Filmanmeldelse: The Transporter Refueled

  • 09.10.2015 kl.13:44 i Anmeldelser
  • 9 kommentarer


The Transporter Refueled (2015)

Regi: Camille Delamarre

Skuespillere: Ed Skrein, Ray Stevenson, Loan Chabanol, Gabriella Wright, Tatiana Pajkovic

Norgespremiere: 09.10.2015


 

Handling: Frank Martin, en tidligere soldat, jobber som leiesjåfør i den franske rivieraen. Han frakter mennesker og pakker fra sted til sted, og hans sett med strenge regler har holdt han unna de største problemene til nå. Men dette skal straks endre seg.


 

The Transporter Refueled er en reboot av Transporter-filmene med Jason Statham fra 2000-tallet. Skuespillerne er byttet ut, regissøren er ny, handlingen er ny, og alt er mye, mye dårligere. Dette er en av de verste filmene jeg har sett i år, og jeg kan nesten garantere at The Transporter Refueled havner på min "Topp 10: VERSTE filmer"-liste for 2015.

Anmeldelsen kort oppsummert:

  • Manusforfatterne har gjort en elendig jobb, og selv om det skjer mye i filmen, er lite av dette spennende eller underholdende. Filmen er full av klisjeer og uoppfinnsomme actionscener, kjedelige karakterer og svake skuespillerprestasjoner.
  • Ed Skrein forlot en rolle i Game of Thrones til fordel for denne filmen. Dette angrer han nok på nå. Han er en helt grei skuespiller, men får lite å jobbe med. Karakteren hans er kjedelig, og de casting-ansvarlige har tydeligvis prøvd å finne en "ny" Jason Statham. Men han overbeviser dessverre ikke i rollen som Frank Martin.
  • The Transporter Refueled er en kjedelig actionfilm, og en unødvendig reboot som kun eksisterer på grunn av pengene den kommer til å tjene inn.
  • Filmen tråkker langt over grensen for hvor mange tilfeldigheter og usannsynligheter det er greit å ha med i en actionfilm. Flere av scenene er latterlig urealistiske, og i tillegg veldig dårlig utført.
  • Filmens klipping er elendig og utrolig frustrerende å se på. Camille Delamarre er best kjent for sin jobb som filmklipper, der han har jobbet med actionfilmer som Taken 2, Transporter 3 (den dårligste filmen i triologien) og Columbiana, og alle disse filmene har tatt i bruk den samme klippeteknikken; hyppig og ekstrem klipping, slik at det er så godt som umulig å få med seg hva som skjer i filmen. Dette er også tilfellet i The Transporter Refueled, og actionscenene mister derfor mye av effekten og kvaliteten sin. Man forventer kule biljakt-scener i en Transporter-film, og selv om det er flere av disse, er de klippet i hjel, og består for det meste av Audi- og Peugeot-logoer, blålys, og hylende prostituerte i baksetet.
  • The Transporter Refueled er IKKE en god film, og jeg vil ikke anbefale å bruke penger på denne filmen. Se heller The Walk, som også har premiere i kveld (anmeldelse kommer).

 

Les hele anmeldelsen min HER (KINOMAGASINET)

Terningkast: to

Skal du se The Transporter Refueled?


 

Relaterte innlegg:

9 kommentarer

Jon

10.10.2015 kl.17:21

Denne filmen ignorerer jeg. Er sikkert elendig.

Stina Ueland

10.10.2015 kl.23:59

Jon: Det gjør du lurt i :)

Jon

11.10.2015 kl.00:31

Bytte av skuespiller er nok til å få meg til å ignorere filmen.

Sett noen andre gode filmer i det siste?

Stina Ueland

11.10.2015 kl.00:36

Jon: Enig. Statham takket nei til å være med i denne, og det burde egentlig vært nok til å stanse hele filmen. Han var en stor del av den filmserien, og det er rett og slett ikke det sammen uten han (selv om det er mye annet også som gjør dette til en skikkelig dritfilm).

The Walk er ganske OK. Kommer anmeldelse i morgen, men kan anbefale den allerede nå. 3D-en er veldig brukbar, og handlingen og skuespillerprestasjonene er ganske bra, selv om det ikke er den mest spennende filmen :) Har du sett dokumentaren Man on Wire, kommer du helt sikkert til å like The Walk (selv om Man on Wire er hakket bedre).

Jon

11.10.2015 kl.00:43

Så The Walk på fredag i 3D. Jeg likte filmen veldig godt. God 3D var det også. Man on Wire har jeg også sett.

Statham valgte The Mechanic 2 istedet for Transporter, et dårlig valg spør du meg.

Så faktisk Villmark 2 i dag. Sett den?

Stina Ueland

11.10.2015 kl.00:47

Jon: Ja, enig at Mechanic 2 var et dårlig valg, men han gjorde lurt i å holde seg langt unna The Transporter Refuled også. Den nye regissøren og manusforfatterne har gjort en såpass dårlig jobb at til og med Statham kunne ikke reddet den filmen.

Villmark 2 har jeg ikke sett enda. Skal se den etterhvert da :) Likte godt den første filmen. Jeg er ikke så veldig glad i å se skrekkfilm på kino (er nok litt for pysete), så jeg må psyke meg litt opp først! :)

Jon

11.10.2015 kl.00:54

Jeg skal iallefall holde meg langt unna Transporter Refuled.

Villmark var ikke skummel, du kan trygt se den på kino.

Filmen i seg selv har minimalt med den første filmen å gjøre, og den var dessverre ikke like bra som den første syntes jeg. Ser lite poeng med å lage en oppfølger som ikke har noe særlig med den første filmen å gjøre.

Kanskje en litt unødvendig film, men filmen var litt over middels (kanskje 4).

Håper det kommer noen storfilmer snart... Neste helg kommer Crimson Peak, den skal vist være skummel og bra..

Stina Ueland

11.10.2015 kl.01:19

Jon: Må nok få sett Villmark 2 etterhvert ja.

Gleder meg my til Grimson Peak, er stor fan av Guillermo Del Toro. Får nok ikke sett den med det første, men skal se den ettehvert :)

Jon

11.10.2015 kl.11:40

Guillermo Del Toro er fantastisk!

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits