Filmtips: Alive Inside

  • 24.03.2015 kl.12:29 i Filmtips
  • 2 kommentarerAlive Inside: A Story of Music and Memory (2014)

Regi: Michael Rossato-Bennett

Med: Dan Cohen, Louise Dueno, Nell Hardie

Tilgjengelig på Netflix

Alive Inside er en dokumentar om Dan Cohen, grunnleggeren av Music & Memory, en organisasjon som kjemper som USA's helsesystem for å demonstrere musikkens evne til å trekke fram minner og sinnsro blant eldre mennesker med demen. Filmskaperen besøker familier som har vitnet den mirakuløse effekten musikk har hatt på deres kjære, og intervjuer musikere og forskere om temaet.

Alive Inside er en veldig rørende film. Vi får se mennesker med Alzheimers som har gått i mange år uten å huske noe eller ha noe særlig glede i livet, som vakner til live ved hjelp av musikk. Vi blir også fortalt den vitenskapelige grunnen til denne reaksjonen. Musikkterapi er en lett og veldig effektiv måte å hjelpe Alzheimerspasienter til å huske, og det er synd at helsesystemet ikke legger mer fokus på denne behandlingsmetoden.De av dere som er faste følgere av bloggen er fullt klar over at jeg er veldig glad i dokumentarer. Det er noe fantastisk med å se filmer om ekte mennesker, ekte historier, ekte reaksjoner, og ekte utviklinger. Alive Inside er en veldig ekte og rørende film, om et interessant og viktig tema. Jeg anbefaler Alive Inside på det sterkeste, og om du har Netflix; legg Alive Inside på "min liste" med en gang, denne filmen bør du se!

Er du glad i dokumentarer? Har du sett Alive Inside?

#film #filmtips #dokumentar #netflix #anbefaling #helse #alzheimers

2 kommentarer

Emma Olsen

24.03.2015 kl.20:01

Ohhh denne fikk jeg lyst til å se!

Stina Ueland

24.03.2015 kl.20:04

Emma Olsen: Det bør du! :) Flott film

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits