Filmanmeldelse: The Walk

  • 12.10.2015 kl.12:01 i Anmeldelser
  • 4 kommentarer

The Walk (2015)

Regi: Robert Zemeckis

Med: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Ben Kingsley

Kinoaktuell nå (norgespremiere 09.10.2015)


 

Handling: I 1974 gikk franskmannen Phillippe Petit på line mellom tvillingtårnene i New York. The Walk er filmen om Petit og hans ønske om å gjennomføre "det umulige".


 

I 2008 kom dokumentaren om Phillippe Petit, Man on Wire. Nå er fiksjonsfilmen her.

Joseph Gordon-Levitt spiller rollen som franskmannen Phillippe Petit, og han gjør en flott jobb. Den franske aksenten er på plass, og han ovebeviser i denne rollen. Filmen er preget av flere gode biroller, der både Ben Kingsley og Charlotte De Bon gjør en god jobb.

Dette er en film som bør sees i 3D, helst på kino. The Walk bruker 3D for å fremheve den ekstreme høyden Petit opplevde når han skulle gå på vaieren mellom World Trade Centre-bygningene, og det et nettopp dette 3D-bruken i The Walk unytter. Den fremhever den ekstreme høyden, uten å overdrive.

Filmen bygger opp mot linebalanseringen mellom tårnene, og oppbyggingen til dette er godt utført. Vi får fort vite at dette er Petits mål, og hele filmen går ut på å bygge opp spenningen og forberedelsene til denne handlingen. Det er helt spesielt å se Petit balansere mellom de to bygningene, og denne sekvensen er uten tvil filmens høydepunkt.

The Walk er en helt grei film, med 3D-en som sin største styrke. Robert Zemeckis klarer ikke å lage en like underholdende og god film som for eksempel Forrest Gump, The Polar Express eller Back to the Future var. Dette kan nok skyldes selve historien i The Walk, som er passe interessant, men ikke like oppslukende som i mange av hans andre filmer.

Terningkast: fire

Har du sett The Walk?


 

Relaterte innlegg:

4 kommentarer

Jon

12.10.2015 kl.21:51

Jeg likte denne filmen og ville selv gitt den terningkast 4.

Fantastisk 3D!

Mia

13.10.2015 kl.16:44

Åh! Jeg digger hvordan du er den eneste som klarer å anmelde filmer objektivt! Sinnsykt mange der ute kan man lett se ikke klarer det!

Stina Ueland

13.10.2015 kl.17:34

Jon: Enig :)

Stina Ueland

13.10.2015 kl.17:36

Mia: Så utrolig gøy å høre :) Filmkritikk kan nok aldri bli helt objektivt, men jeg prøver så godt jeg kan å skrive så saklig og upartisk som mulig :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits