Serieanmeldelse: Unbreakable Kimmy Schmidt

  • 11.03.2015 kl.14:34 i Anmeldelser
  • 6 kommentarerNetflix har utgitt en ny egenprodusert serie, Unbreakable Kimmy Schmidt. Tina Fey er en av serieskaperne, og når jeg så dette føk forventningene naturligvis i været. Hun har produsert 30 Rock, og er en utrolig morsom dame.

Unbreakable Kimmy Schmidt handler om Kimmy Schmidt, en kvinne som blir reddet fra en kult drevet av en gal prest, som har hatt henne låst nede i en bunker i 15 år. Hun ble fortalt at verden hadde gått under, og at alle hun kjente, og alt hun visste om var utslettet. Men så blir hun reddet, og hun må starte et helt nytt liv. Hun flytter til New York, får nye venner, og en ny jobb.

Bakgrunnshistorien til serien er ganske absurd, men serien klarer å holde seg overraskende lett og sjarmerende. Vitsene kommer fort, og de er effektive, mye takket være de likbare karakterene, og et godt manus. Naturlig nok er Kimmy litt merkelig, hun har tross alt bodd i en bunker i 15 år med kun tre andre kvinner, men hun er en skikkelig herlig karakter. Vi følger hennes nye liv i New York, og hvordan hun tilpasser seg alt det nye, og prøver å hente seg inn på alt hun har gått glipp av de siste 15 årene. Kimmy er en utrolig sjarmerende og morsom karakter, og jeg kan ikke la vær å trekke litt likheter mellom henne og Jess i New Girl, selv om Jess nok er litt mer sofistikert og mindre "ekstrem". Den samme quirky humoren blir brukt, og det er en type humor jeg liker veldig godt. Kimmy blir spilt av Ellie Kemper, kjent fra Bridesmaids, The Office og 21 Jump Street.

Serien består også av mange andre morsomme og interessante karakteren, blant annet Kimmy's arbeidsgiver, den styrtrike og bortskjemte Jacqueline, spilt av Jane Krakowski, Kimmy's romkamerat Titus, spilt av Tituss Burgess, og Kimmy's utleier Lillian, spilt av Caron Kane.

Første sesongen er på 13 episoder, og jeg har nå sett 10 episoder. Jeg digger denne serien! Den er utrolig morsom og nytenkende, og jeg gleder meg veldig til å se ferdig sesongen. Det er bekreftet at det kommer en sesong 2, så det er bare å glede seg.

Sesong 1 er tilgjengelig på Netflix.

 

Terningkast: 5 (svak)
Har du sett Unbreakable Kimmy Schmidt?

#serie #netflix #tv #serietips #anbefaling

6 kommentarer

Carina

11.03.2015 kl.14:52

Enda ikke fått tid til å se den.. Er litt for godt inne i White Collar om dagen :) Men står på listen over serier jeg skal se på :D

Carina Behrens

11.03.2015 kl.14:53

Må innrømme jeg var ganske skeptisk, men etter tre episoder har den fått meg til å humre allerede mye mer enn mange andre komiserier jeg ser på!

Stina Ueland

11.03.2015 kl.15:00

Carina: Hehe :) Kos deg med den når du endelig fått set den da :)

Stina Ueland

11.03.2015 kl.15:00

Carina Behrens: Samme her! Var ganske skeptisk, men falt pladask etter et par episoder :)

FilmKilden

30.03.2015 kl.16:29

Jeg likte serien, ikke misforstå meg. Jeg synes Kimmy Schmidt noen gange ble FOR karikert. Vist du forstår hva jeg mener. Litt "for" glad, og litt "for" naiv. Jeg hadde nok havnet på en 4 av 6.

Stina Ueland

30.03.2015 kl.16:32

FilmKilden: Hehe forstår at du kan syns det ja :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits