De verste filmene jeg har sett: del 1

  • 18.03.2015 kl.13:07 i Diverse
  • 7 kommentarer

I januar skrev jeg  et innlegg om de 10 verste filmene jeg så i 2014. Jeg skal ikke nevne noen av de filmene i dette innlegget, men den listen kan du lese HER, om du er interessert i det.

Mange av filmene som kommer til å dukke opp i disse innleggene er komedier. Komedier er ofte preget av et elendig manus, dårlige skuespillere, og relativt ukjente, talentløse regissører. Komedier, i min mening, den aller vanskeligste sjangeren å finne skikkelig gode filmer fra.

Flere av disse filmene vil nok mange være uenige i (særlig den første), men husk; dette er min personlige mening, og DU har lov å like akkuratt de filmene du vil :)

Her er noen av de verste filmene jeg har sett:The Twilight Saga: New Moon (2009)

Regi: Chris Weitz

Med: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner

De aller fleste som har følgt bloggen min en stund er klar over at jeg ikke er noen stor fan av Twilight. Forholdet til Bella og Edward fikk førsteplassen på min liste: "Topp 10: verste par i film og serier", som du kan lese HER.

Alle Twilight-filmene er ikke like dårlige, men den andre filmen i serien, New Moon, er definitivt den verste av alle. Karaktene i denne filmen er ufattelig kjedelige. De mangler dybde, og fremstår mer som en gjeng med zombier enn vampyrer og varulver. Jeg syns filmen var veldig treg, og altfor lang. Dialogen er enda verre enn i første filmen. For å komme med et eksempel:

Bella: So?you're a werewolf?
Jake: Last time I checked.
Bella: "Can't you find a way to...just stop?
Jake (patiently): "It's not a lifestyle choice, Bella."

Wow.

Valulven Jake har klippt seg, trent litt, og er plutselig blitt kjekk. Og han er også veldig flink til å glemme å ta på seg t-skjorte. Men dessverre er Jake en like uinteressant karakter som alle andre i serien, og jeg klarer ikke å bli engasjert i alt dramaet som foregår mellom han, Bella, og Edward.

 The Love Guru (2008)

Regi: Marco Schnabel

Med: Mike Myers, Jessica Alba, Ben Kingsley

Denne "komedien" er så dårlig at den får meg til å lure på om noe av Mike Myer's tidligere arbeid egentlig var morsomt. Den får meg også til å lure på om noen av skuespillerne faktisk leste manuset før de sa ja til å spille i The Love Guru. Man skulle ikke tro det.

Filmen er overfylt av rasistiske og mannsjåvinistiske vitser, og det er støtende og upassende. The Lovo Guru er ikke engang så dårlig at det er morsomt, den er bare dårlig.

 Norbit (2007)

Regi: Brian Robbins

Med: Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews

Denne filmen ble nominert til en Academy Award (!) for beste sminke og hår, noe som virkelig understreker hvor lite The Academy fokuserer på kvalitet når de nominerer filmer til visse kategorier. Norbit er en helt elendig film. Den er en komedie, men den er alt annet enn morsom.

Eddie Murphy er en morsom fyr, som har vært med i mange bra komedier, men han mistet mye av min respekt når han har valgt å spille i, og skrive manuset til denne filmen. Norbit er en utrolig støtende og rasistisk film, med uendelige direkte stygge vitser rettet mot overvektige folk, og forskjellige folkeslag.

 Batman and Robin (1997)

Regi: Joel Schumacher

Med: Arnold Schwarzenegger, George Clooney, Chris O'Donnell, Uma Thurman, Alicia Silverstone

Man skulle tro at en film med så mange flinke skuespillere ville være bra, men så feil kan man altså ta. Schumacher har regissert filmer som The Lost Boys, Falling Down, og A Time To Kill før denne. Han har også regissert The Phantom of the Opera, The Number 23, og et par episoder House of Cards etter denne filmen, så man kan jo bare spørre; hva i all verden skjedde her?!

Batman og Robin er en tragedie av en film. Manuset er elendig, og skuespillerprestasjonene er skikkelig dårlige (hvem kan vel glemme Schwarzenegger som Mr. Freeze?). For en forferdelig dårlig film. Om du liker Batman bør du holde deg unna denne filmen, og heller se Nolan eller Burton's Batman-filmer.

Jeg liker George Clooney, men han er ingen Batman. Chris O'Donnell har jeg aldri likt, og hvorfor noen syns det var en god ide å velge han til å spille Robin, det kommer jeg aldri til å skjønne.

 

Hva er den verste filmen du har sett?

7 kommentarer

ingalill Mikalsen

18.03.2015 kl.14:04

kjempe fint innlegg :)

sofie opsanger

18.03.2015 kl.18:02

enig med deg der, ikke noen bra filmer!

Mohammed

18.03.2015 kl.18:08

1: Uskyld- regissert av Sara Johnsen. Måtte puste skikkelig ut flere ganger for å ikke forlate kinosalen.

2: Black Knight- regissert av Gil Junger. Martin Lawrence i middelalderen. Elendig.

3: The Animal- regissert av Luke Greenfield. Rob Schneiders verste. Og det sier virkelig noe.

4: The Cable Guy -regi- Ben Stiller. Er det en komedie? Drama? Den kan ikke bestemme seg.

5: Passion- regi-Brian de Palma. Trodde De Palpma skulle gjøre comeback, men nope.

18.03.2015 kl.20:45

Noi Ablinoi :p

Bokfylla

21.03.2015 kl.00:54

Tror jeg hadde blitt skuffa om Batman & Robin ikke var på denne lista. Griner nesten bare av tanken.

Stina Ueland

21.03.2015 kl.08:38

Bokfylla: hehe ja, for en forferdelig film!

Mia

29.03.2015 kl.20:13

Jeg likte faktisk The love guru, men det er mest fordi jeg liker sånne idiotiske komedier jeg kan snakke dritt om, haha! En av de værste filmene jeg har sett må være Hundreåringen som klatrer ut av vinduet og forsvant..

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits