Filmtips til påsken

  • 31.03.2015 kl.12:22 i Filmtips
  • 2 kommentarer

Nå er endelig påsken her, og for oss som ikke er så glad i skiturer og gangsperr, er det en perfekt tid for å se masse film, og å spise opp det vi har fylt påskeeggene med. Jeg bruker alltid påsken til å hente meg inn på serier og nye filmer jeg ikke har fått tid til å se enda.

Vi nordmenn er jo veldig glad i krim i påsken, og jeg har derfor plukket ut noen av mine favoritt krimfilmer som filmtips til påsken.Menn som hater kvinner (2009)

Regi: Niels Arden Oplev

Med: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Ewa Fröling

Det beste skandinaviske krimfilmen jeg har sett. Dette er første filmen av en triologi basert på Stieg Larsson's bøker. En utmerket film med en fantastisk Noomi Rapace i rollen som hackeren Lisbeth Salander.
Sherlock Holmes (2009)

Regi: Guy Ritchie

Med: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams

Sherlock Holmes er jo definisjonen på krim og detektivfilmer-, og serier, så denne filmen måtte naturligvis være med. Regissert av Guy Richie, mannen bak Snatch, en veldig god film som jeg har skrevet om før her på bloggen. Det innlegget kan du lese HER. Filmen er har en veldig interessant og spennende handling, og Downey Jr., Law og McAdams gjør en god jobb.


 

Se7en (1995)

Regi: David Fincher

Med: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

En fantastisk god film av David Fincher, en av mine favorittregissører. To detektiver prøver å løse en sak der morderen baserer drapene på de syv dødssyndene. Og ja, filmen er like interessant og spennende som den høres ut! Om du ikke har sett Se7en MÅ du gjøre det. John Doe, filmens skurk, er en av de mest interessante og skremmede skurkene jeg har sett på film. Se7en har jeg skrevet om før på bloggen, og det innlegget kan du lese HER.

 Silence of the Lambs (1991)

Regi: Jonathan Demme

Med: Anthony Hopkins, Jodie Foster

Tilgjengelig på Netflix

En annen fantastisk god film, og en av mine favorittfilmer. Den første av en triologi med Anthony Hopkins i rollen som Hannibal Lector. I denne filmen følger vi det utviklende forholdet mellom han og FBI agenten Clarice Sterling (spilt av Jodie Foster), når Sterling får hjelp av Lector til å løse en sak.

 Rear Window (1954)

Regi: Alfred Hitchcock

Med: James Stewart, Grace Kelly

Min favorittfilm av Alfred Hitchcock, etter Psycho. Rear Window er en veldig god, spennende og interessant film med James Stewart og Grace Kelly i hovedrollene. Filmen handler om en fotograf som sitter i rullestor etter en skade, som begynner å spionere på naboene sine. Han blir overbevist om at en av naboene hans har begått et mord, og ved hjelp av kjæresten Lisa starter han sin egen etterforskning.

 

The DaVinci Code (2006)

Regi: Ron Howard

Med: Tom Hanks, Audrey Tautou

Tilgjengelig på Netflix

Den høyt diskuterte og veldig kontroversielle boka The DaVinci Code av Dan Brown ble i 2006 omgjort til en film regissert av Ron Howard. Jeg likte boka, og jeg likte også filmen. Den er veldig interessant og spennende, med en høy underholdningsfaktor.

 Zodiac (2007)

Regi: David Fincher

Med: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Enda en David Fincher film. Han kan det å lage spennende krimthrillere! Zodiac er en veldig god film om en mann som blir oppsatt på å finne ehe Zodiac killer, en seriemorder som herjet i San Franciso under 70-tallet.

 

En liten bonus:Life of Brian (1979)

Regi: Terry Jones

Med: Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin

For noen år siden så jeg Life og Brian første gang, og jeg elsket humoren som blir brukt i disse filmene. Den er lett, enkel, og til tider ganske fornærmende, men jeg elsker det!  Life of Brian en film om en mann med nevn Brian, som blir født på den første julaften i stallen ved siden av Jesus, og som går resten av livet og blir feilaktig tatt for å være Jesus.

 

Hvilke filmer liker du å se i påsken?

#film #filmtips #netflix #påske

2 kommentarer

Egeo

31.03.2015 kl.13:48

Å her var mye bra! takk for tips

Stina Ueland

31.03.2015 kl.14:11

Egeo: Bare hyggelig :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits