Serietips: Buffy the Vampire Slayer

  • 21.08.2015 kl.14:05 i Serietips
  • 11 kommentarer


Buffy the Vampire Slayer er en action/drama/fantasy-serie på syv sesonger, som ble vist mellom 1997 til 2003. Serieskaperen er ingen mindre enn Joss Whedon (The Avengers, Firefly, Toy Story, Angel, The Cabin in the Woods), og serien er blitt en stor kultsuksess og serie-klassiker i ettertid.

Buffy the Vampire Slayer handler om Buffy, spilt av Sarah Michelle Gellar, en high-school-jente som er er sjebnevalgt til å drepe vampyrer, demoner og andre overnaturlige vesener. Gjennom syv sesonger følger vi Buffy og vennene hennes (Alyson Hannigan, Nicholas Brendon, Anthony Head, James Marsters, Emma Caulfield, Michelle Trachtenberg, David Boreanaz) i deres møter med forskjellige utfordringer, både personlige og demon-relaterte.

Serien bærer preg av at den begynner å bli ganske gammel, spesielt med tanke på kostymer og spesialeffekter. Men om man klarer å akseptere dette, er Buffy en av de beste seriene i sin sjanger. Jeg ble imponert over det gode manuset, og de interessante historiene. Også karakterutviklingen i denne serien er formidabelt gjennomført, der alle karakterene utvikler seg i en spennende, og ofte uventet retning.

Gjennom syv sesonger møter Buffy og vennene hennes uendelig mange forskjellige overnaturlige vesener, og jeg ble imponert av fantasien og originaliteten til serieskaperen. Serien føles aldri for lang eller unødvendig, og den ble avsluttet etter et perfekt antall sesonger.

Den beste karakteren: Buffy

De beste episodene: Bad Candy (sesong 3, episode 6), Zeppo (sesong 3, episode 13), Hush (sesong 4, episode 10), Restless (sesong 4, episode 22), The Body (sesong 5, episode 16)


 

Buffy the Vampire Slayer ble så suksessfull at en spin-off-serie, kalt Angel, ble lansert. Denne serien fikk hele fem sesonger, og ble vist fra 1999-2003, med siste sesongen samme året som Buffy the Vampire Slayer ble avsluttet.


 

Både Buffy the Vampire Slayer og Angel er tilgjengelig på Netflix

Har du sett Buffy the Vampire Slayer? Hva syns du om serien?


 

Relaterte innlegg:

Serietips: Parks and Recreation

Serietips: American Horror Story

Serietips: Modern Family

#serie #serietips #tips #netflix #streaming #tv

11 kommentarer

Jon

21.08.2015 kl.16:20

Har både Angel og Buffy på DVD. Er selv fan. Men personlig liker jeg Angel bedre enn Buffy.

Hvilken er din favoritt?

Stina Ueland

21.08.2015 kl.16:21

Jon: Jeg har fremdeles ikke sett Angel, ble nettopp ferdig med Buffy :) Men regner med å få sett Angel i løpet av de neste månedene, jeg er veldig spent på om jeg liker det :)

Jon

21.08.2015 kl.16:37

Angel er en litt mørkere serie. Du liker garantert Angel hvis du liker Buffy.

Stina Ueland

21.08.2015 kl.16:57

Jon: Ja, jeg håper og tror det :)

Svartrev

21.08.2015 kl.21:03

Åh, dette er fortsatt min favorittserie den dag i dag. Buffy var min barneheltinne! Hadde et nostalgisk Buffy-maraton i fjor sommer, og kjente at gleden ved å se det igjen var stor :) Måtte jo ta en titt på Angel også, da jeg faktisk ikke hadde sett den tidligere. Syns den var noe treig i starten. Men det er jo veldig artig at de har flettet Buffy- og Angelserien sammen.

Så må nok se meg nødt til å ha en maraton igjen en gang, hvor jeg da får med meg innflettingen i sin store helhet ^^,

Må også nevne at den store heltinna har nevnt meg hele to ganger i #FF postene sine på twitter. Starstruck? Bittelitt! ^^,

mshildur90

21.08.2015 kl.23:09

Nettopp blitt ferdig med Buffy-serien faktisk :P Min favoritt må være Giles! Han er bibliotekar, smart, litt sær og morsom :P Skal se Angel snart, må bare få "kommet meg over" Buffy først :P

Movientusiast

22.08.2015 kl.12:49

Jeg har ikke sett Angel, men Buffy The Vampire Slayer var mitt favoritt program som liten, også den første serien som introduserte meg for overnaturlige skapninger :)

Anne

22.08.2015 kl.12:55

Hei, fin blogg!

Jeg vurderer å studere filmvitenskap til høsten, men er usikker på hvilke muligheter man har etterpå til jobb osv. kunne du tenke deg å skrive et innlegg om hvordan det er på dette studiet og hvilke ting dere arbeider med om du ikke har gjort det fra før av? :-)

Stina Ueland

23.08.2015 kl.13:33

Anne: Et slikt innlegg har jeg ikke skrevet fra før, men det skal jeg gjøre! :) Så hyggelig at du vurderer å studere filmvitenskap, jeg anbefaler det på det sterkeste! Følg med på bloggen fremover, jeg skal prøve å få publisert et slikt innlegg en gang i løpet av uka som kommer :)

Stina Ueland

23.08.2015 kl.13:34

mshildur90: Ja, Giles er en herlig karakter! :)

Stina Ueland

23.08.2015 kl.13:35

Svartrev: Da hadde jeg garantert blitt strastruck ja, så utrolig kult! :D Jeg gleder meg til å begynne på Angel, og se hvordan de fletter begge seriene sammen på en måte. Det ideelle hadde jo vært å sett dem sammen, men det får bli en annen gang :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits