Filmanmeldelse: Straight Outta Compton

  • 27.08.2015 kl.09:22 i Anmeldelser
  • 4 kommentarerStraight Outta Compton (2015)

Regi: F. Gary Gray

Med: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell

Norgespremiere: 21. august 2015. Blir vist på utvalgte kinoer i landets største byer.


 

På fredag fikk jeg gleden av å se Straight Outta Compton, den biografiske musikkfilmen om rappegruppa N.W.A fra Compton, California. Jeg likte filmen kjempegodt, og det er uten tvil en av de beste musikkfilmene jeg har sett. Liker du 8 Mile? Da kommer du til å like Straight Outta Compton, en film jeg syns var enda bedre enn 8 Mile!

Filmen kort oppsummert:

  • Gode skuespillerprestasjoner, spesielt av O'Shea Jackson Jr. (sønnen til Ice Cube, som spilte Ice Cube), og Jason Mitchell (Eazy-E). Sistnevnte gjorde en strålende jobb i rollen som Eazy-E, rapperen som både grunnla og styrtet N.W.A
  • God musikk, naturligvis. Lyden i filmen er herlig utført, og jeg fikk både konsertfølelsen og gåsehud flere ganger i løpet av filmen.
  • Kinematografien. Spesielt gatene i Compton blir filmet på en så realistisk og god måte at det ofte føltes som en dokumentar i stedet for en spillefilm.
  • Historien er spennende og interessant. Manusforfatterne har valgt å fokusere på tre av de fem medlemmene i N.W.A, et smart valg. Filmen er preget av fokus og detaljer.
  • En flott kinoopplevelse, og den beste musikkfilmen på lenge!

 

Les hele anmeldelsen min av Straight Outta Compton HER (KINOMAGASINET)

Bor du i, eller i nærheten av Stavanger, Trondheim, Oslo, Bergen, Tromsø, Kristiansand eller Fredrikstad? Disse byene har satt opp visninger av Straight Outta Compton.

Har du sett Straight Outta Compton? Skal du se filmen?

#film #kino #rap #compton #filmtips #anmeldelse

4 kommentarer

zena zuza

27.08.2015 kl.10:01

Den går faktisk i Drammen i morgen fredag :)

Stina Ueland

27.08.2015 kl.11:17

zena zuza: Så bra da! :) Det visste jeg ikke! Da vises den kanskje over store deler av landet denne helgen :)

zena zuza

27.08.2015 kl.11:23

Fant det tilfeldig ut, så skal ikke se bort i fra at den vises flere steder. Det har jo vært massiv kritikk over at denne filmen ikke vises overalt så det ser ut som distributøren har endret mening, kanskje ikke så rart når de skjønner at den tiltrekker et stort publikum :)

Stina Ueland

27.08.2015 kl.12:10

zena zuza: Ja, ikke sant :) Kjempebra at den får flere visninger enn den egentlig skulle få, det er absolutt en film som er verdt å se, og en film mange kommer til å elske :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits