Filmanmeldelse: Vacation

  • 08.08.2015 kl.17:36 i Anmeldelser
  • 2 kommentarer

Denne måneden er full av filmen som har kinopremiere, og komedien Vacation er en av dem. På 80-tallet kom det flere Vacation-filmer med Chevy Chase, på norsk kjent som blant annet Hjelp, vi må på ferie og Hjelp, det er juleferie.

I den kinoaktuelle Vacation har Rusty Griswold (Ed Helms) blitt voksen, og drar på sin egen ferie med familien; kona Debbie (Christina Applegate) og de to sønnene James og Kevin. I ekte Vacation-ånd går selvfølgelig mye galt, og familien møter på mange morsomme utfordringer og problemer.

Vacation har en god blanding av forskjellige typer humor, og det fungerer overraskende bra. Slap-stick, referanser, situasjonskomedie og vulgærhumor er blandet godt sammen, og her er det noe å le av for alle, uansett hvilken humor du foretrekker. Selv er jeg ingen fan av såkalt "bæsj- og spyhumor", og selv om det er en del av dette i Vacation, er andre humoristiske aspekter så morsomme at de overskygger disse.

Skuespillerne gjør en grei jobb i filmen, og selv om Ed Helms ikke overbeviser helt (mye på grunn av at han er en litt for nøytral skuespiller), ble jeg imponert over Christina Applegate. Med denne filmen beviste hun igjen at hun KAN komedier. Vi får et gjensyn med Chevy Chase og Beverly D'Angelo, som dukker opp i rollene som "besteforeldrene Griswold". Dette burde vært et gledelig gjensyn, blir en heller kjedelig og skuffende affære.

Alt i alt er Vacation er morsom film, som jeg lo ofte og godt av. Den når dessverre ikke helt opp til den originale Vacation fra 1983, men er absolutt verdt en titt.

Les hele anmeldelsen min HER (KINOMAGASINET)

Terningkast: 4

Har du sett Vacation? Likte du de originale Vacation-filmene?

#film #filmanmeldelse #anmeldelse #kino #komedie

2 kommentarer

siribokoholiker

09.08.2015 kl.11:50

Lovende at du syntes den var bra :-) Da jeg leste om hva den handlet om ble jeg litt skuffet over at de ikke brukte han som originalt spilte Rusty. Han spiller jo i Big Bang Theory, og syntes det var hysterisk da jeg fant ut at han spilte Rusty :D Men jeg vil nok gi denne en sjanse :D

- Siri

Stina Ueland

09.08.2015 kl.12:30

siribokoholiker: Slik jeg kan se, har alle de tidligere Vacation-filmene hatt forskjellige skuespillere i rollen som Rusty, så da er det kanskje lettere å forstå hvorfor de gikk for en helt ny skuespiller til den nye ;) Anbefaler uansett å gi den en sjanse. Om du liker de gamle filmene og komedier som We're the Millers, kommer du helt sikkert til å like denne og! :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits