Ukens film (In Bruges)

  • 13.09.2015 kl.22:09 i Ukens film
  • 2 kommentarer

Ukens film er In Bruges. Dette er en mørk krimkomedie fra 2008 med blant annet Colin Farrell, Brendan Gleeson og Ralph Fiennes på rollelisten. Filmen er regissert av Martin McDonagh, som også har stått bak en annen god mørk krimkomedie, Seven Psychopaths (2012).

Denne filmen fikk jeg endelig sett etter å hatt den på watchlisten min på Netflix i flere år. Jeg trodde det var en litt kjedelig actionfilm med Colin Farrell, og hadde derfor ikke satt av tid til å se den. Men så kom jeg over en liste over "most underrated movies", og der dukket denne filmen opp. Den var visstnok en bekmørk komedie med et strålende manus og gode skuespillerprestasjoner. Jeg så den, og... den er bedre enn jeg kunne håpet på!

Jeg har en forkjærlighet for mørke komedier, og dette er garantert en mørk, mørk, mørk komedie. For mange vil det kanskje blir for mørk, men ikke for meg! Et strålende manus om to leiemordere som blir sendt til den kjedelige byen Bruges (Brugge på norsk) i Belgia. Colin Farrell gjør en kjempegod jobb i denne filmen, og vant en velfortjent Golden Globe for sin rolleprestasjon i filmen. Manuset er mørkt, morsomt og originalt, og det ble faktisk Oscar-nominert i sin tid.

In Bruges var en herlig overraskelse av en film, og jeg anbefaler alle som er glade i mørke komedier å se denne filmen.

In Bruges er tilgjengelig på Netflix.

Har du sett In Bruges? Hvilke filmer har DU sett i helgen?

 

2 kommentarer

zena zuza

15.09.2015 kl.13:12

Har ikke sett denne, men den skal absolutt på... Så på valgnatt i hele går, så trenger noe litt friskere i dag..

Har sett alt for mye film denne helgen, men igjen, man får jo egentlig ikke sett for mye film....

The Bonfire of the Vanities - Denne gikk på TV i helgen. Fra 1990 med Tom Hanks, Bruce Willis og Michelle Pfeiffer. Den var litt rar, litt treg, men hadde sine interessante øyeblikk.

The Thing - Remaken fra 2011 gikk på NRK i helga. Morsomt med norske skuespillere, men jeg liker versjonen fra 80-tallet bedre.

Insurgent - Føltes som jeg hadde kastet bort en hel kveld. Og husket fort hvor lite jeg egentlig likte (forsto) Divergent.

Grusomme meg 2- Morsom, men likte 1'ern bedre.

Ex Machina - Velspilt film, men plottet var ganske åpenbart og slutten var litt for treg og åpen for mitt vedkommende.

Avengers: Age of Ultron - Elsker Marvel, så denne var veldig bra, og jeg gleder meg allerede til neste selv om det er trist å høre at Whedon ikke ønsker å jobbe med det prosjektet.

Into the woods - Masse spennende karakterer, men litt for mye synging egentlig.

Entourage - Helt i tråd med serien, virket egentlig som en ekstra lang episode. Som var helt ok.

Stina Ueland

23.09.2015 kl.01:14

zena zuza: Hehe du har sett en del film den uken ja! :D

Ikke alt jeg har sett.. noe har jeg sett, men ikke likt så godt (The Thing, foretrekker 80-talls-versjonen jeg også), Into the Woods (skuffende og altfor langtrukken).

Avengers: Age of Ultron likte jeg kjempegod, er stor Marvel-fan selv! :)

Grusomme meg 2 har jeg ikke sett, syns bare den første var helt ok. Insurgent... enda en ungdomsfilm, begynner å bli litt lei av denne kategorien. Ikke sett den. Men liker godt Shailene Woodley da!

Ec Machina har jeg ikke sett (men hørt mye bra om den. The Bonfires of Vanities, aldri hørt om.. kanskje den bør sees, kanskje ikke... Litt skeptisk på om jeg gidder å bruke tid på den, den virker litt treig ja..

Entourage... jeg syns serien var helt ok, men har ingen hastverk med å se filmen. Tror den kommer til å føles som en lang episode av serien, og sååå mye savner jeg ikke den serien!

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits