Serietips: The Killing

  • 03.04.2015 kl.12:50 i Serietips
  • 8 kommentarer

Tidligere denne uken publisere jeg et innlegg kalt "serietips til påsken" (innlegget kan du lese HER). I dette innlegget nevnte jeg blant annet krimserien The Killing, produsert av Netflix.  Jeg har nå sett ferdig første sesongen, og vil bruke denne sjansen til å anbefale absolutt alle å se denne krimserien. Når er vel en bedre tid å se en god krimserien på enn nå, i påsken?The Killing er en krimserie på fire sesonger, om et mord på en tenåringsjente som knytter sammen historiene om en politietterforskning, en sørgende familie, og en borgemesterkandidat. Serien er laget av Veena Sud, som står bak blant annet Cold Case, en annen veldig god krimserie. Mireille Enos, Joel Kinnaman, og Billy Campbell spiller hovedrollene i serien, og alle tre gjør en kjempebra jobb.

Serien er dyster, mørk, og veldig bra utført. Musikken, handlingen, karakterene, kameraføringen, stemningen; alt er bra utført og skaper en ukomfortabel suspens gjennom hver episode. Hver episode varer rundt 40 minutter. The Killing er basert på den danske krimserien Forbrytelsen, så om du er mer glad i skandinavisk krim er den helt sikkert verdt å sjekke ut.

Har du litt tid til overs, og vil begynne på en ny krimserie i påskehelgen; se The Killing, du vil ikke angre.

Sesong 1-4 er tilgjengelig på Netflix.

 

Har du sett The Killing?

#serie #netflix #tips #anbefaling #serietips #krim #påske #påskekrim

8 kommentarer

Silje

03.04.2015 kl.12:53

Har sett sesong 1 å den e kjæmpe bra :) Så gleda mæ masse til å se fortsettelsen :)

Stina Ueland

03.04.2015 kl.13:04

Silje: Samme her :)

Halvard

03.04.2015 kl.14:20

Hei

En liten rettelse. The Killing er ikke produsert av Netflix, serien var opprinnelig produsert av AMC Network som huser serier som The Walking Dead, Breaking Bad og Hell On Wheels. Sesong 4 som ble den siste var produsert av nettopp Netflix, rett og slett fordi de reddet The Killing fra AMC sin kansellering.

Jeg er selv stor fan av The Killing og anser serien som en av de beste som har blitt laget de siste årene, mye på grunn av handlingen er lagt til Seattle og at skuespillerne er ekstrem dyktige. Blant annet Joel Kinnaman er helt rå. Tusen takk for en fin blogg! :)

Stina Ueland

03.04.2015 kl.14:23

Halvard: Ja, stemmer det, woops. En feil jeg glemte å rette opp, satt selv å leste på seriens historie i går :) En flott serie ja, dyster og mørk, med flotte skuespillerprestasjoner. Skal begynne på sesong to i dag, og gleder meg over å ha hele tre usette sesonger som ligger å venter på meg :)

Halvard

03.04.2015 kl.16:03

Gled deg. Avslutningen på sesong 4 er dyster og jævlig. Men det liker vi :)

Stina Ueland

03.04.2015 kl.16:03

Halvard: Det liker vi ja! Ser fram til det :)

Madeleine

03.04.2015 kl.16:51

Takk for tips =) ha en fin kveld =)

Stina Ueland

03.04.2015 kl.17:04

Madeleine: Bare hyggelig

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits