Ukens film (The King's Speech)

  • 09.08.2015 kl.12:47 i Ukens film
  • 3 kommentarer


Ukens film er The King's Speech. Denne fantastiske biografiske dramafilmen fra 2010 er regissert av Tom Hooper (Les Misérables), med Colin Firth, Geoffrey Rush, og Helena Bonham Carter i hovedrollene.

The King's Speech handler om Kong George VI, historien om hvordan han overtok tronen, og hvordan en stemmeterapeut hjelp han med å takle sitt problem med stamming. Dette høres kanskje ikke ut som den mest spennende filmen, og det er på mange måter ingen spennende film heller. Men det er en formidabel dramafilm, som absolutt er verdt en titt.

Colin Firth og Geoffrey Rush gjør en flott jobb i rollene sine, kjemien deres er veldig god, og man blir oppslukt i filmen når disse to karakterene er på skjermen samtidig. Helena Bonham Carter gjør også en veldig god jobb. Hennes karakter er kjærlig og tolmodig, og det er en fryd å se henne i en så velskrevet og menneskelig rolle.

Filmens regi og kinematografi er også til å skryte av, og både Tom Hooper og Danny Cohen fikk en Oscar-nominasjon for regi og kinematografi. Førstnevnte vant statuetten for beste regi, og filmen mottok også tre andre Oscar-statuetter, for Beste film, Beste originale manus, og Beste mannlige hovedrolle (Colin Firth).

Så, om du er på leting etter en velskrevet, velspilt film, med nydelige bilder og flott musikk (av Oscar-vinner Alexandre Desplat), trenger du ikke å lete lenger. Se The King's Speech, du vil ikke angre.

The King's Speech er tilgjengelig på Netflix.

Har du sett The King's Speech?

#film #filmtips #netflix #anbefaling #søndag

3 kommentarer

Black Tracks Tingeling

09.08.2015 kl.13:15

Har hørt masse om den filmen, men ikke sett den enda! Kanskje jeg må gjøre det nå! :D

RebeccaHasselgard

09.08.2015 kl.14:06

Utrolig bra film!

Tor

09.08.2015 kl.15:18

Fin film, men kunne ønske Oscar-akademiet hadde gått for en litt vågal film, sett at denne er litt for "ordinær". Black Swan for eksempel. :-)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits