Filmtips: Michael Fassbender filmer

  • 02.04.2015 kl.11:21 i Filmtips
  • 5 kommentarer

Michael Fassbender er en skuespiller jeg fikk øynene opp for etter jeg så Steve McQueen's Shame fra 2011. Den filmen har jeg skrevet om før her på bloggen, det innlegget kan du lese HER. Han er en veldig god skuespiller, som har gjort gode valg i karrieren sin. Som med alle skuespillere har han vært med i et par dårlige filmer, som The Counselor, Haywire, og Jonah Hex, men de største delene av filmkarrieren hans er preget av gode filmer. Dette er mine favorittfilmer med Michael Fassbender:Prometheus (2012)

Regi: Ridley Scott

En film som fikk veldig delte tilbakemeldinger. Noen elsket den, andre hatet den. Jeg likte den, og er veldig spent på oppfølgeren som kommer neste år. Fassbender spiller rollen som en android som forstår menneskelige følelser, men han kan ikke føle de selv. Hans rolle i filmen er veldig interessant, og bra utført.

 Inglorious Basterds (2009)

Regi: Quentin Tarantino

Som en stor Tarantino fan elsker jeg Inglorious Basterds. Som alle Tarantinofilmer har den et flott manus, med fantastisk dialog, kule og interessante karakterer, og gode skuespillerprestasjoner. Fassbender spiller en mindre rolle i filmen som Lt. Archie Hicox, en engelsk soldat som går undercover som en tysk kaptein.

 Hunger (2008)

Regi: Steve McQueen

Hunger var filmen som skulle bli starten på samarbeidet mellom Fassbender og McQueen. I Hunger spiller Fassbender rollen som Bobby Sands, en fengselsinnsatt som ledet en sultestreik i et nord-irsk fengsel på 80-tallet.

 Shame (2011)

Regi: Steve McQueen

I McQueens neste film spiller Fassbender rollen som Brandon, en mann med sexavhengighet, som sliter med å skjule sin livsstil når hans søster kommer på besøk på ubestemt tid.

 

 12 Years a Slave (2013)

Regi: Steve McQueen

12 Years a Slave er, som du kanskje forstår på navnet, en film om en mann som levde 12 år som en slave. Det er en fantastisk god film, men også en film som er vanskelig å se. Fassbender spiller rollen som plantasjeeieren Edwin Epps, en mann som behandler slavene sine på en helt forferdelig og brutal måte. Fassbender gjør en fantastisk jobb i denne filmen, og man både hater og blir skremt av karakteren hans.

 

Bonus:


Band of Brothers (2001)

Krigsserier har aldri vært en av mine favoritt tv-sjangre, men denne serien imponerte meg kraftig. Utrolig bra laget, med flinke skuespillere, blant annet Michael Fassbender, Scott Grimes, Damien Lewis, og Ron Livingston. Denne 2.verdenskrig serien er produsert av ingen andre enn Tom Hanks og Steven Spielberg. Om du likte krigsserien The Pacific fra 2010 kommer du til å elske Band of Brothers, sistnevnte er mye bedre.

 

Liker du Michael Fassbender? Spiller han i noen filmer du liker?

#film #filmtips #netflix #anbefaling #påske

5 kommentarer

Ragnhild

02.04.2015 kl.11:37

Elskar Band of Brother! Synast seiren er godt gjennomført og bra laga. Einaste problemet med serien er når David Schwimmer dukkar opp. Klarar ikkje å ta han seriøst.

Jens Takle

02.04.2015 kl.13:00

Jeg anbefaler på det sterkeste at du sjekker ut "Fish Tank" (2009). Men ja, jeg synes at "Shame" er hans desidert beste skuespillerprestasjon. Han ble snubba for en Oscar, der ja.

Stina Ueland

02.04.2015 kl.14:38

Ragnhild: Hehe enig, slet litt med det i begynnelsen jeg og. Det er vanskelig å se han som en annen karakter enn Ross :)

Stina Ueland

02.04.2015 kl.14:39

Jens Takle: Den skal jeg sjekke ut ja, takk for tipset :)

VestlandsPappa

04.04.2015 kl.05:09

X-men: First Class & X-Men: Days of future past. Han er også ganske kul i Centurion og 300 :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits