Ukens film (Sophie's Choice)

  • 26.07.2015 kl.16:41 i Ukens film
  • 4 kommentarerUkens film er Sophie's Choice

Denne filmen er fra 1982, og er regissert av Alan J. Pakula. I Sophie's Choice spiller Meryl Streep hovedrollen som Sophie, en polsk kvinne som bok i Brooklyn, og sitter igjen med mange problemer og traumer etter å ha overlevd andre verdenskrig.Vi møter også kjente skuespillere som Kevin Kline og Peter MacNicol i filmen.

Sophie's Choice er ikke en typisk "god" film. Den er lang (150 minutter), og til tider litt treg, men Meryl Streep gjør en fantastisk jobb i rollen som krigspregede Sophie, og denne filmen er verdt å se bare på grunn av hennes rolleprestasjon. Den dama er virkelig et skuespillergeni! Vi får vite Sophie sin tragiske historie, om et forferdelig valg hun måtte ta under denne tiden, og det hele bringer fram både latter og tårer (for det meste tårer). Meryl Streep mottok en velfortjent Academy Award for denne filmen, i tillegg ble filmen nominert for Beste manus, Beste musikk, Beste kinematografi, og Beste kostyme-design.

Sophie's Choice er tilgjengelig på den amerikanske Netflix

Har du sett Sophie's Choice?

#film #filmtips #netflix

4 kommentarer

Jon

26.07.2015 kl.17:24

Denne filmen har jeg i hylla.

Fantastisk film!

Får håpe du kommer deg på kino snart.

scorsese86

26.07.2015 kl.18:33

En sterk og god film, men jeg er helt enig i at den er i lengste laget. Pakula var mer stødig når det gjaldt thrillere enn drama virker det som.

Men Streeps innsats her er virkelig det store. Sammen med Brando i "On the Waterfront" og Olivier i "Richard III" er Meryl Streep i "Sophie's Choice" de tre beste skuespillerprestasjonene jeg har sett på film.

Stina Ueland

31.07.2015 kl.11:08

Jon: Ja, den er flott :) Er tilbake i Trondheim nå, så jeg håper å få komme meg på kino om ikke så altfor lenge :)

Stina Ueland

31.07.2015 kl.11:11

scorsese86: Enig, Streep er fantastisk i denne filmen. Har ikke sett så mye annet av Pakula, men husker å ha sett The Pelican Brief og All The President's Men, og de er jo ganske bra begge to! :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits