Ukens film (Big Fish)

  • 15.03.2015 kl.15:35 i Ukens film
  • 7 kommentarerUkens film Tim Burton's Big Fish fra 2003. Big Fish er min favorittfilm av Tim Burton, og en film jeg liker veldig, veldig godt. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om mine favorittfilmer av Tim Burton, som du kan lese HER.

Big Fish handler om en sønn (Billy Crudup) som prøver å lære mer om sin døende far (Albert Finney) ved å utforske og lete frem historier om livet hans. Ewan McGregor spiller rollen som den unge faren, Ed Bloom, en mann med et fantastisk liv, med mange spennende og utrolige historier. Filmens konsept kan kanskje høres kjedelig og oppbrukt ut, men med Burton i registolen blir det alt annet enn kjedelig. Historiene og karakterene er spennende, morsomme, varme, og preget av eventyr og fantasi. Big Fish er ikke mørk og dyster, slik som mange andre av Burton's filmer. Den er lys og morsom, og som andre Burton filmer bærer den et stort preg av fantasi, uten å fremstå som overdreven eller urealistisk. Skuespillerprestasjonene er veldig bra, spesielt fra Ewan McGregor og Helena Bonham Carter. Som i de aller fleste filmer av Tim Burton, har Danny Elfman ansvaret for musikken, og han gjør en fantastisk jobb, som alltid. Elfman ble nominert til en Oscar for musikken i Big Fish, men tapte mot Howard Shore, som vant for The Lord of the Rings: The Return of the King.Big Fish er en film jeg er veldig glad i, og som jeg ofte anbefaler andre å se. Den er full av varme, fantastiske fortellinger, gode skuespillerprestasjoner, og, som i alle Burton's filmer, flott kinematografi. Jeg liker å beskrive Big Fish som "Tim Burton's Forrest Gump". I likhet med Forrest Gump, en av de beste filmene jeg vet om, er Big Fish en veldig følelsesladet film, der man er vitne til en persons fantastiske historier og opplevelser gjennom livet. Og i likhet med Forrest Gump sitter man igjen med en følelse av at man har vært en del av noe viktig og stort etter man har sett Big Fish. Om du likte Forrest Gump, kommer du garantert til å like Big Fish.

Big Fish er tilgjengelig på Netflix.

 

Har du sett Big Fish? Hvilken film har du sett i helgen?

#film #filmtips #netflix #anbefaling #blogg #søndag #trondheim #vår

7 kommentarer

Madeleine

15.03.2015 kl.15:55

Den er så bra! skrev om bla. denne på særemne på ungdomsskolen.Hoved tema var Tim Burton =) =) Elsker Tim Burton <3 Vi skulle egentlig se Toy Story men den ble aldri ferdig med å laste ned så det ble glee og ellen show ;P ha en fin søndag! =)

Stina Ueland

15.03.2015 kl.15:56

Madeleine: Big Fish er flott film ja :) Toy Story er jo fantastisk da, en av mine favorittfilmer :) Ha en fin søndag ja!

dragonqueen

15.03.2015 kl.20:59

Ja, det er en kjempe flott film...har sett den et par ganger til og med.

Har utrolig nok ikke sett noen film i helgen, så kan hende jeg tar det igjen i dag, men vet ikke hvilken jeg skal velge enda....

Stina Ueland

15.03.2015 kl.21:02

dragonqueen: Helt enig, flott film :) Om du har Netflix anbefaler jeg deg å se The Last King of Scotland, The Thin Red Line eller How To Train Your Dragon 2, de har nettopp kommet ut der :)

dragonqueen

15.03.2015 kl.21:14

Det har jeg.

Den første og siste har jeg sett, Dragetreneren 2 har jeg til og med på Blueray ;)

The thin red line ser ikke ut som er noe for meg, men takk for tipsene likevel =)

Marianne

29.03.2015 kl.20:22

Åh! Jeg elsker denne filmen! Den er helt fantastisk <3 Den ligger på top 5 av mine favoritt filmer som ikke tilhører en serie.

Stina Ueland

29.03.2015 kl.20:23

Marianne: Helt enig, en fantastisk film :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits