Citizenfour

  • 07.09.2015 kl.13:52 i Filmtips
  • Ingen kommentarer


Citizenfour (2014)

Regi: Laura Poitras

Med: Edward Snowden, Glenn Greenwald, William Binney

Dokumentar (USA) 114 minutter

Tilgjengelig på VGTV


 

Citizenfour er en dokumentarfilm som omhandler Edward Snowden, og følger han i det han avslører og offentliggjør USAs internettovervåking av privatpersoner.

Dette er en strålende god dokumentarfilm som jeg anbefaler alle å se. Det er en viktig film om et tema som er mer aktuelt enn noen gang. I Citizenfour blir vi bedre kjent med personen Edward Snowden, og hans historie. Vi får et detaljert innblikk i livet hans etter at han bestemte seg for å dele informasjonen han satt på med resten av verden. Vi får også et spennende innblikk i hvordan Snowden-saken påvirket de involverte journalistene, og hvor stor rolle media spilte i å informere det amerikanske folket om hva som foregikk bak ryggen deres.

Dette er en av de beste dokumentarene jeg har sett på lenge, og uten tvil den viktigste dokumentaren jeg kommer til å se på lenge. Citizenfour engasjerer og informerer, og dette er filmens beste aspekter. Ingen kommer til å se denne filmen, og deretter si "nja, jeg syns den var helt ok". Citizenfour er en skikkelig god film!

Citizenfour vant en velfortjent Academy Award for beste dokumentar i 2015.


 

Den kritikerroste dokumentarfilmen er nå tilgjengelig på VGTV, der du kan se filmen gratis. Trykk HER for å se filmen, eller se den i sin helhet, nedenfor.

Har du sett Citizenfour?

#film #dokumentar #VG #VGTV

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits