Filmanmeldelse: The Martian

  • 01.10.2015 kl.14:25 i Anmeldelser
  • 15 kommentarer


The Martian (2015)

Regi: Ridley Scott

Skuespillere: Matt Damon, Jeff Daniels, Jessica Chastain, Kate Mara, Aksel Hennie, m.m

Norgespremiere: 02.10.2015


The Martian var en film jeg gledet meg stort til se, og jeg ble ikke skuffet. Dette er Ridley Scotts beste film p mange r, og en av rets beste filmer s langt.

Handling: Etter en storm blir astronauten Mark Watney forlatt p Mars. Teamet hans tror han er dd, men han overlevde, og str n ovenfor flere store utfordringer. Han m overleve p en planet uten noen form for liv, og han m finne en mte kontakte NASA p, for fortelle at han er i live.

Kort oppsummering: (link til hele anmeldelsen under bildet)

  • Etter mange svake filmer er endelig Ridley Scott tilbake!
  • "Enda en film satt til verdensrommet" tenker du kanskje? Ja, det er jo det, men du kan ikke sammenligne The Martian med filmer som Interstellar og Gravity. Dette er frst og fremst en redningshistorie. En veldig realistisk og vellaget redningshistorie.
  • Drew Goddard har klart produsere et spennende, originalt og overraskende morsomt filmmanus (med god hjelp fra Andy Weir, forfatteren bak boken som filmen er basert p).
  • Matt Damon er filmens hydepunkt, og dette er uten tvil hans beste filmrolle p mange r. Jeff Daniels gjr ogs en flott jobb i The Martian, og Aksel Hennie gjr en stdig jobb i en relevant, men relativt liten rolle. Dette blir ikke hans siste Hollywood-film.
  • Filmens kinematografi og visuelle effekter er fantastiske, som i de fleste av Ridley Scotts filmer. Spesielt scenene p Mars er nydelige (innspilt i Wadi Rum-rkenen i Jordan).
  • Musikken i The Martian er en god blanding av dramatisk og episk filmmusikk, og discomusikk fra 70- og 80-tallet. Og det fungerer perfekt! Hvem skulle trodd at musikk av Abba og Donna Summers kom til passe s perfekt inn i en film om en astronaut forlatt p Mars flere tir frem i tid?
  • Filmens bruk av 3D er den beste jeg har sett p lenge, og selv om det ikke er absolutt ndvendig vil jeg anbefale alle se The Martian i 3D p kino. 3D-bruken er ikke overdrevet, men kun brukt for fremheve allerede gode aspekter ved filmen.

The Martian har kinopremiere i morgen (fredag 2.oktober), og jeg vil anbefale absolutt alle se denne filmen p kino :)

Les min lengre og mer utfyllende anmeldelse av The Martian HER (KINOMAGASINET)

Terningkast: seks

Skal du se The Martian? Hva er din favorittfilm av Ridley Scott?

Det er sjelden jeg gir terningkast seks til en film. S langt i r har kun to andre filmer ftt terningkast seks; Selma og Whiplash

Relaterte innlegg:

#film #filmtips #anmeldelse #filmanmeldelse #kino #kinomagasinet

15 kommentarer

Jon

01.10.2015 kl.21:09

Gleder meg til se denne i morgen kl 20.00 i 3D.

Takker for en god anmeldelse!

Jon

01.10.2015 kl.21:32

Ser at Katrine Wang Svendsen jobber for KINOMAGASINET. HHun skriver ogs veldig gode anmeldelser.

Stina Ueland

01.10.2015 kl.21:36

Jon: Gled deg :) Ja, Katrine jobber ogs for KINOMAGASINET. Enig, hun skriver veldig gode anmeldelser :)

Jon

01.10.2015 kl.22:16

Hun er jo (nesten) like ofte p kino som meg. Hun bor i Horten og er en trofast kinogjenger. Kjenner du hun? Husker hun s 6 eller 7 filmer p kinodagen for en 3-4 r siden. Men rekorden har jeg.. Har du sett den norske filmen som har premiere i morgen?

Stina Ueland

02.10.2015 kl.13:44

Jon: Vi jobber jo begge som skribenter i samme magasin, s hun er en bekjent ja :)

Oy, det var mange filmer p en dag! Skal du prve sl rekorden i r da?

Jeg har ikke sett noen norske filmer i det siste nei, men gleder meg til Villmark 2! :)

Jon

02.10.2015 kl.14:34

Hmm, fr se an litt. Jobber mye og er jeg veldig uheldig jobber jeg p kinodagen.

Men mlet er jo ny rekord, men det skal vel litt til se mer enn 10 filmer p kinodagen. Klarte 10 i 2014, 8 i 2013, 9 i 2012, 7 i 2011.

Jeg hper Villmark 2 ikke skuffer, den frste filmen var jo utrolig bra.

Kan du anmelde Pan?

Jon

02.10.2015 kl.23:17

Dette er nok den beste filmen jeg har sett p kino i r. Terningkast 6, uten tvil!

Kanskje den vinner Oscar for Best Picture.

Stina Ueland

03.10.2015 kl.01:33

Jon: Jeg er usikker p om jeg skal se Pan p kino enda, har ikke s stor interrese for filmen (til n). M vente litt og se :)

S gy at du ogs likte The Martian. Enig, en av de beste filmene jeg har sett p kino i r.

Tror nok ikke den vinner Best Picture (den gr nok til en tyngre dramafilm, som alltid), men et par nominasjoner (visuelle effekter, kinematografi, manus, mannlige skuespiller (matt damon)) ser jeg ikke bort fra at den fr :) Men man skal aldri si aldri!

Jon

03.10.2015 kl.11:14

Hvilke filmer tror du blir nominerte til best picture?

Stina Ueland

03.10.2015 kl.14:04

Jon: Det er nok for tidlig si, de beste filmene kommer alltid p hsten/vinteren. Det blir nok mange gode filmer fremover de neste mnedene :)

Mia

05.10.2015 kl.19:40

hh!! Jeg har s lyst se den! Vant noe gavekort til den lokale kinoen som jeg har sterkt vurdert f brukt n. S lenge det ikke er Matt Damon alene i 2 timer tror jeg at jeg kommer til like filmen veldig godt. Og det er alltid et stort pluss nr de har ftt med norske skuespillere med i en amerikansk produsert film, tenker da ogs p The Thing(mtte se den p kino etter ha sett orginalen fra 82(?)!). M nok skrive en liste snart, er altfor lenge siden jeg har sett nye filmer!

Tom

06.10.2015 kl.00:31

Hres ut som en bra film! M ses☺

Stina Ueland

07.10.2015 kl.14:53

Mia: Se den! :) Er ikke bare Matt Damon hele filmen nei, de har vrt flinke til skifte handlingen over til astronaut-teamet og NASA-teamet gjennom hele filmen, slik at det ikke blir "for mye" Matt p Mars :)

Skont Productions

10.10.2015 kl.01:38

Oi, terningkast 6 var litt dryt. Til det er den for lite "episk" Men kul var den. soleklar 5er mener vi. Interstellar er 6er! Forruten dette s har vi laget et The Martian Spesial av KinoKampen. Ta en titt og gi oss tilbakemelding. Vi har laget et tv Show for anledningen KinoKampen The martian spesial. Ta en titt da vel

https://www.youtube.com/watch?v=oHkGCtXMkfA

Stina Ueland

11.10.2015 kl.00:07

Skont Productions: Hver sin smak ;) Jeg syns Interstellar ble litt for pretensis, mens The Martian er en bedre, og mer realistisk film. Interstellar var ogs litt for lang, der siste delen fltes litt for urealistisk og dratt ut, mens The Martian var helt perfekt i lengden :)

Men selvflgelig er ikke alle enige i dette. Jeg har sett veldig mange femmere for denne filmen, og jeg er vel den eneste (i Norge) som har gitt en sekser. Men som jeg sier, hver sin smak ;)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap p NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits