Serieanmeldelse: Grace and Frankie

  • 28.05.2015 kl.19:02 i Anmeldelser
  • Ingen kommentarer

Grace and Frankie, produsert av Netflix, er en situasjonskomedie på 13 episoder, der hver episode er ca 30 minutter. Serien handler om to kvinner som finner ut at deres ektemenn gjennom 50 år er homofile og nå skal gifte seg med hverandre. Kvinnene sitter nå igjen alene, mens deres tidlige ektemenn "lever lykkelig alle sine dager". Denne situasjonen er mildt sagt unik, men serien klarer å gjøre det til en stilfull og morsom situasjonskomedie uten å tråkke i for mange av de fellene slike komedier ofte går i.

Hovedrollene Grace og Frankie blir spilt av Jane Fonda (9 To 5, Barbella) og Lily Tomlin (9 To 5, Nashville), og begge gjør en god jobb i rollene som to veldig forskjellige kvinner som utvikler et unikt vennskap. Kvinnenes ektemenn blir spilt av Sam Waterson og Martin Sheen, der spesielt sistnevnte imponerer.


Grace and Frankie er en serie som appellerer til et mer voksent publikum, men dette betyr ikke at serien kun er laget for den eldre garde. Jeg syns Grace and Frankie var en helt grei serie, som jeg til tider koste meg med, selv om jeg vil påstå at det er en serie som vil være enda mer populær hos den eldre tilskuer. Det tar et par episoder før man virkelig kommer inn i serien, og karakteren begynner å bli morsomme. Mot slutten av sesongen begynner det hele å føles litt oppbrukt, der humoren ikke lenger like god, og karakterene er ikke lenger like morsomme. Seriens kvalitet faller mot slutten, og dette ødelegger et ellers greit inntrykk av serien.

Netflix har annonsert at det kommer en ny sesong av Grace and Frankie neste år.

Det er morsomt å se at Netflix har begynt å produserer så mange forskjellige serier for forskjellige målgrupper, og jeg venter i spenning på hvilke nye serier de kommer med fremover.

Første sesongen av Grace and Frankie er tilgjengelig på Netflix.

 

Terningkast 3


Har du sett Grace and Frankie?

 

Relaterte blogginnlegg:

Serieanmeldelse: Marvel's Daredevil

Serieanmeldelse: Unbreakable Kimmy Schmidt

Les andre anmeldelser HER


#serie #netflix #anmeldelse #tips

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits