Ukens film (My Neighbor Totoro)

  • 14.06.2015 kl.14:12 i Ukens film
  • 8 kommentarerUkens film er My Neighbor Totoro, fra 1988. Filmen er regissert av Hayao Miyazaki, en legende innen japansk animasjonsfilm, også kjent som anime. My Neighbor Totoro er en veldig koselig og vellaget film om barns fantasi og eventyrlyst. Alle Miyazaki's filmer er gode, men dette er uten tvil en av de mest sjarmerende filmene han har laget. Hovedkarakterene er to jenter på fire og tolv år, og disse karakterene er veldig likbare, utrolig søte og sjarmerende (spesielt fire år gamle Mei), og jeg kjente meg veldig igjen i begge to fra når jeg selv var liten og eventyrlysten.

Filmen ser nydelig ut, med flotte farger og natur, og det fristet plutselig veldig å dra på ferie til landsbygden i Japan etter at jeg så denne filmen. De overnaturlige skapningene er utrolig søte og interessante, og det er umulig å ikke elske den store og herlige skogsguden Totoro, som tar med jentene på eventyr i den japanske landsbygda.Dette er en herlig familiefilm som både barn og voksne vil kose seg med. En veldig sjarmerende og altoppslukende animasjonsfilm som jeg anbefaler på det sterkeste. Japans animefilm på sitt beste!

Har du sett My Neighbor Totoro?

 

Relaterte innlegg

Topp 10: Animasjonsfilmer

 

#film #anime #japan #filmtips

8 kommentarer

spisogspar

14.06.2015 kl.14:58

Jeg bare elsker Totoro filmen! :))

Stina Ueland

14.06.2015 kl.23:33

spisogspar: Samme her! :)

Benkpressfrue

15.06.2015 kl.00:32

Unnskyld at jeg spør, men... Ser du veldig mye film? Haha.

Nei, jeg har ikke sett "My neighbour totoro", men jeg leter etter en animert japansk film som handler om miniatyrmennesker som bor hos store vanlige mennesker.. Vet ikke hva den heter, men den ser bra ut :) Kanskje jeg til og med skal se denne filmen du anmeldte! :)

Stina Ueland

15.06.2015 kl.11:05

Benkpressfrue: Hahha jeg ser nok litt mer film enn de aller fleste ja ;) Anbefaler my Neighbor Totoro på det sterkeste ja!

Jeg har nok ikke sett den du leter etter, men etter et raskt googlesøk dukket det opp en anime-film som høres veldig lik ut.. The Secret World of Arrietty (http://www.imdb.com/title/tt1568921/). Er det denne? Jeg husker veldig godt The Borrowers fra jeg var liten, filmen/boka den er basert på :) Filmmanuset til The Secret World of Arrietty er forresten skrevet av Miyazaki, som har laget My Neighbor Totoro! :)

HEVNMaia

15.06.2015 kl.15:13

Miyazaki-filmer, altså. blir like bergtatt hver gang jeg ser en av dem. Gøy å se at det er flere som har fattet interesse. Studio Ghibli generelt har mye fantastisk! <3

Stina Ueland

15.06.2015 kl.17:45

HEVNMaia: Enig! Har mange jeg fremdeles må se, men jeg liker de utrolig godt til nå. Favoritter er nok Spirited Away, den var fantastisk :)

Benkpressfrue

17.06.2015 kl.10:48

Ahh, JA, det er The Secret World of Arrietty jeg tenkte på! Tusen takk! :-)

Jeg vurderer å kjøpe Netflix medlemskap.. Noen erfaringer?

Stina Ueland

17.06.2015 kl.13:19

Benkpressfrue: Så bra jeg kunne være til hjelp! :)

Av streamingtjenester bruker jeg selv Netflix og HBO Nordic. HBO Nordic har jeg for å følge med på de nyeste seriene (Game of Thrones, Masters of Sex, True Detective osv), og får å kunne se gamle gode serier i god kvalitet (Sopranos, The Wire, Sex and the City osv). Netflix er billigere, og har et mye større utvalg av filmer. I tillegg har de også kommet med mange veldig gode egenproduserte serier de siste årene (House of Cards, Inbreakable Kimmy Schmidt, Daredevil, Orange is the New Black osv). Det er også mulig å bruke en tjeneste som heter Hola (gratis), der du kan få tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix (der er det ofte litt bedre utvalg på nyere filmer).

Så jeg vil absolutt anbefale Netflix ja :) Netflix har ingen bindingstid, og du kan ha flere brukere (om du har barn eller kjæreste kan dere altså dele på et Netflix abonnoment, og ha forskjellige profiler som dere kan bruke samtidig). PS3 og PS4 har også en app for Netflix, så du kan se det rett på tv'en (veldig greit, men da har du kun tilgang til den norske versjonen).

Jeg lager ofte blogginnlegg om nye tilskudd av filmer og serier fra Netflix, i tillegg til å anmelde nye Netflix-serier, så om du får deg Netflix er det bare å følge med her for å få de siste film- og serietipsene :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits