Filmanmeldelse: Inside Out

  • 25.08.2015 kl.16:14 i Anmeldelser
  • 12 kommentarer

Jeg har endelig sett Inside Out, en av de filmene jeg har gledet meg mest til å se i hele år. Alle som har lest denne bloggen en stund vet at jeg er veldig glad i Pixar-filmer, som er kjent for å være originale og morsomme for folk i alle aldre. Inside Out er både en Pixar-film og en av de mest originale filmene jeg har sett på lenge. Denne filmen likte jeg utrolig godt.

I Inside Out møter vi 11 år gamle Riley. Hun må flytte fra Minnesota, og forlate huset sitt, vennene sine, og hockeylaget sitt til fordel for San Francisco. Hun står nå ovenfor flere utfordringer, og de forskjellige følelsene hennes, Joy, Anger, Disgust, Fear og Sadness må prøve så godt de kan å navigere henne gjennom alle disse utfordringene i hennes nye storbyliv.

Følelseskarakteren Joy, med Amy Poehler's stemme er hovedkarakteren i denne filmen, og man kan ikke la være å smile med og bli glad av denne karakteren. Mye av dette er takket være Amy Poehler, som undertegnende er veldig glad i, og denne overentusiastiske og blide karakteren hun har stemmen til minner veldig om Poehler sin karakter i komiserien Parks and Recreation, som er en av mine favorittserier. Poehler er perfekt i rollen som Joy, og om du liker henne fra før, kommer du til å elske hennes karakter i Inside Out.

Det er også verdt å nevne Phyllis Smith, som er strålende i rollen som Sadness, en karakter jeg ler ofte av, men også, til tider, kjenner meg ganske godt igjen i. Sadness er en pessimist, men hun ender også opp med å bli en av Riley's viktigste følelser i løpet av filmen. Alle de forskjellige karakterene er morsomme og fascinerende på hver sin måte, og det er gøy å se hvor god jobb Pete Doctor og Ronaldo Del Carmen har gjort med å skrevet disse karakterene.

Dessverre har filmen en del "morsomme" øyeblikk som for det meste kun er til glede for barna i publikum. Jeg er ingen stor tilhenger av "knall og fall"- humor, og dette er det naturligvis litt av i Inside Out, det er tross alt en familiefilm. Slik humor kan jeg takle i mengder, spesielt når det kommer til animasjonsfilmer, men jeg syns etterhvert at det ble litt for mye av dette i filmen, og skulle gjerne sett enda flere geniunt morsomme øyeblikk (selv om det var masse av disse i filmen). Dette ødela absolutt ikke filmopplevelsen min, men det gjorde at det sjette øyet på terningen såvidt glapp unna. En liten detalj, med andre ord.

Det er veldig gøy å se ei jente/kvinne i hovedrollen, både med tanke på Riley og Joy. Det er sjeldent vi ser dette i dag, og sist animasjonsfilm jeg kan komme på, nå med en gang, som gjorde dette sist var Brave, enda en Pixar-film. You go, Pixar!

Inside Out er en overraskende emosjonell film, og jeg skal innrømme at jeg ble rørt opptil flere ganger i filmen. Pete Doctor har uttalt at han ble inspirert til å lage denne filmen ved å følge med på utviklingene til sin egen datter, hvordan hun forandret seg og ble en helt annen person over kort tid. Dette er noe vi alle har opplevd, og kan gjenkjenne oss i, og Inside Out preget meg på mange måter, ikke bare ved å få meg til å le, men også ved å få meg til å tenke over hvor enkelt alt var når jeg var så ung, og hvordan det ofte føltes som om hele verden skulle falle sammen ved enhver store utfordring under oppveksten og ungdomstiden.

Inside Out er en morsom, rørende, og utrolig original film. Dette er uten tvil den beste filmen fra Pixar siden Toy Story 3!

Terningkast 5 (sterk)

PS: Se filmen på kino! Da får du også se en veldig koselig Pixar-kortfilm ved navn Lava før Inside Out begynner.

Jeg så filmen i 2D, original tale.


 

Har du sett Inside Out? Skal du se filmen?

#film #anmeldelse #kino #pixar #disney #tips

12 kommentarer

laylow x 👀

25.08.2015 kl.16:16

Eg har sett filmen ☆

Stina Ueland

25.08.2015 kl.16:17

laylow x: Så gøy! Likte du den? :)

laylow x 👀

25.08.2015 kl.16:18

Jo, det e verdt å ses ;)

RebeccaHasselgard

25.08.2015 kl.18:56

Gleder meg til å se den :D

Jon

25.08.2015 kl.21:21

Veldig enig. Denne var overraskende bra.

Fikk kjøpt billetter til Straight Outta Compton, skal se den på lørdag og jeg må si jeg gleder meg.

Håper den leverer, alle annmeldere har gitt denne god kritikk.

Ser frem til Bølgen på fredag, skal du se den?

jannzky

25.08.2015 kl.21:27

Så den nylig. Forventet en skikkelig grine greie fordi folk snakket om at den var trist. Litt skuffet der...Og er jeg den eneste som totalt hater Joy? S: Personlig gir jeg 4 i terningkast :)

Jeg antar du ikke ser på Ghibli filmer med tanke på få jenter i hovedrollene innen animasjon.

Stina Ueland

25.08.2015 kl.21:47

jannzky: Joda jeg har sett en del Ghibli filmer, men ingen av de nyeste, derfor nevnte jeg Brave i stedet for (den er jo relativt ny, 2012) ;) Amerikansk animasjonsfilm er elendige når det gjelder jenter/kvinner i hovedrollene, de kunne lært mye av Studio Ghibli.

Stina Ueland

25.08.2015 kl.21:48

Jon: Gled deg til Straight Outta Compton. Jeg venter på at min anmeldelse av filmen skal dukke opp på KINOMAGASINET, deretter publiserer jeg den her på bloggen :)

Jeg skal nok se Bølgen ja, men jeg har ikke kjøpt noe kinobillett til den (enda).

siribokoholiker

28.08.2015 kl.14:16

Jeg har utrolig lyst til å se denne filmen, og takk for en super omtale :D Matteklassen og jeg skal se den til uka!

- Siri

Stina Ueland

28.08.2015 kl.14:35

siribokoholiker: Så gøy! Kos deg :D

militaten

30.08.2015 kl.19:48

den har jeg veldig lyst til å se og kommer til å se når den kommer på dvd. jeg orker ikke sitte rundt masse unger som snakker høyt å få ødelagt inntrykket av filmen.

Stina Ueland

30.08.2015 kl.20:10

militaten: Når jeg så den på kino, var det original tale uten tekst, så det var ingen barn på visningen :) Men selv ser jeg de fleste animasjonsfilmer hjemme, nettopp for å unngå dette.

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits