart, og med all denne kunnskapen kan hun gjøre de utroligste ting med tryllestaven sin. Hermione viser at man trenger ikke muskler for å være en helt, man trenger kunnskap, mot og vennskap.

 1. The Bride, Kill Bill

The Bride, spilt av Uma Thurman er en utrolig kul, sterk og modig karakter drevet av hevn og kjærlighet. The Bride er en flott karakter, og en milepæl for sterke kvinneroller i film. Slike roller vil vi se mer av!

 

Honorable mentions:Shoshanna, Inglorious Basterds

Dory, Finding Nemo


Clementine, Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Princess Leia, Star WarsSarah Connor, Terminator

McGonogall, Harry Potter

 

Hvem er din favoritt kvinnelige filmkarakter?

#film #filmtips #kvinne #kvinnedagen #feminisme

5 kommentarer

Marthe Snøfugl

08.03.2015 kl.14:11

Er enig med hele listen din, spesielt Hermoine :)

sissibluesky

08.03.2015 kl.18:57

Jeg må innrømme at jeg er svak for Erin Brokovich. For ikke å glemme Thelma and Louise. Ellers liker jeg godt "tvisten" når menn får prøve seg som kvinner, som for eksempel i Tootsie.

ME

08.03.2015 kl.19:15

Nice! :D

Stina Ueland

09.03.2015 kl.01:18

Marthe Snøfugl: Hehe så bra! :)

Stina Ueland

09.03.2015 kl.01:20

sissibluesky: vurderte flere av disse, men de nådde dessverre ikke helt opp. Flotte kvinneroller alle sammen da :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits