Emmy-vinnerne 2015

  • 22.09.2015 kl.17:59 i Prisutdelinger
  • 8 kommentarer

Den 67. Primetime Emmy Awards er over for i år. Jeg satt oppe hele natt til mandag for å se utdelingen på TV2 Bliss, og var ganske fornøyd med resultatene. Andy Samberg gjorde en god jobb som kveldens vert, og kom med mange morsomme vitser og forhåndslagte videoklipp. Her er en oversikt over årets vinnere i de største kategoriene, og min personlige mening om de forskjellige resultatene:

 

Beste dramaserie: Game of Thrones - Etter fem sesonger vant endelig GoT den gjeve Emmy-prisen, og selv om årets sesong ikke har vært blant de beste, var det absolutt fortjent.

Beste komiserie: Veep - Jeg hadde personlig håpet av Parks and Recreation, en av mine favoritt komiserier, skulle vinne denne kategorien. De har lenge blitt snytt for denne prisen, og i år var de dessuten nominert for sin aller siste sesong. Men prisen gikk, ikke overraskende, til HBO-serien Veep. Veep er en morsom serie, så det var ikke et dårlig valg, selv om jeg hadde håpet på Parks and Recreation.

Beste miniserie eller TV-film: Olive Kitteridge - Denne serien har jeg ikke sett, men jeg har hørt mye bra om den. American Horror Story: Freak Show er den eneste av de nominerte jeg faktisk har sett, men denne sesongen av AHS  var i min mening ikke god nok til å vinne.

 

Beste mannlige hovedrolle, dramaserie: John Hamm, Mad Men - Etter syv sesonger vant endelig John Hamm en Emmy, og mange syns at dette var på tide. Selv har jeg ikke sett nok av denne serien til å ha en mening om dette. Personlig heiet jeg på Kevin Spacey for House of Cards.

Beste kvinnelige hovedrolle, dramaserie: Viola Davis, How to Get Away With Murder - En veldig god skuespillerprestasjon fra Viola Davis, som dessuten ble det første fargede kvinnen som har vunnet i denne kategorien. Jeg holdt en knapp på Robin Wright, som har gjort en flott jobb i House of Cards.

Beste mannlige hovedrolle, komiserie: Jeffrey Tambor, Transparent - En serie jeg har hatt lyst å se lenge, men ikke fått/tatt meg tid til. Jeg trodde og håpte (ut fra det jeg har hørt om Tambors prestasjon i serien) at han skulle vinne denne kategorien.

Beste mannlige hovedrolle, komiserie: Julia Louis-Dreyfus, Veep - Nattens skuffelse kom når Amy Poehler tapte i denne kategorien. En fenomenalt morsom og flink komiskuespiller som virkelig burde fått en Emmy for hennes innsats i Parks and Recreation gjennom de siste syv årene, men som igjen måtte se seg tapt. Veep er en morsom serie, men Julia Louis-Dreyfus har allerede fått tre Emmy-priser for nettopp denne rollen... Kom igjen da Emmy, gi noen andre en sjanse!

Beste mannlige hovedrolle, mini-serie eller TV-film: Richard Jenkins, Olive Kitteridge - Må virkelig få sett Olive Kitteridge. Har lite å si om denne prisen, annet enn at jeg likte Ricky Gervais i Derek Special, og kunne sett at prisen gikk til han.

Beste kvinnelige hovedrolle, mini-serie eller TV-film: Frances McDormand, Olive Kitteridge - Francis McDormand er en flink skuespillerinne, og jeg tviler ikke på at denne prisen var fortjent. Men jeg heiet på Jessica Lange for American Horror Story: Freak Show (den dama gjør alltid en fantastisk jobb i den serien).

 

Beste mannlige birolle, dramaserie: Peter Dinklage, Game of Thrones - Hurra! Dette var fortjent, og veldig koselig. Jeg elsker Dinklage i rollen som Tyrion Lanniser, og ble veldig glad for at han vant denne prisen.

Beste kvinnelige birolle, dramaserie: Uzo Abuba, Orange is the New Black - Uzo Aduba vant samme prisen i fjor, for den samme rollen. Hun gjør en god jobb i OitNB, men jeg skulle gjerne sett at denne prisen gikk til Lena Headey i år. Hun gjorde en fantastisk innsats i årets sesong av Game of Thrones.

Beste mannlige birolle, komiserie: Tony Hale, Veep - Absolutt fortjent. Tony Hale gjør en flott jobb i Veep. Jeg holdt en knapp på Tituss Burgess for Unbreakable Kimmy Schmidt i denne kategorien, men er ikke misfornøyd med resultatet.

Beste kvinnelige birolle, komiserie: Allison Janney, Mom - En serie jeg ikke har sett, og heller ikke hørt så mye om. Allison Janney er en Emmy-favoritt, og det var derfor ikke overraskende at hun vant denne prisen, hun har vunnet fem andre Emmys! Jeg heiet på Jane Krakowski for Unbreakable Kimmy Schmidt.

Beste mannlige birolle, mini-serie eller TV-film: Bill Murray, Olive Kitteridge - Bill Murray er alltid flink, så jeg tviler ikke på at dette var fortjent. Jeg skulle ønske Finn Wittrock fra American Horror Story: Freak Show hadde vunnet i denne kategorien, han var utrolig skremmende og flink i rollen som den bortskjemte psykopaten Dandy Mott.

Beste kvinnelige birolle, mini-serie eller TV-film: Regina King, American Crime - Jeg har ikke sett American Crime, og har heller ikke sett mye av Regina King, så jeg har ikke så mye å si om denne vinneren. Jeg hadde håpet av noen i American Horror Story: Freak Show kom til å vinne her, de hadde tross alt tre av de seks nominerte.

 

Beste manus, dramaserie: David Benioff og D.B. Weiss for episoden "Mother?s Mercy", Game of Thrones - Fortjent, fortjent, fortjent! En veldig god episode.

Beste manus, komiserie: Simon Blackwell, Armando Iannucci og Tony Roche for episoden "Election Night", Veep - En av sesongens beste episoder i en veldig god sesong generelt. En verdig vinner.

Beste manus, mini-serie eller TV-film: Jane Anderson, Olive Kitteridge - Olive Kitteridge var uten tvil en av favorittene blant Emmy-folka, så dette var ikke uventet.

 

Beste regi, dramaserie: David, Nutter for episoden "Mother's Mercy", Game of Thrones - Velfortjent.

Beste regi, komiserie: Jill Soloway for episoden "Best New Girl", Transparent - Enda en serie jeg MÅ få sett etterhvert. Håpet på at Armando Iannucci skulle vinne her, for Veep.

Beste regi, mini-serie eller TV-film: Lisa Cholodenko, Olive Kitteridge - Og enda en pris til Olive Kitteridge.
Kort oppsummert: Game of Thrones og Olive Kitteridge dominerte årets Emmy-prisutdeling. Jeg er godt fornøyd med vinnerne, og spesielt glad over at Game of Thrones mottok så mange priser. Jeg savnet en pris til Parks and Recreation for Beste komiserie, og en pris til Amy Poehler for hennes innsats som Leslie Knope gjennom seriens syv sesonger. Men ellers var det lite å klage på. Nå har jeg en del serier jeg må få sett, og jeg gleder meg allerede til neste år!

 

Så du Emmy-prisutdelingen natt til mandag? Hva syns du om årets vinnere? Hvilken tv-serie håpte du skulle vinne?

#tv #serie #emmy #tv2 #tv2bliss

8 kommentarer

Jon

22.09.2015 kl.21:05

Jeg hater Game of Thrones! Sovemedisin.

Er ikke overrasket over at serien vinner priser.

Stina Ueland

23.09.2015 kl.01:15

Jon: Hehe hver sin smak :) Det er en stor favoritt hos meg! :D

idacosta

23.09.2015 kl.15:52

Takk for oppsummeringen! Jeg så ikke utdelingen, men er utrolig glad for at Peter Dinklage vant en pris, det var virkelig fortjent :D

siribokoholiker

24.09.2015 kl.16:08

Ohh, så spennende :D Masse jeg ikke har hørt om riktignok, men flotte tips! Got fortjente det virkelig, og spesielt Peter Dinklage!! Elsker han i den rollen selv, og er stolt over at vi har bursdag samme dag. Hehe :D

- Siri

Stina Ueland

24.09.2015 kl.16:45

idacosta: Ja, ikke sant! Han er fantastisk :)

Stina Ueland

24.09.2015 kl.16:45

siribokoholiker: Enig! Var gøy å se at GoT fikk så mange priser, og spesielt gøy var det av Peter Dinklage fikk pris :D

09.10.2015 kl.14:23

Utrolig gøy å komme over en sånnher film blogg! Masse ny filminspo og gode tilbakemeldinger!

Stina Ueland

09.10.2015 kl.14:28

Anonym: Så gøy å høre :) Følg gjerne med videre!

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits