Ukens film (Cowspiracy)

  • 18.10.2015 kl.18:04 i Ukens film
  • 8 kommentarer

Ukens film er dokumentarer Cowspiracy. Filmen er tilgjengelig på Netflix.

Det er ingen hemmelighet at vi spiser for mye kjøtt. Og trenger egentlig menneskekroppen kumelk? Få er klar over hvor stor del av miljøødeleggelsene som skyldes landbruk. For å få kjøttdeig eller biff på middagsbordet er det mange prosesser som må gjennomføres, og disse prosessene er med på å ødelegge ozonlaget og rive ned store deler av regnskogen.

I kveld går mange tusen mennesker fra dør til dør over hele landet og samler inn penger til årets TV-aksjon, der inntektene går til Regnskogfondet. I likhet med de aller fleste miljøvernorganisasjoner, fokuserer Regnskogfondet på avskaffingen av palmeolje, som kun utgjør en liten del av ødeleggelsen i regnskogen. Men de fokuserer også på å fjerne soya fra dyrefor, og at vi burde spise mindre kjøtt, noe som spiller en mye større rolle for bevaringen av miljøet.

Visste du dette?

I Cowspiracy fokuserer de på nettopp dette problemet, hvor stort det er, og hvor lite folk egentlig vet om det. Miljøvernorganisasjoner, spesielt i USA, velger og ikke legge fokus på dette gigantiske problemet, og mange lever derfor i uvitenhet om hvor problematisk deres konsumering av kjøtt, melk, kylling, oppdrettsfisk osv er for miljøet vårt.

Selv er jeg veldig glad i kjøtt, og jeg kommer ikke til å slutte å spise det med det første. Men Cowspiracy åpnet øynene mine for hvor stort konsumet vårt er, og hvor mye det ville hjulpet om alle kuttet ned på kjøttforbruket sitt. Det burde virkelig ikke være et problem å ha minst en kjøttfri dag i uken, eller/og begynne å kjøpe mer organisk mat.

Om du tenker på å bli veganer, men er i tvil; se Cowspiracy, og tvilen kommer til å fordufte.

Cowspiracy er tilgjengelig på Netflix.

Og ikke glem å gi penger til innsamlingsaksjonen i kveld! Vi må gjøre alt vi kan for å redde den nydelige regnskogen før den forsvinner.

Spiser du mye kjøtt? Har du gitt penger til årets innsamlingsaksjon?

8 kommentarer

~Gaiadóttir~

18.10.2015 kl.22:24

Så bra at du deler <3 Dette er en av historiens viktigste filmer!

lillenina

18.10.2015 kl.23:15

Jeg er oppvokst på gård med all slags dyr. Jeg kommer ikke til å slutte å spise kjøtt eller å drikke melk. MEN jeg er heller for økologisk mat. Jeg har fått mye innblikk på hvordan hverdagen til en vegeterianer er. Der de spiser pålegg som smaker skinke, men ikke er skinke. Da tenker jeg, hvor mye tilsetninger må det være i DE matvarene? Selvfølgelig gjelder det ikke alt av matvarer. Men noe å tenke på også :)

Mia

19.10.2015 kl.08:27

Det er bra vi ikke spiser mye kjøtt i heimen, går kanskje litt om dagen, men det finnes langt verre enn oss. Går man til vegetardiett må man tenke mye mer over kostholdet for å få de essensielle aminosyrene som kun finnes i animalske produkter... Tenker jeg holder meg til kjøttet foreløbig! :)

justadored

21.10.2015 kl.12:35

Elsker jo kjøtt. Trodde ALDRI jeg skulle slutte med det men etter å ha sett slike dokumetarer blir man jo litt mer åpen for å tenke litt alternativt. Finnes jo så mye god vegetarmat, men det er bare litt mer ukjent og dermed litt nedprioritert..

Stina Ueland

26.10.2015 kl.19:15

justadored: Ja, det er helt sant. Jeg kommer garantert ikke til å slutte og spise kjøtt selv, men jeg prøver å kutte ned forbruket i hvert fall :) Så får jeg se hvilke spennende ingredienser jeg har erstattet kjøttet med! :)

Stina Ueland

26.10.2015 kl.19:17

Mia: Jeg kommer nok til å holde meg til kjøtt jeg også. Det er garantert mange som er verre enn andre, og som hadde hatt godt av å kuttet ned på kjøttforbrket. Så bra at du ikke er en av dem :)

Stina Ueland

26.10.2015 kl.19:18

lillenina: Jeg har heller ingen planer om å kutte ut kjøtt :) Men å kutte ned på kjøttforbruket, det ønsker jeg å få til! Å spise økologisk er også veldig smart :)

Stina Ueland

26.10.2015 kl.19:18

~Gaiadóttir~: Ja, ikke sant?! :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits