Filmanmeldelse: Edge of Tomorrow

  • 04.05.2015 kl.14:00 i Anmeldelser
  • 10 kommentarer

Edge of Tomorrow er en film jeg har ønsket å se lenge, og nå fikk jeg endelig muligheten. Filmen er nå tilgjengelig på Netflix, og jeg satte meg ned i går kveld for å se filmen. Jeg hadde hørt mye bra om den, men det er også mange som mislikte den kraftig, så forventningene mine var ganske lave. Jeg ble positivt overrasket!

Edge of Tomorrow er basert på den japanske tegnserien All You Need Is Kill. Filmen er satt til fremtiden, der jorden er blitt invadert av aliens, og det er full krig. William Cage (Tom Cruise) blir kastet inn i denne krigen, uten noe erfaring. Han dør med en gang, men våkner deretter opp dagen før og må oppleve alt på nytt. Hver gang han dør må han oppleve samme dagen på nytt. Etterhvert finner han ut hva som skjer, og han og supersoldaten Rita (Emily Blunt) gjør hans situasjon til en fordel ved å prøve å finne en måte å vinne krigen på. Edge of Tomorrow kan kanskje høres ut som en sci-fi action versjon av Groundhog Day, og på mange måter er det det. Men det fungerer overraskende bra.

Filmens regissør Doug Liman har tidligere regissert filmer som Mr. & Mrs. Smith (2005), Jumper (2008), Swingers (1996), og The Bourne Identity (2002). Han har erfaring med action- og spenningsfilmer, og dette vises i Edge of Tomorrow. Actionscenene er veldig bra utført, med et godt og oversiktelig kameraarbeid og klipping, og kule stunts. Handlingen er spennende, og selv om vi har sett lignende flere ganger før i film, er det fremdeles noe nytt og spennende ved Edge of Tomorrow.

På filmens rolleliste finner vi blant annet Tom Cruise og Emily Blunt, og disse to imponerte meg. Tom Cruise spiller alltid den samme karakteren i action- og spenningsfilmer, og det er gøy å endelig se han i et nytt lys. I Edge of Tomorrow starter han opp som en svak, uerfaren og pysete karakter, som blir tvunget til å kjempe for å overleve. Han har ikke noe valg, og utvikler seg til å bli en sterk og modig soldat. Han gjør en veldig god innsats i denne filmen. Emily Blunt har jeg likt helt siden jeg så henne i The Devil Wears Prada i 2006, og jeg gledet meg til å se henne i en så kul og sterk rolle. Og hun skuffer ikke. Hun gjør en veldig god jobb i rollen som krigerlegenden Rita Vrataski, og det er gøy å se en så selvstendig og sterk kvinnerolle få en så stor rolle i en sci-fi actionfilm.Edge of Tomorrow varer i litt under to timer, og det er en perfekt spilletid for en slik film. Når vi ser en person oppleve samme dagen igjen, og igjen, og igjen, kan vi fort bli litt lei. Og jeg skal innrømme at jeg nådde et punkt inn i filmens første time der jeg ble litt lei, men så tok det seg kraftig opp igjen. Det er en ting jeg virkelig mislikte med filmen, og det er avslutningen. Manusforfatterne burde gjort avslutningen dystrere, det hadde passet bedre til resten av filmen.

Filmen har en del "plot holes". Man stusser over et par ting, og det hele føles til tider litt hastet. Men Edge of Tomorrow er ikke en film der man skal henge seg opp i slikt. Det er en film med masse kule effekter, mye spenning, og stor underholdningsverdi. Len deg tilbake og kos deg med filmen, det er det Edge of Tomorrow er laget for.

Terningkast 4 (sterk)

Edge of Tomorrow er tilgjengelig på Netflix.

Har du sett Edge of Tomorrow? Hva syns du om filmen?

#film #filmtips #anmeldelse #filmanmeldelse #terningkast4 #scifi

10 kommentarer

RebeccaHasselgard

04.05.2015 kl.14:24

Synes det var en bra film :D

Stina Ueland

04.05.2015 kl.14:26

RebeccaHasselgard: Så bra! :)

lillenina

04.05.2015 kl.14:28

Jeg så filmen på kino da den kom ut i fjor. Ikke skuffet og har sett den et par ganger i ettertid. En action film som faktisk er litt morsom, det liker jeg!

Stina Ueland

04.05.2015 kl.14:31

lillenina: Ja, ikke sant. Filmen tar seg selv lite selvhøytidelig, samtidig som den har en liten dose humor her og der... Det likte jeg! :) Sjelden man ser det i sci-fi action filmer.. :)

Astrid (:

05.05.2015 kl.11:47

Alltid hatt lyst til å se den, takk for god anmeldelse :)

Izayoi

05.05.2015 kl.14:25

Denne filmen klart jeg aldri å se ferdig, jeg kjeda meg så mye etter en liten stund at jeg satt på noe annet i steden. Er ikke mange filmer jeg gir opp på, men jaja, det skjer innimellom :)

Stina Ueland

05.05.2015 kl.19:24

Izayoi: Hehe ja, det skjer :) Den når et visst punkt innen den første timen der jeg begynte å kjede meg litt jeg og, men heldigvis tok det seg kraftig opp ettehvert :)

Stina Ueland

05.05.2015 kl.19:24

Astrid: Bare hyggelig! Håper du liker den :)

Egeo

07.05.2015 kl.00:40

Jeg likte denne filmen men syns det var litt for mange tilbakeblikk

Stina Ueland

09.05.2015 kl.00:28

Egeo: Enig. Det ble heldigvis mindre av det etterhvert :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits