Filmanmeldelse: Maze Runner: The Scorch Trials

  • 27.09.2015 kl.17:37 i Anmeldelser
  • 8 kommentarer

Etter ett år med utsetting fikk jeg endelig sett The Maze Runner, og jeg ble positivt overrasket. Det er ingen tvil om at filmen hadde en klar målgruppe; tenåringer/unge voksne. Og for denne målgruppen var The Maze Runner en perfekt film. Den er spennende, intens og historien er interessant. Jeg var derfor spent på oppfølgeren til den planlagte triologien; Maze Runner: The Scorch Trials.


 

Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

Regi: Wes Ball

Skuespillere: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, mm.

KINOAKTUELL


Maze Runner: The Scorch Trials fortsetter der siste filmen sluttet. Thomas og resten av gjengen klarte å komme seg ut av the Maze, men de står nå ovenfor flere utfordringer, større og farligere enn labyrinten fra forrige film.

Filmen starter relativt rolig, men ting eskalerer seg fort, og store deler av filmen er preget av action og spenning. Thomas og gjengen løper nå fra farlige mennesker og skapninger, og de vet ikke lenger hvem de kan stole på.

Maze Runner: The Scorch Trials har fått 12 års grense her i Norge, men monstrene i denne filmen er faktisk ganske skremmende, og jeg vil ikke anbefale noen å ta med seg en 12-åring på denne filmen. Det hadde i hvert fall gjort 12 år gamle meg vettskremt. Men hva vet vel jeg, kanskje jeg bare var en veldig pysete 12-åring?

Til å være en oppfølger, er Maze Runner: The Scorch Trials en overraskende god film. Den blir aldri kjedelig, og pulsen min holder seg ganske høy i løpet av hele filmen. Men jeg kunne ikke la være å tenke "dette har jeg sett før" flere ganger i løpet av filmen. Maze Runner: The Scorch Trials er på ingen måte en original film, og selv om den er spennende og til tider veldig intens, er det lite av det som skjer som føles nytt.

Med andre populære filmserier med samme målgruppe som Maze Runner (The Hunger Games-serien, Divergent-serien, osv) er ikke lenger "en gjeng med ungdommer som kjemper mot systemet" et nytt konsept. Det er gammelt nytt, og det skal en del til for å imponere i denne sjangeren.

Men Maze Runner: The Scorch Trials lykkes med målet sitt: lag en spenningsfilm som fanger målgruppen, og som får dem til å glede seg til neste film i serien. Jeg er nok ikke helt i denne målgruppen, men jeg syns filmen var helt grei, og jeg kommer til å se den tredje og siste filmen, Maze Runner: The Death Cure, når den kommer ut i 2017.

Terningkast: 4

Har du sett Maze Runner: The Scorch Trials? Hva syns du om filmen?

 

Relaterte innlegg:

#film #kino #anmeldelse #filmanmeldelse #filmtips #søndag

8 kommentarer

Jon

27.09.2015 kl.18:29

For en gangs skyld er jeg eng med terningkastet ditt ;).

Link til hele anmeldelsen?

Stina Ueland

27.09.2015 kl.18:33

Jon: Hehe så bra! :) Denne har jeg ikke anmeldt for KINOMAGASINET (faktisk), så dette er hele anmeldelsen. En av mine mindre detaljerte anmeldelser, jeg har ikke alltid tid til å skrive så lange og detaljerte anmeldelser :)
Men, link til min anmeldelse av Me and Earl and the Dying Girl for KINOMAGASINET er nå lagt ut i det innlegget :)

Jon

27.09.2015 kl.18:42

Jeg leser alle dine anmeldelser. Hvilke filmer er dine neste oppdrag for KINOMAGASINET?

Eva

27.09.2015 kl.21:30

Jeg har lovet min 14 år gamle datter å se The Maze Runner, og at vi skal gå på kino og se denne oppfølgeren, som hun sier er den beste ever :) Hun har sett begge, og får ikke nok. Så da får nok hønemor bare føye seg litt, og glede veslejenta med å dele denne gleden hennes :)

Stina Ueland

27.09.2015 kl.21:30

Jon: Vil ikke røpe noe om akkuratt hvilken film jeg skal anmelde neste gang, men det kommer en anmeldelse i løpet av uka :) Stay tuned! :)

Stina Ueland

27.09.2015 kl.21:35

Eva: Det var mange foreldre som var med barna sine for å se denne filmen på kino når jeg så den, så du blir nok langt fra den eneste mora i salen :D Tviler ikke på at 14-åringen din elsket den nei :)

baksolen

29.09.2015 kl.20:24

Sett den første og det var ikke helt min greie så kommer nok ikke til å se denne, men ville uansett bare si at jeg ELSKER bloggen din! :D

Stina Ueland

30.09.2015 kl.00:57

baksolen: Så hyggelig. Tusen takk for det! :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits