Filmanmeldelse: Annie

  • 27.03.2015 kl.15:34 i Anmeldelser
  • 25 kommentarer



Annie (2014)

Regi: Will Cluck

Med: Quvenzhan Wallis, Cameron Diaz, Jamie Foxx, Rose Byrne

KINOAKTUELL

Noen genier i Hollywood fant ut at det var en god ide modernisere enda en filmklassiker, og denne gangen var det familiefavoritten, musikalen, og feel-good filmen Annie fra 80-tallet som fikk en oppussing. Jeg liker 80-talls Annie, den er koselig, morsom og har en stor feel-good faktor. Men mlet til filmskaperne bak nyinnspillingen har visst vrt endre s mye som mulig, og ikke til det positive. Annie har n svarte krller i stedet for rde, musikken er tilsatt en haug med elendig autotune og beats, smarttelefoner og sosiale medier blir brukt til det ekstreme, og filmen har mistet alt den en gang hadde av dybde og varme. Dette er en av de verste filmene jeg har sett p lenge.

Will Cluck har tidligere regissert filmer som Easy A og Friends With Benefits, to filmer jeg likte overraskende godt, s jeg hadde litt forvetninger til denne filmen. Men her skuffet han veldig! g fra Easy A til Annie, det er et kraftig stup nedover.

Det eneste som ikke er elendig med denne filmen er Quvenzhan Wallis, i rollen som Annie. Hun er langt fra like flink i denne filmen som i f.eks The Beast of the Southern Wild, som hun ble Oscar nominert for. Men hun er brukbar, og et greit castingvalg som Annie.



Musikken.. ja, hva kan man vel si. Will Smith og Jay-Z var produsenter p denne filmen, s man skulle jo tro at musikken i det minste var bra. Men det er den ikke. Den er proppfull av autotune og drlige beats. De mest kjente sangene er gjenkjennelige, og selv om modernisering ofte kan vre bra, er det ikke det i dette tilfellet. Og man skulle tro at med all den autotunen kunne de prvd gjre karakterens sangstemme bedre. Jeg fr direkte vondt av hre p flere av karakterenes sangstemme, hvorfor i alle dager ble de valgt til synge i denne filmen. Jamie Foxx kan synge, men nr han begynner synge elendige R&B sanger, blir jeg sur.

Annie kan helst sikker vre underholdende for de som ikke henger seg opp i drlige skuespillerprestasjoner, mangel p dybde, overbruken av autotune, og for lang spilletid. Alt dette er ting jeg henger meg opp i, og som i min mening ikke skal vre til stede i en god film.

Filmen er fylt av drlige skuespillerprestasjonen, men Cameron Diaz tar virkelig kaka. Hun har ndd et bunnpunkt i karrieren sin, og jeg fr vondt langt inni meg av se henne i denne filmen. Jeg tror ikke hun engang prver vre en god skuespillerinne lenger. Hun spiller rollen som barnehjemsbestyreren Ms. Hannigan, en slem, pillepoppende og alkoholavhengig kvinne, som kun tar vare p barn for f penger inn p konto hver mned. Siden nr ble det morsomt bruke pillemisbruk og alkoholisme som humor i familiefilmer? Jeg ler i hvert fall ikke.

Annie har premiere i kveld, og i motsetning til de aller fleste filmene jeg anmelder her p bloggen, vil jeg IKKE anbefale noen se denne filmen. Sm barn kan helt sikkert kose seg med denne filmen, men om du har tenkt dra med deg barna dine for se Annie, husk; den varer i to timer, to veldig lange timer. Se heller Cinderella, Into the Woods, eller Home.

Terningkast: 2



Skal du se Annie? Liker du orginialen fra 1982?

#film #filmanmeldelse #anmeldelse #kino #anbefaling

25 kommentarer

Nerdinnen

27.03.2015 kl.16:23

Hadde allerede bestemt meg for holde meg til 80talls-Annie men jeg skal ikke nekte for at jeg kanskje tar en titt om den gr p TV en gang i fremtiden.

Stina Ueland

27.03.2015 kl.16:33

Nerdinnen: Hehe samme her! Dette var et elendig forsk p bringe Annie tilbake. Det kan jo vre morsomt se hvor elendig den er i forhold, og s lenge man faktisk ikke bruker penger p se filmen (for det er den ikke verdt) s er det jo greit :)

Madeleine

27.03.2015 kl.17:09

elsker orginalfilmen. er skeptisk p denne men skal se den en dag se hva jeg synes :P bare for ha sett den hvertfall =)

Stina Ueland

27.03.2015 kl.17:21

Madeleine: Kan jo vr at du liker den bedre enn meg :) Men om du er fan av originalfilmen (som meg), s lover det ikke bra, hehe :)

spisogspar

27.03.2015 kl.17:23

Kommer sikkert til se den med ungene:) Men elsker originalen s det sprs om den kan mle seg med den, er litt skeptisk :) Ha en fin helg:)

Stina Ueland

27.03.2015 kl.17:24

spisogspar: Hehe, forhpentligvis liker du den bedre enn meg! :) Ha en fin helg ja :)

Jon

28.03.2015 kl.15:06

Skal se denne i kveld. M innrmme at jeg er spent. Men blir ikke overasket om denne faktisk er s drlig som du beskriver. Remakes kan sjeldent sammenlignes med originalen.

Stine

28.03.2015 kl.16:18

Er dette en film man kan se selv om man ikke er fan av musikaler.? Typen elsker musikaler (av en eller annen grunn). Han vil ha meg med p Into The Woods og Annie..

Stina Ueland

28.03.2015 kl.16:21

Stine: Da ville jeg heller sett Into the Woods. Den har bedre sanger, bedre skuespillere og en mer interessant historie. Annie var elendig, og passer nok bedre til barn i min mening :) Jeg tror nok Into the Woods er en film man kan like selv om man ikke er s stor fan av musikaler :)

Stine

28.03.2015 kl.16:24

Flott, da ser jeg heller den s fr han se Annie alene.

Stina Ueland

28.03.2015 kl.16:25

Stine: Hehe lurt :) S slipper du pine deg i gjennom den.. Om du ikke er s glad i musikaler, tviler jeg p at du hadde likt Annie.

Jon

28.03.2015 kl.23:44

Ja, du hadde rett. Denne var skuffende. Skuespillerne synger greit, men musikken var liksom ikke Annie. 1982 versjonen er meget god, ikke denne.

Stina Ueland

28.03.2015 kl.23:48

Jon: Godt hrre at noen andre er enig med meg :) Det er veldig greit hrre at noen som har peiling p musikaler kan se hva som er en god musikal og ikke.. Har hrt om mange som utrolig nok likte filmen, s jeg begynte lure p om det bare var jeg som ikke likte den! Hehe :)

Jon

29.03.2015 kl.00:06

Jeg vil nok g ut ifra at de som liker filmen er barn. Eller noen som ikke har sett originalen fra 1982. Det var lite som var bra med filmen. Quvenzhan Wallis og Jamie Foxx synger meget bra. Dessuten er filmen for snill, hva mener du?

Problemet er jo ogs at de delegger filmen med dette nymoderne greiene, de gjr om musikken. I tillegg syntes jeg lyden var rar til tider.

Ser frem til Broadway 4D og The Last 5 Years.

Stina Ueland

29.03.2015 kl.00:18

Jon: Det er det jeg har sagt til alle som har vurdert se filmen; "Annie 2014 er en barnefilm.. du kommer mest sannsynlig ikke til like den, se heller Into the Woods. Og om du har et godt forhold til 82-versjonen, da kommer du til mislike den sterkt."

Jeg liker bde Quvenzhan Wallis og Jamie Foxx, og de to var nok det eneste positive med filmen. Men sangene de synger delegger mye for meg. R&B, altfor mye autotune... de delegger de gode, gamle Annie sangene spr du meg. Og jeg er enig, lyden var rar til tider... Jeg tror de har brukt litt for liten tid p perfeksjonere denne filmen fr den ble utgitt, mye kunne blitt gjort annerledes.

Jon

29.03.2015 kl.00:28

Jeg er helt enig med deg. R&B, altfor mye autotune og tonefallet er ikke helt riktig. Har faktisk ogs sett Into The Woods, igjen.

Har du sett Broadway 4D live? Den filmen har jeg trua p.

The Last Five Years har jeg ogs trua p, den er meget bra live.

Stina Ueland

29.03.2015 kl.00:39

Jon: Har ikke hrt om disse to, men svidt jeg kan se virker The Last Five Years som en ganske ok film. Anna Kendrick fr i hvert fall mye skryt for rollen sin i filmen :)

Broadway 4D har ikke kommet ut enda, og det str svrt lite om den p IMDB, s jeg kan egentlig ikke si mye om den. Jeg likte ikke Aquilera i Burlesque, hun var en drlig skuespillerinne og sangstemmen hennes er litt for masete for min smak. Hugh Jackman er heller ikke en av mine favoritter nr det kommer til musikaler. Jeg ble direkte sur nr jeg hrte hans versjon av Bring Him Home i Les Miserables...Snakk om overbruk av vibrato, forferdelig hrre p. Men hvem vet, den kan jo overraske meg ;)

Jon

29.03.2015 kl.00:49

Jeg syntes Hugh Jackman spilte bra i Les Miserables, men han sang Bring Him Home drlig.

Du burde se 25 rs jubileet av Les Miserables hvis du ikke har sett den (s den live i London). Her synges det fantastisk.

Broadway 4D er ikke en veldig kjent musikal Og det er faktisk ikke The Last Five Years heller.

Leste at 13 ogs blir filmatisert, har ikke sett denne.

Personlig digger jeg Rent og Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, sangene er s bra.

Forresten, hvilke anmeldelser pleier du lese? Filmpolitiet? VG?

Stina Ueland

29.03.2015 kl.01:09

Jon: Jeg er som regel uenig i de store avisene sine filmanmeldelser. VG og Dagbladet er eksempler p dette. Jeg fr ikke helt inntrykk av at de helt vet hva de skriver om. En skikkelig filmanmeldelse er ikke 80% prosent oppsummering av filmen, og 20% meninger om filmen, slik disse avisene skriver det. Om man er interessert i filmens handling utover det lille jeg skriver, kan man like s godt finne det p Filmweb, filmens hjemmeside, IMDB, eller ved se filmens trailer. Det skal ikke ta opp mesteparten av plassen i en seris filmanmeldelse. Ikke at dette gjelder alle anmeldere i disse avisene selvflgelig, men jeg fr dette inntrykket fra mange av anmeldelsene jeg leser, dessverre.

Jeg er stor fan av filmpolitiet, og spesielt Birger Vestmo, s om jeg skal stole p en norsk filmanmelder er det han. Jeg liker ogs veldig godt Chris Stuckmann, en amerikansk youtube filmanmelder. Jeg har flgt han i mange r, og er ofte enig i hans filmanmeldelser.

Mitt strste filmkritiker-idol er Roger Ebert, som dessverre dde av kreft i 2013. Det finnes en veldig god dokumentar om han som kom ut i fjor, Life Itself. Anbefaler den p det aller sterkeste.

Hva syns du om filmanmeldelsene i de store, norske avisene?

Jon

29.03.2015 kl.01:20

Er ikke fan av anmeldere generelt. Men Birger er trygg. Problemet er jo ofte at feil anmelder anmelder feil film (kategori). Dette ser jeg utrolig ofte. Et eksempel her er jo Filmmagasinets anmeldelse av Les Miserables (Les den le), du ser tydelig at Lars (anmelderen) HATER musikaler. Ser i snitt 3-4 filmer p kino hver uke og jeg har sjeldent samme syn p filmen som de har. Er ofte enig med Birger da, bare ikke terningkastet hans. Han har en tendens til vre litt snill. Chris Stuckmann har jeg ikke hrt om, men skal ta en titt p hans verk.

Ser du ogs har anmeldt Boyhood, fantastisk film som helt klart burde vunnet Oscar for beste film og regi.

Stina Ueland

29.03.2015 kl.01:23

Jon: Enig med deg her. Men slik er det jo ofte. Filmanmeldere er ikke subjektive, uansett hvor mye de vil vre det. Noen sjangre er de mer glad i enn andre, og det reflekterer deres syn p filmen. Slik er det :)

Ja, Boyhood var en flott film. Jeg ble direkte sur nr Birdman stakk av med de store prisene under Oscaren.

Jon

29.03.2015 kl.01:29

Da er vi to.

Les den filmanmeldelsen til Filmmagasinet. Da ser du hva jeg mener om anmeldelsen til Lars.Jeg syntes Birdman var en elendig og merkelig film. Jeg vurderte forlate kinosalen flere ganger. Faktisk en av de drligste filmene jeg har sett i r (har ftt hre at det er vilt at jeg mener det).

Boyhood burde vunnet, ingen tvil om det etter mitt syn, men det er meg.

Noen ganger lurer jeg p om jeg burde studert film selv. HAHA,

Stina Ueland

29.03.2015 kl.01:35

Jon: Hehe tror de fleste har hatt den tanken nr de leser filmanmeldelser ;) Men det er overraskende vanskelig studere film, og man sitter igjen med masse kunnskap man ikke hadde peiling p fra fr. Jeg hadde i hvert fall ikke vrt i nrheten like flink skrive om film for tre r siden som n, og det har jeg takke studiet mitt for :) Veldig lrerrikt, og utrolig gy studere film!

Jeg kan forst hvorfor filmfolk likte Birdman. Den var veldig bra klippet, flott kinematografi, og skuespillerprestasjonene var stdige. Men filmen ble for sr for meg. Og musikken drev meg til vannvidd, den var helt forferdlig! For at en film skal vre bra i mine yne m den ha en like stor underholdningsverdi som dens filmatiske preg. Og det hadde ikke Birdman. Gy hrre at noen andre er enige i at det ikke vre rest film :) Boyhood burde garantert vunnet over Birdman.

Jon

29.03.2015 kl.01:44

Du er nok en av de f som er enig med meg nr det gjelder Birdman. Og ja, dette er en typisk film anmeldere elsker. Det er det ingen tvil om.

Gleder meg til se The Second Best Exotic Marigold Hotel, sett den?

Da tar jeg kvelden Takker for filmpraten, og du har studert godt, ikke vanskelig se at du vet hva du snakker om og det setter jeg pris p. Skal prve ta en tur innom her igjen. Lagrer bloggen din som bokmerke.

Stina Ueland

29.03.2015 kl.01:48

Jon: Har ikke sett den enda, men likte veldig godt den frste, koselig film :) S forventningene er der. N var det plutselig blitt ganske sent ja, p tide legge seg snart ser jeg...

Tusen takk for at du nsker flge bloggen min videre, det setter jeg veldig pris p. Alltid gy med nye lesere som er skikkelig interessert i film, er litt for f av disse p denne bloggplattformen dessverre.

Ha en fin pske, s prates vi kanskje en annen gang :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap p NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits