Filmmusikk: Hans Zimmer

  • 12.03.2015 kl.15:01 i Musikk
  • 5 kommentarer

Jeg har ryddet kraftig opp i kategoriene her på bloggen, der jeg har slettet mange kategorier, og gjort det litt enklere å finne frem. Så ta gjerne en titt på de nye kategoriene, kanskje finner du mange interessante innlegg du ikke har lest før. Jeg har hatt denne bloggen i syv måneder nå, og har skrevet over 120 innlegg, så det er nok å lese om :)

Jeg har en egen kategori kalt musikk, men den inneholdt kun ett innlegg fra før; "de beste filmkomponistene". Så jeg tenkte det var på tide å fylle opp den kategorien, og jeg starter med dette innlegget.

Jeg er veldig glad i musikk, og en film er ikke skikkelig god om den mangler god musikk. Klassisk filmmusikk av komponister som Hans Zimmer, John Williams, Thomas Newman, og James Horner er noe jeg kan sitte å hørre på i timevis. Når jeg leser til eksamen, eller skriver en oppgave, hører jeg ofte på filmmusikk. Det gir meg bedre konsentrasjon, og distraherer meg ikke. Tiden går også veldig mye fortere. Min spotify "Music for the studying mind" spilleliste kan du høre HER. Følg den gjerne om du vil! Hvilken musikk liker du å høre på når du skal konsentrere deg?


Hans Zimmer er en av mine favoritt filmkomponister, og i dette innlegget skal jeg skrive kort om han, og om hvilken av hans filmmusikken eg liker best.

Hans Zimmer er en tysk komponist og musikkprodusent, og han ble født i 1957. Han har jobbet med å komponere musikk for filmer i flere tiår, og musikken hans er med i hundrevis av filmer. Zimmer startet sin karriere i Storbrittania, men flyttet etterhvert til USA, der han har fortsatt sin karriere siden. Gjennombruddet hans kom i 1988, da han laget filmmusikk til Rainman. Han har vunnet en Academy Award for beste musikk (The Lion King), og to Golden Globes (The Lion King, Gladiator).


Min favoritt filmmusikk fra Hans Zimmer:

Time (Inception, 2010)

En storslagen sang, som på mange måter er enkel og forsiktig, men på andre måter så utrolig kraftfull, og ufattelig nydelig. En sang som tar pusten fra deg, og bygger seg opp på en måte kun Hans Zimmer klarer å få til.

 

Chevaliers de Sangreal (The Da Vinci Code, 2006)

The Da Vinci Code var en film mange ikke likte, men jeg likte den. Jeg syns den var spennende, med en interessant og intens handling, gode skuespillerprestasjoner, og ikke minst, en helt fantastisk musikk av Hans Zimmer. Spesielt denne sangen. Love it.

 

This Land (The Lion King, 1994)

The Lion King er en av Disney's beste filmer, og Zimmer vant en velfortjent Oscar for musikken i den filmen. Fantastisk.

 

A Dark Knight (The Dark Knight, 2008)

Den perfekte musikken for Batman, en mørk og mystisk superhelt. Zimmer samarbeidet med James Newton Howard i denne filmen, og de gjorde en knallbra jobb. Episk.

 

Now We Are Free (Gladiator, 2000)

Sammen med Lisa Gerrards fantastiske stemme laget Hans Zimmer denne sangen for filmen Gladiator. En veldig mektig og flott sang.

 

Liker du Hans Zimmer's filmmusikk?

#filmmusikk #film #musikk #komponist #hanszimmer

5 kommentarer

Håkon

12.03.2015 kl.16:37

Hans Zimmer <3

Stina Ueland

12.03.2015 kl.16:40

Håkon: Indeed!

jannesmakeup

12.03.2015 kl.19:39

Tusen takk for at du tittet innom bloggen min <3 dette er en flott blogg med gode anmeldelser som virker genuine. Å TAKK GUD for det du skrev om boys dont cry som er en av mine personlige favoritt film :) hehe.. ha en fin kveld :)

Stina Ueland

12.03.2015 kl.21:35

jannesmakeup: Takk for det, setter pris på det :) Den måtte jo være med, en stor favoritt hos meg og :) Ha en fin kveld!

jannesmakeup

12.03.2015 kl.21:40

Den er genial :) Hehe.. Ha en mega fin kveld du også ;)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits