Filmtips: The Crow

  • 13.04.2015 kl.20:16 i Filmtips
  • Én kommentarThe Crow (1994)

Regi: Alex Proyas

Med: Brandon Lee, Rochelle Davis, Michael Wincott

Visste du at Bruce Lee hadde en sønn, Brandon Lee, som var skuespiller? Han spilte hovedrollen i The Crow, men mistet dessverre livet i en ulykke som involverte en pistol under innspillingen av filmen i 1993. En tragedie, og for mange er nok The Crow kjent for nettopp dette dødsfallet under innspillingen. Men det er også en veldig god film. The Crow er basert på James O'Barr's tegneserie med samme navn, og havner om en brutalt myrdet mann som oppstår for å ta hevn på de som drepte han og forloveden hans.

The Crow er en veldig mørk og dyster film, med en av de beste tegneserieuniversene jeg har sett på film. Det er lagt stort fokus på det visuelle og stilistiske i denne filmen. Det er også en film med mange forskjellige sjangre. Det er action, skrekk, fantasy, og romantikk, og det resulterer i en flott film som ikke føler for voldsom. Brandon Lee gjør en god jobb i hovedrollen, og det er synd at vi ikke fikk se han i flere filmer etter The Crow. Filmen har veldig gode actionscener, men er ganske voldelig, så jeg vil ikke anbefale denne filmen til de som ikke liker blod eller dystre filmer.

Liker du mørke filmer med en tragisk historie, og visuelt flotte filmer, anbefaler jeg deg å se The Crow.

En nyinnspilling av The Crow er i planleggingsfasen, og filmen skal regisseres av Corin Hardy. Få skuespillere er bekreftet til filmen, men det er fastslått at hovedrollen skal spilles av Jack Huston, og forloveden skal etter ryktene spilles av Jessica Brown Findlay, kjent fra Downton Abbey og Winter's Tale. Filmen skal etter planen bli utgitt i 2016.

 

Har du sett The Crow? Hva syns du om filmen?

Hva syns du om at det skal lages en nyinspilling av filmen?

#film #filmtips #anbefaling #filmblogg #blogg

Én kommentar

Madeleine

13.04.2015 kl.20:42

takk for tips =) ha en fin kveld =)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits