Topp 10: Sommer blockbusterfilmer

  • 22.07.2015 kl.20:10 i Lister
  • 3 kommentarer

Sommermånedene juni, juli og august er kjent for å ha premierer på kinofilmer med stort budsjett, kjente regissører, og store skuespillernavn. I år har vi allerede sett flere slike type filmer (Jurassic World, Spy, Minions, Magic Mike XXL, Terminator Genisys), og flere slike filmer vil dukke opp i løpet av sommeren.

Bluckbusterfilm har vært et vanlig filmuttrykk i Hollywood og resten av filmverdenen siden 1975, når filmskaperlegenden Steven Spielberg som 29 åring revolusjonerte filmindustrien med filmen Jaws. Siden da har "summer blockbusters" vært en ting, og hver sommer ser vi store "popcornfilmer" innta kinolerretet. Disse filmene er ikke nødvendigvis Oscar-materiale (slike filmer kommer ofte ut på høsten), men de er i hvert fall veldig underholdende, det er det ingen tvil om!

Dette er mine 10 favoritter innen Sommer blockbusterfilmer (jeg har tatt utgangspunkt i premieredatoen i filmens hjemland):

10. E.T. the Extra-Terrestrial (juni 1982) - Familiefilmen om romvesenet E.T og Elliott, gutten som tar vare på han, er en spennende, rørende og veldig god film.

9. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (juli 2011) - Den siste filmen om trollmannen Harry Potter. En verdig avslutning på en kjempegod filmserie.

 8. The Sixth Sense (august 1999)
- En veldig god film med en av de beste, og mest uventede "twist endings" noensinne.

7. Jaws (juni 1975) tilgjengelig på HBO Nordic- Filmen som startet hele blockbuster-industrien. Jaws er en spennende, intens og god film.

 6. Saving Private Ryan (juli 1998) tilgjengelig på Netflix - En av Steven Spielberg sine mest kjente og elskede filmer, krigsdramaet Saving Private Ryan.

5. The Dark Knight (juli 2008) - Den beste av filmene i Dark Knight- triologien, mye på grunn av Heath Ledger sin fantastiske rolleprestasjon som The Joker.

 4. 
Inception (juli 2010) - Christopher Nolans beste film, og en filmopplevelse utenom det vanlige.

3. Raiders of the Lost Ark (juni 1981) - En av de beste blockbusterfilmene i eventyrsjangeren av Spielberg.

 


2. Jurassic Park (juni 1993) - Min favorittfilm av Steven Spielberg, kongen av sommer blockbusterfilmer. Jurassic Park er en vellaget, velskrevet og velspilt film, med mer underholdningsverdi enn de aller fleste andre filmer. I tillegg til Jurassic Park-triologien er det kommet enda en oppfølger, Jurassic World.

 

1. Forrest Gump (juli 1994) tilgjengelig på Netflix - En fantastisk god film, og en av mine favoritter. Les mer om Forrest Gump HER

 

Honorable mentions:

  • There's Something About Mary (juli 1998)
  • The Lion King (juni 1994)
  • Ghostbusters (juni 1984)
  • Grease (juni 1978)
  • The Hangover (juni 2009)
  • Back to the Future (juli 1985)
  • Guardians of the Galaxy (august 2014)

 

Hvilken av disse filmene er din favoritt?

Relaterte innlegg:

#film #filmtips #sommer #kino #netflix #HBO #HBOnordic

3 kommentarer

imlm

22.07.2015 kl.22:13

Har sett alle sammen, men favorittene mine er deffinitivt Harry Potter og Forest Gump:-)

Jon

22.07.2015 kl.22:14

Mange gode klassikere du nevner Har de fleste i hylla.

Selvfølgelig likte ikke jeg Magic Mike XXL, denne var elendig som forventet.

Minions syntes jeg også var litt skuffende, en middels animasjonsfilm.

Spy var også bare ok etter min mening.

Håper de gode sommerfilmene kommer snart.

Stina Ueland

24.07.2015 kl.16:50

imlm: Kjempegode filmer! :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits