Ukens film (Inglorious Basterds)

  • 30.08.2015 kl.16:53 i Ukens film
  • 9 kommentarer

Ukens film er Inglorious Basterds. Denne filmen, fra 2009, er regissert av Quentin Tarantino, med skuespillere som Brad Pitt, Christoph Waltz, Diane Kruger, og Eli Roth i rollene.

I Inglourious Basterds er handlingen satt til nazi-okkuperte Frankrike under andre verdenskrig. En gruppe jødisk-amerikanske soldater har formet en gruppe, kalt Inglourious Basterds, der målet deres er å drepe så mange nazi-ledere som mulig. De planlegger et kupp under en kinopremiere med salen full av tyskere, men det de ikke vet er at Shoshanna, kinoens eier, har sine egne planer om å ta hevn på nazistene som drepte familien hennes.

Som i de fleste Tarantino-filmer, er Inglourious Basterd full av vold og sjokkerende scener, og man må være glad i Tarantino's filmer for å sette pris på denne filmen. Personlig er jeg stor fan av Tarantino, og derfor stor fan av Inglourious Basterds. Men dette er ikke på grunn av mengden av vold og sjokkfaktor. Nei, manuset og karakterene er det beste ved denne filmen. Manuset er preget av en interessant historie med flere deler som knyttes sammen etterhvert, og veldig god dialog.

Man må være glad i mye dialog for å sette pris på Tarantino sine filmer, og Inglourious Basterds er intet unntak. Filmens første del er uten tvil den beste i hele filmen, og selv om resten av filmen inneholder mye god dialog, klarer den aldri å nå opp til disse første 20 minuttene.

Filmens skurk, Hans Landa, blir spilt av Christoph Waltz. Hans prestasjon i denne filmen er uten tvil det beste med hele filmen! Waltz gjør en fantastisk jobb, og karakteren Hans Landa er ukomfortabel og skremmende, samtidig som han er veldig fascinerende. Allerede i første del av filmen får vi et godt inntrykk av hvem denne mannen er, og hva han er i stand til.

Filmen ble i sin tid nominert til hele åtte Academy Awards, blant annet Beste film, Beste originale manus, og Beste regi. Christoph Waltz vant en velfortjent statuett for Beste mannlige birolle.

Inglourious Basterds er tilgjengelig på den amerikanske versjonen av Netlix.

Har du sett Inglourious Basterds?


 

Relaterte innlegg:

Topp 5: Quentin Tarantino

Topp 10: Psykopater i film

Topp 10: Kvinner i film

#film #ukensfilm #filmtips #tips

9 kommentarer

scorsese86

30.08.2015 kl.19:36

Fantastisk film.

Selv om QT er en av mine store helter føler jeg at Christoph Waltz er den personen som virkelig gjør dette til et mesterverk.

spisogspar

30.08.2015 kl.20:10

Takk for film tips :))

Stina Ueland

30.08.2015 kl.20:11

scorsese86: Ja, filmen hadde virkelig ikke vært det samme uten Waltz. Beste rollen han har spilt! :)

Stina Ueland

30.08.2015 kl.20:12

spisogspar: Bare hyggelig! :)

Jon

30.08.2015 kl.21:21

Tarantino er og blir elsk eller hat! Jeg personlig hater Tarantino filmer. Kan godt forstå at fans elsker denne, men jeg syntes den er elendig som alle hans filmer, kanskje med unntak av Pulp Fiction (1994). Husker jeg torturerte meg selv med Django Unchained. Godt at alle har forskjellig smak.

Stina Ueland

30.08.2015 kl.21:37

Jon: Hehe ja, jeg tror at man enten elsker eller hater disse filmene... Synd du ikke liker de da, men som du sier, godt vi har forskjellig smak :)

Jon

30.08.2015 kl.21:43

Ja, har aldri likt filmene hans. De er jo meget spesielle og ganske sære syntes jeg.

Da er det film tid. Har du sett Billy Elliot (2000) og Billy Elliot, musikalen? Bra?

Stina Ueland

30.08.2015 kl.21:50

Jon: Jeg har sett Billy Elliot fra 2000, og syns den er ganske bra :) Om jeg husker rett dukket den opp på Topp 10: Dansefilmer-lista mi :)

Jon

30.08.2015 kl.21:57

Er ganske utrolig, men har ikke sett den. Hørt den er bra, så gleder meg til å se den nå.

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits