Filmtips: Life Itself

  • 23.03.2015 kl.13:02 i Filmtips
  • Én kommentarLife Itself (2014)

Regi: Steve James

Med: Roger Ebert, Chaz Ebert, Gene Siskel

Tilgjengelig på Netflix

 

Roger Ebert er en av de mest kjente filmkritikerene som har levd, og en filmkritiker jeg så veldig opp til. Han døde i 2013, etter en lang kamp mot kreft.

Life Itself er dokumentaren om hans liv, der man blir kjent med Ebert som person, spesielt i hans siste tid. Roger Ebert var en stor inspirasjon for mange filminteresserte, og han var en veldig morsom og vis mann. Selv i sine siste dager mistet han ikke humoren sin, og han stråler med sin karisma i Life Itself.

Filmen er regissert av dokumentarfilmskaperen Steve James. James har laget dokumentarer som At the Death House Door, og Hoop Dreams, der sistnevnte blir sett på som en av de beste dokumentarene som finnes av mange.Dette er en veldig god dokumentar, og en veldig god film, med en inspirerende historie om en fascinerende mann. Jeg likte Life Itself veldig godt, og jeg tror at alle, både de som er kjent med Ebert og ikke, kan like denne filmen. Om du har du noen som helst interesse for filmkritikk, er dette en helt nødvendig film å se, om en veldig stor mann innen dette feltet. Life Itself er en av de beste dokumentarene jeg har sett på lenge, og jeg anbefaler den på det sterkeste.

Life Itself er tilgjengelig på Netflix.

 

Har du hørt om Roger Ebert? Har du sett Life Itself?

#film #filmtips #rogerebert #netflix #anbefaling

Én kommentar

scorsese86

23.03.2015 kl.14:51

Ebert er en av mine personlige helter, og dette er en helt fantastisk flott film om en mann som har betydd uendelig mye for film og populærkulturen de siste fem tiårene. Jeg liker at filmen viser Eberts styrker så vel som svakheter. Drikkingen og arrogansen er like mye til stede som hans engasjement for "smalere filmer" og hvilken stor ordkunstner han var. Det eneste jeg har å utsette på filmen er at Richard Roeper ikke er nevnt i det store hele.

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits